Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Magia › Zaklęcia i rytuały › Uzdrowienie
Uzdrawianie jajem

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
Uzdrawianie jajem
Autor Wiadomość
Sea Offline
Użytkownik

Liczba postów: 186
Reputacja: 7
Znak Zodiaku: Koziorożec
Praktykowany rodzaj magii:

Podziękowania: -2
Podziękowano 2 razy w 2 postach
Uzdrawianie jajem
Uzdrawianie jajem, należące do obrzędów ludowych dzisiaj przeżywa prawdziwy renesans.
Natknęłam się w necie na dość osobliwą i prostą wersję tego obrzędu, którą postanowiłam skopiować. Może ktoś spróbuje i opisze swoje doświadczenia.

'' Mam także inny sposób oczyszczania jajkiem zasłyszany od innej osoby niestety, nie pamiętam nazwiska i stosowany przeze mnie od lat 80. Sposób jest prosty i można wykonywać go samemu w domu. Koło łóżka, gdzie śpimy, stawiamy na szafce nocnej, przy głowie oczywiście, szklankę z wodą (pół szklanki), do której wbijamy jajko. Jeśli nie mamy szafki nocnej, stawiamy krzesło lub jakikolwiek fotel, tak jednak stabilny, żeby w czasie naszego snu szklanka się nie przewróciła, a jajko nie wylało. Oczywiście jajko wbijamy całe, uważając, żeby go nie roztrzepać, musi być zwarte, i rano obserwujemy, co się z nim dzieje. Jeśli mamy na sobie jakiś urok, moc złego słowa, chorobę, jajko będzie rosło. To zaskakujące, co czasami widzimy rano, patrząc na jajko, które z nas w nocy ściągało złe energie. Czasami wychodzą macki ze szklanki, czasami jest wręcz obrzydliwe – po obejrzeniu i interpretacji wylewamy je, a szklankę myjemy dokładnie wodą z solą. Jeśli przez trzy noce jajko wygląda normalnie i nie ma żadnych macek ani powróseł wychodzących z jego żółtka, to zaprzestajemy czyszczenia, bo nie mamy nic złego ani w sobie, ani koło siebie. Jeśli natomiast widzimy wijącą się girlandę z białka i różne nitki wychodzące z jajka, powtarzamy zabieg siedem razy. Musisz wiedzieć, że czasami żółtko jest nienaruszone, natomiast białko otacza cały brzeg szklanki i nawet z niej wychodzi. Oznacza to, że nasze wnętrze jest „czyste”, a licho przychodzi z zewnątrz, czyli jesteśmy narażeni na różne przykrości od otaczających nas ludzi. Działa tutaj nasze zewnętrze. Jeśli natomiast białko jest czyste, a ze środka żółtka wychodzą różne nici i pną się w kierunku brzegu szklanki albo rozchodzą dookoła, to znaczy, że w naszym wnętrzu nie wszystko jest w porządku. Mogą nas dręczyć złe myśli, nawiedzające lęki bądź jesteśmy chorzy – to właśnie widać na żółtku jajka, bo jak zaznaczyłam, żółtko to nasze wnętrze. W oczyszczaniach (siedmiu zabiegach) robimy przerwę, musimy odczekać jakiś czas. Ja osobiście oczyszczałam się kilka razy w ten właśnie sposób i wiem, że osoby, którym poleciłam taki sposób ze względu na wygodę i łatwość wykonania, także robią przerwy. Czasami bardzo długie, pół roku i więcej. Jeśli jednak dalej czujemy potrzebę oczyszczania, robimy to do momentu, aż zużyjemy cały mendel jaj (15 sztuk), wtedy można zakończyć oczyszczanie. ''

Autor: Kamila Ryszkowska
''Oczyszczanie woskiem i jajem''

Gdy czegoś bardzo pragniesz, to nawet drut kolczasty zdaje się mówić; podejdź bliżej.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-09-2015, 10:24 {2} przez Plague Doctor.)
27-09-2015, 09:03
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:

Wiadomości w tym wątku
Uzdrawianie jajem - przez Sea - 27-09-2015, 09:03
RE: Uzdrawianie jajem - przez Plague Doctor - 27-09-2015, 10:30
RE: Uzdrawianie jajem - przez Olimpia - 27-09-2015, 16:06
RE: Uzdrawianie jajem - przez Sea - 27-09-2015, 16:29
RE: Uzdrawianie jajem - przez Olimpia - 27-09-2015, 16:28
RE: Uzdrawianie jajem - przez Olimpia - 27-09-2015, 16:37
RE: Uzdrawianie jajem - przez Olimpia - 27-09-2015, 16:45
RE: Uzdrawianie jajem - przez Olimpia - 27-09-2015, 16:50
RE: Uzdrawianie jajem - przez WhiteWitch - 28-09-2015, 14:52
RE: Uzdrawianie jajem - przez Plague Doctor - 28-09-2015, 16:19
RE: Uzdrawianie jajem - przez Czarnulka - 28-09-2015, 16:48
RE: Uzdrawianie jajem - przez Olimpia - 28-09-2015, 18:57
RE: Uzdrawianie jajem - przez Plague Doctor - 28-09-2015, 19:11

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.