Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Magia › Pytania i problemy v
« Wstecz 1 2 3 4 5 … 23 Dalej »

Jak "działa" masturbacja?

Strony (5): « Wstecz 1 2 3 4 5 Dalej »
[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
Jak "działa" masturbacja?
Autor Wiadomość
Evander Offline
Wikkid Wizzy

Liczba postów: 1,095
Reputacja: 74
Znak Zodiaku:
Praktykowany rodzaj magii:

Podziękowania: 93
Podziękowano 368 razy w 218 postach
RE: Jak "działa" masturbacja?
Amorte,

Cytat:A Ty wiesz (...)
Spójrz w swoje magiczne lustro i zadaj te pytania sobie.

Jak już znajdziesz odpowiedź, to:
Cytat:A komu te praktyczne ćwiczenia z tantra jogi? Każda joga zaczyna się od Kryia - Oczyszczenia, bez tego zgłębianie świętych technik tantry to tak jak smarowanie gó..em złota!
... to rozważ podanie praktycznych ćwiczeń z instrukcjami dotyczącymi oczyszczenia.

Kto chce, szuka sposobu, kto nie chce, szuka powodu.
U ciebie, najwyraźniej, każda wymówka jest dobra, żeby nie dać ludziom praktycznych ćwiczeń do ręki.

Bo po co to komu, jakieś praktyczne porady i techniki, lepiej dać im pogadankę o psach liżących się po tyłku?

Można i tak, całe życie skupiać się na psach i małpach...

Everything that has a (born) beginning has an end (in death).

"Zaprawdę, Moc jest krewną konieczności,
 i przychodzi, gdy człowiek jej pragnie" - Pitagoras
08-09-2021, 11:52
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Wysoki Mag Offline
Zbanowani

Liczba postów: 297
Znak Zodiaku:
Wysoka Magia

Podziękowania: 11
Podziękowano 38 razy w 24 postach
Ja znam odpowiedzi na te pytania, nie muszę zaglądać specjalnie do magicznego lustra. Jeżeli zadaję komuś pytania, to albo po to żeby dowiedzieć się tego czego nie wiem, albo są to pytania sokratejskie, pytania do ciebie to drugi wariant, gwoli wyjaśnienia - jeżeli jest to dla Ciebie zbyt trudne do zrozumienia.

Co do uczenia onanisty tantra jogi to - "Po co komu ozdobniki bezczynnego mózgu?"

Co do - Kto chce, szuka sposobu, kto nie chce, szuka powodu to mylisz imponderabilia z rzeczami oczywistymi oraz argumenty doraźne z niepodważalnymi, odwiecznymi, zacznij najpierw od wdrożenia w siebie ten bardzo mądry bon mot!

Co do psów i małp, jeżeli ktoś widzi siebie tylko jako zwierzę to po co rzucać perły przed wieprze i tak je zadepczą! tantra to przede wszystkim rozwój sfery duchowej, a nie drażnienie receptorów!

Notoryczny onanista ma zamknięta percepcje na skutki swoich działań, dlatego i tak nie skorzysta z tej perełki jaką jest tantra! Jeżeli jest chociaż minimalna szansa na to, że wróci do sensu Natury, to można zacząć go instruować. Tantra nie jest przedmiotem, który można rozdawać publicznie, każdemu, kto ma kaprys.
08-09-2021, 13:08
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
tupajda Offline
Wtajemniczony

Liczba postów: 1,056
Reputacja: 19
Znak Zodiaku:

Podziękowania: 241
Podziękowano 216 razy w 150 postach
(08-09-2021, 11:52)Evander napisał(a): Amorte,

(...)

Kto chce, szuka sposobu, kto nie chce, szuka powodu.

U ciebie, najwyraźniej, każda wymówka jest dobra, żeby nie dać ludziom praktycznych ćwiczeń do ręki.

Bo po co to komu, jakieś praktyczne porady i techniki, lepiej dać im pogadankę o psach liżących się po tyłku?

