Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Magia › Pytania i problemy v
1 2 3 4 5 … 23 Dalej »

Czy to normalna kolej rzeczy czy manifestacja?

[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
Czy to normalna kolej rzeczy czy manifestacja?
Autor Wiadomość
Mięta Offline
lisek

Liczba postów: 155
Reputacja: 3
Znak Zodiaku: Jedenasty
Praktykowany rodzaj magii:
naturalna

Podziękowania: 58
Podziękowano 31 razy w 25 postach
RE: Czy to normalna kolej rzeczy czy manifestacja?
Ten post przypomniał mi o analogicznej sytuacji z mojego wczesnego dzieciństwa gdy moja ukochana świnka morska się bardzo rozchorowała. Strasznie się martwiłam, że umrze i też się modliłam do boga (celowo z małej), aby ją uratował i zabrał co chciał w zamian. Spełniło się, bo na drugi dzień rano padł mi mój drugi zwierzak, rybka welonka, a świnka przeżyła. Także tak wyglądają pakty z bogiem 😂 Trochę anegdota, ale naprawdę miałam szczęście, że nie skończyło się znacznie gorzej, miałam właściwie więcej szczęścia niż rozumu.

Myślę, że jest dokładnie tak jak Olimpia pisze - tworzysz sobie uwarunkowanie w podświadomości i to ono Tobą kieruje, nawet jeśli nie wiesz o tym na poziomie świadomym. Np podświadomie wybierasz facetów nienadających się do związków albo odpychasz potencjalną miłość. Warto popracować nad łamaniem uwarunkowań, które jest opisane w jednym z tematów Evandera. A tak poza tym Twoja sytuacja jest też pokłosiem uwarunkowania, które narzuca na nas religia już od najmłodszych lat - nie możesz niczego w życiu dostać i nie ponieść za to zapłaty bądź wręcz kary (tak jak z dostaniem się do Nieba/Piekła). Mamy mieć cały czas wrażenie, że nie zasługujemy na dobre rzeczy, które nas spotykają i musimy za nie w końcu zapłacić, nawet jeśli to absurdalne.
02-08-2023, 18:51
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali: Olimpia , Walpurgia

Wiadomości w tym wątku
Czy to normalna kolej rzeczy czy manifestacja? - przez Smok222 - 02-08-2023, 11:58
RE: Czy to normalna kolej rzeczy czy manifestacja? - przez Olimpia - 02-08-2023, 12:26
RE: Czy to normalna kolej rzeczy czy manifestacja? - przez Smok222 - 23-10-2023, 11:01
RE: Czy to normalna kolej rzeczy czy manifestacja? - przez Mięta - 02-08-2023, 18:51
RE: Czy to normalna kolej rzeczy czy manifestacja? - przez Olimpia - 24-10-2023, 16:20

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.