Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Umysł › Stany Świadomości › Sen › Świadome sny
Bezradność, bezmoc, a świadome śnienie.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
Autor Wiadomość
Nightmare Offline
Śniąca

Liczba postów: 269
Reputacja: 4
Znak Zodiaku: Niedźwiedź
Praktykowany rodzaj magii:
Świadome Śnienie

Podziękowania: 8
Podziękowano 14 razy w 9 postach
Cześć!

Co jeśli mamy świadomy sen, a nie mamy na niego wpływu? Czujemy bezradność, bezmoc... Oczywiście w moim życiu rzeczywistym, również jestem bezradna. Pewnie wynika to z traumy. Zastanawiam się, jak przez te emocje przejść, uwolnić je. Chciałam właśnie zrobić to poprzez sen. Spotkać się z tą częścią mnie, ale problem jest taki, że nie wiem jak bo nic nie działa. Skupiałam się również na ciele we śnie, ale wybudzałam się, albo wydawało mi się, że się wybudzam lub dryfuje w ciemności, jakbym jednocześnie stała i leżała. Zdarzało mi się mieć tak przy medytacji, jak kiedyś praktykowałam. 

Myślę, że mam mały talent do świadomych snów, kiedy się skupiam na snach, udaje mi się uzyskać świadomy sen. A tak z ciekawostek mój kuzyn, kiedyś myślał, że wszyscy świadomie śnią bo on każdej nocy to potrafił. Ekstra, no nie? Ale zablokował się na te stronę siebie i przestał nawet pamiętać sny. 

Co do pamięci snów, codziennie coś zapamiętuje. Choćby dzisiaj śniły mi się anioły, a potem na dniu na mojej drodze znalazłam białe pióro. Nie, żebym się tym szczególnie zachwycała, ale to takie spoko, nawiązanie do mojego snu.

Jak się domyślacie z mojej wypowiedzi, w ogóle nie kontroluje świadomych snów, jest to dla mnie niemożliwe. Udało mi się raz czy dwa coś zmienić, kiedy jakby czułam siłę, że mogę coś zmienić, ale teraz tego nie czuje. Mam pustkę, nie mogę nagle wymyślać sobie emocje i starać się je czuć. 

Wiem, że w moim przypadku nie powinnam się zabierać nawet za świadome śnienie, ale nie psujcie mi tego, proszę jedynie o pomoc, może ktoś też tak miał i jakoś sobie poradził z tą bezmocą w świadomych snach.
03-09-2026, 17:31
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:

Wiadomości w tym wątku
Bezradność, bezmoc, a świadome śnienie. - przez Nightmare - 03-09-2026, 17:31
RE: Bezradność, bezmoc, a świadome śnienie. - przez Merid♡ - 03-09-2026, 19:32
RE: Bezradność, bezmoc, a świadome śnienie. - przez Opiuek - 03-09-2026, 22:33
RE: Bezradność, bezmoc, a świadome śnienie. - przez Evander - 04-09-2026, 10:42

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.