Można i tak, całe życie skupiać się na psach i małpach...

Ale przecież powód jest jeden, wszyscy nie jesteśmy gotowi na magię i możemy sobie zrobić kuku. (Tak Magu, to jest sarkazm najwyższych lotów, który należy interpretować z inteligencją - rzekłbym sarkazm retoryczny, nikt od ciebie nie oczekuje odpowiedzi na to)

--
Wystarczy być sobą.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-09-2021, 13:23 {2} przez tupajda.)
08-09-2021, 13:22
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Evander Offline
Wikkid Wizzy

Znak Zodiaku:

Amorte,

Wysoki Mag napisał(a):Ja znam odpowiedzi na te pytania(...)
No słuchaj. Jeżeli chcesz, kiedyś tam możemy spotkać się przy herbacie i opowiem ci, co tam w "rzeczywistości ponad rzeczywistościami" piszczy.
Nie musisz wplatać tych pytań jako niby "pytania retoryczne" w dyskusji, odpowiedzi na twoje pytania istnieją.
Pytanie nieretoryczne jakie powinno tutaj paść, czym zrekompensujesz moją utratę energii poświęconej na wyjaśnianie ci tego...

No nic.

Na zakończenie mojego udziału w tej dyskusji, opowiem wszystkim czytającym anegdotę z czasów mojej magicznej młodości.

W zeszłym tysiącleciu, kiedy dopiero co stworzony świat był jeszcze taki młody i w ogóle, internet w Polsce nosiło się wiadrami, nastoletni Evander odbył spotkanie z grupką dziwnych adeptów z raczkującej wtedy internetowej ezosfery.
Był tam starszy nieco człowiek, który jak rzekomo twierdził, zna w miarę proste techniki pozwalające uzyskać telepatyczne połączenie pomiędzy dwoma eksperymentatorami.

Na moją uwagę, że chętnie bym się ich nauczył, odpowiedział coś, nie pamiętam dokładnie co, ale to było takie rozbudowane "nie!" połączone z subtelnymi inwektywami - coś jak w treściach wiadomości powyżej.
No bo nie byłem godzien dostąpić zaszczytu posiadania tej wiedzy, czy jakoś tak.
Na moją uwagę, że przecież większość ludzi i tak ma telefony w domu, więc może wymieniać myśli przy ich pomocy, więc po co kisić tę wiedzę - skoro sam z niej nie korzysta na co dzień, to może jacyś inni adepci by mogli - bardzo się obraził.

Dwadzieścia kilka lat później, ten człowiek chyba już nie żyje a jego wiedza umarła razem z nim.
Dwadzieścia kilka lat później, większość ludzi nie ma już telefonów w domu - mają smartfony w kieszeni, dzięki którym mogą wymieniać nie tylko myśli swoje ale obrazy i filmy z tego, co dzieje się wokół nich.

Odpowiedź na pytanie, czy warto było się nadymać i strzelać fochy i kisić niepotrzebnie tę potencjalnie użyteczną wiedzę magiczną (jeśli się ją ma) - odpowiedź na to pozostawiam każdemu do rozważenia w swoim sercu.

ps.
Wtedy naprawdę były mroczne czasy, jeśli chodzi o zdobywanie wiedzy. Po książki trzeba było urządzać wyprawy, jak się w ogóle wiedziało, że istnieją, a adepci z tamtych czasów potrafili mówić takimi ogólnikami, że aż zęby bolały. Wszystko było tajne i łamane przez poufne.
Dziś naprawdę jest lepiej - nic tylko brać dostępną wiedzę i praktykować.

08-09-2021, 13:43
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali: tupajda
Wysoki Mag Offline
Zbanowani

Znak Zodiaku:
Wysoka Magia

(08-09-2021, 13:22)tupajda napisał(a): Ale przecież powód jest jeden, wszyscy nie jesteśmy gotowi na magię i możemy sobie zrobić kuku. (Tak Magu, to jest sarkazm najwyższych lotów, który należy interpretować z inteligencją - rzekłbym sarkazm retoryczny, nikt od ciebie nie oczekuje odpowiedzi na to)

Istnieją ludzie urodzeni i gotowi do magii, istnieją tez tacy, którzy wypracowują sobie dostęp do magii.

Każdy diament wymaga szlifów, które uczynią go brylantem. Każdy samorodek złota, wymaga przetopienia, aby stał się precjozami! Nie zastosowanie powoduje, że wartość potencjalna zalega bezużytecznie i za to też ponosi się winę. Wielki Mag Jezus mówił o tym w przypowieści o talentach darowanych synom.
08-09-2021, 14:12
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
tupajda Offline
Wtajemniczony

Liczba postów: 1,056
Reputacja: 19
Znak Zodiaku:

Podziękowania: 241
Podziękowano 216 razy w 150 postach
I straciłeś szansę, by z klasą pomilczeć...

--
Wystarczy być sobą.
08-09-2021, 14:28
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Wysoki Mag Offline
Zbanowani

Znak Zodiaku:
Wysoka Magia

(08-09-2021, 13:43)Evander napisał(a): No słuchaj. Jeżeli chcesz, kiedyś tam możemy spotkać się przy herbacie i opowiem ci, co tam w "rzeczywistości ponad rzeczywistościami" piszczy.

Nie musisz wplatać tych pytań jako niby "pytania retoryczne" w dyskusji, odpowiedzi na twoje pytania istnieją.

Pytanie nieretoryczne jakie powinno tutaj paść, czym zrekompensujesz moją utratę energii poświęconej na wyjaśnianie ci tego...

Dorosły jesteś, powinieneś wiedzieć co robisz,  ja nie odpowiadam za Twoje decyzje gdzie wkładasz swoją energię, popraw swoją skuteczność, a nie szukaj winnych za utraconą energię.

W tym momencie jesteś dokładnie przykładem podanego przez Ciebie przysłowia - Kto chce, szuka sposobu, kto nie chce, szuka powodu.

(08-09-2021, 13:43)Evander napisał(a): No nic.

Na zakończenie mojego udziału w tej dyskusji, opowiem wszystkim czytającym anegdotę z czasów mojej magicznej młodości.

W zeszłym tysiącleciu, kiedy dopiero co stworzony świat był jeszcze taki młody i w ogóle, internet w Polsce nosiło się wiadrami, nastoletni Evander odbył spotkanie z grupką dziwnych adeptów z raczkującej wtedy internetowej ezosfery.

Był tam starszy nieco człowiek, który jak rzekomo twierdził, zna w miarę proste techniki pozwalające uzyskać telepatyczne połączenie pomiędzy dwoma eksperymentatorami.

Na moją uwagę, że chętnie bym się ich nauczył, odpowiedział coś, nie pamiętam dokładnie co, ale to było takie rozbudowane "nie!" połączone z subtelnymi inwektywami - coś jak w treściach wiadomości powyżej.

No bo nie byłem godzien dostąpić zaszczytu posiadania tej wiedzy, czy jakoś tak.

Na moją uwagę, że przecież większość ludzi i tak ma telefony w domu, więc może wymieniać myśli przy ich pomocy, więc po co kisić tę wiedzę - skoro sam z niej nie korzysta na co dzień, to może jacyś inni adepci by mogli - bardzo się obraził.

Dwadzieścia kilka lat później, ten człowiek chyba już nie żyje a jego wiedza umarła razem z nim.

Dwadzieścia kilka lat później, większość ludzi nie ma już telefonów w domu - mają smartfony w kieszeni, dzięki którym mogą wymieniać nie tylko myśli swoje ale obrazy i filmy z tego, co dzieje się wokół nich.

Odpowiedź na pytanie, czy warto było się nadymać i strzelać fochy i kisić niepotrzebnie tę potencjalnie użyteczną wiedzę magiczną (jeśli się ją ma) - odpowiedź na to pozostawiam każdemu do rozważenia w swoim sercu.

Jesteś stroną w tej sprawie, więc nie możesz być obiektywny i bezstronny, Twój przykład do niczego nie pasuje!

Masz kiepskie doświadczenia i teraz próbujesz je projektować na sytuację bieżącą. Życzę więcej dystansu przede wszystkim do samego siebie i własnych doświadczeń. Skup się bardziej na stanie tu i teraz, a będziesz miał lepsze rezultaty w ocenie zjawisk.

Wróć do argumentów rzeczowych i merytorycznych, mieszasz emocje z intelektem, co ma negatywny wpływ na jakość Twoich wypowiedzi i właśnie z tego powody tracisz niepotrzebnie dużo energii.

Cenię sobie Twoje rzeczowe i profesjonalne wypowiedzi trzymające się tematu. Bądź łaskaw się na nich skoncentrować, chyba, że masz w nadmiarze energii do nierozsądnego rozrzucania.
08-09-2021, 14:34
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Evander Offline
Wikkid Wizzy

Znak Zodiaku:

Amorte,

(08-09-2021, 14:34)Wysoki Mag napisał(a):
(08-09-2021, 13:43)Evander napisał(a): No słuchaj. Jeżeli chcesz, kiedyś tam możemy spotkać się przy herbacie i opowiem ci, co tam w "rzeczywistości ponad rzeczywistościami" piszczy.

Dorosły jesteś, powinieneś wiedzieć co robisz,  ja nie odpowiadam za Twoje decyzje gdzie wkładasz swoją energię, popraw swoją skuteczność, a nie szukaj winnych za utraconą energię.

W tym momencie jesteś dokładnie przykładem podanego przez Ciebie przysłowia - Kto chce, szuka sposobu, kto nie chce, szuka powodu.
Daj znać, jak zmienisz kiedyś zdanie i zaczniesz szukać sposobu.

08-09-2021, 14:42
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali: tupajda
Wysoki Mag Offline
Zbanowani

Znak Zodiaku:
Wysoka Magia

(08-09-2021, 14:28)tupajda napisał(a): I straciłeś szansę, by z klasą pomilczeć...

Jeżeli ta uwaga do mnie, to gratuluję, widocznie jesteś jasnowidzem, który wie ile powinienem ujawniać, a ile nie...

Też mogłeś przemilczeć to z klasą... :)

Czemu nie dałeś przykładu?

Zastanawia mnie czy to było wsparcie czy atak?

Jeżeli wsparcie, to dzięki, milczenie to wielka wartość, jeżeli atak to też dziękuje, tylko daj jeszcze dokładną instrukcję, kiedy mam milczeć z klasą, jak coś zauważysz to mnie uprzedź! Milczenie jeszcze nikomu nie zaszkodziło (pomijam przesłuchanie z torturami), a za niepotrzebne wypowiedziane słowa można być zlinczowanym.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-09-2021, 14:59 {2} przez Wysoki Mag.)
08-09-2021, 14:46
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Wysoki Mag Offline
Zbanowani

Znak Zodiaku:
Wysoka Magia

(08-09-2021, 14:42)Evander napisał(a): Amorte,

(08-09-2021, 14:34)Wysoki Mag napisał(a):

Daj znać, jak zmienisz kiedyś zdanie i zaczniesz szukać sposobu.

Dobra rada, już od bardzo dawna ją stosuję, dzięki, że przypomniałeś.

W temacie masz coś do powiedzenia?

Proszę oddzielaj moje słowa wyraźniej od swoich, albo zaznaczaj, że używasz moich słów jako swoich!
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-09-2021, 15:12 {2} przez Wysoki Mag.)
08-09-2021, 15:05
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Strony (5): « Wstecz 1 2 3 4 5 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.