Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Magia › Pytania i problemy v
« Wstecz 1 2 3 4 5 … 23 Dalej »

Więzy krwi

Strony (5): « Wstecz 1 2 3 4 5 Dalej »
[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
Więzy krwi
Autor Wiadomość
wena Offline
Leniwa Szumowina

Liczba postów: 341
Reputacja: 13
Znak Zodiaku: Baran
Praktykowany rodzaj magii:
.............................

Podziękowania: 5
Podziękowano 10 razy w 11 postach
RE: Więzy krwi
(23-01-2014, 20:51)Olimpia napisał(a): Wena - a może by tak Ciebie rytualnie zabić?
Co ja takiego powiedziałem, wiem, magia natury, przybliżyłem tylko jedną z możliwości. Sorry, empatii już nie mam. I ja bym się nie nadawał - chudy, dużo krwi ze mnie nie wyciśniesz. :P
(23-01-2014, 20:55)Dark Sorcerer of Will napisał(a): Popieram Oli, dlaczego biedne zwierze ma cierpieć z powodu głupoty innych ludzi? Dlaczego ono ma być poświęcone?
Za głupotę trzeba płacić, ja osobiście wole żeby płacił ktoś inny, za moją głupotę niż ja. Proste.
Dobra, nie robię offtopu.

"Pamiętaj: w co umysł może uwierzyć, to umysł może osiągnąć...." = Napoleon Hill

----------------------------

[Obrazek: tumblr_omilcy7mzi1ue04pxo1_250.gif]
23-01-2014, 21:11
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
~Sorrio Mortiaris
Gość

Podziękowania:
Podziękowano razy w postach
Ta, złożyć w ofierze coś, anioły są zbyt "słabe etycznie", silniejszy demon weźmie duszę, a po wykonaniu zadania weźmie też duszę drugiej osoby, bo przecież w momencie zawierania paktu dusze były "połączone". Tyle w temacie.
23-01-2014, 21:11
Odpowiedz
Podziękowali:
Poszukiwacz Offline
Użytkownik

Liczba postów: 113
Reputacja: 1
Znak Zodiaku: Waga
Energia

Podziękowania: 4
Podziękowano 0 razy w 0 postach
Dobra, dostałem odpowiedź od Resnera, jego pomysł wydaje się o wiele lepszy i bezpieczniejszy. Jak nie wyjdzie, to wam opowiem lub kogoś przyślę w razie w.
23-01-2014, 21:49
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Kruchy Niedostępny
Głos forumowy

Liczba postów: 124
Reputacja: 2
Znak Zodiaku:

Podziękowania: 23
Podziękowano 9 razy w 14 postach
A ktoś wziął pod uwagę możliwość zerwania paktu po przez podpisanie drugiego? Nie mówię o demonie, lecz o np. pół demonie. Myślę, że to byłoby najlepsze rozwiązanie, jeśli zadziała. :P

Czym jest egzystencja, czy egzystujac mozemy liczyc na cokolwiek poza bolem, czy cokolwiek moze sprawic ze bedziemy spokojni ?

23-01-2014, 22:22
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Kruchy Niedostępny
Głos forumowy

Liczba postów: 124
Reputacja: 2
Znak Zodiaku:

Podziękowania: 23
Podziękowano 9 razy w 14 postach
Nwm czy zdoła zebrać tyle gniewu. xdd

Czym jest egzystencja, czy egzystujac mozemy liczyc na cokolwiek poza bolem, czy cokolwiek moze sprawic ze bedziemy spokojni ?

24-01-2014, 00:15
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Olimpia Niedostępny
...

Liczba postów: 5,281
Reputacja: 97
Znak Zodiaku: Wodniś ^^
Magia Naturalna

Podziękowania: 679
Podziękowano 606 razy w 578 postach
Naprawdę sadzicie, że gdyby to było takie proste, to byt by na to nie wpadł? Że ja bym na to nie wpadła? -_- Że xao by na to nie wpadł? -_- Finn czy Mort? Błagam.

Normalność to wymysł.
Skupiają się w stado i "normalność" tworzą na podstawie wypadkowej średniej reakcji i poglądów innych Owiec w stadzie.
Boją się uwolnienia Woli ponad Formę.
Są niewolnikami Formy (Materii i spraw materialnych).

-----------
Różnica pomiędzy mną a resztą jest taka, że ja sie nie boje być nie akceptowana.
24-01-2014, 00:26
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Poszukiwacz Offline
Użytkownik

Energia

Musi się udać, nie mam zamiaru przez głupotę spieprzyć sobie życie i wieczność. ;]
25-01-2014, 00:18
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
xao Offline
Wtajemniczony

Liczba postów: 267
Reputacja: 23
Znak Zodiaku:

Podziękowania: 0
Podziękowano 9 razy w 4 postach
(25-01-2014, 00:18)Poszukiwacz napisał(a): Musi się udać, nie mam zamiaru przez głupotę spieprzyć sobie życie i wieczność. ;]

Jeśli zamierzasz samą wolą sprawić, że ten "pakt", czy też więź zniknie to życzę powodzenia (bo słyszałem, że taką dostałeś radę). W przypadku innych rodzajów magii mogłoby zadziałać, ale nie w tym.

Proponuję ci zrobić coś w rodzaju rytuału, który będzie zaprzeczeniem poprzedniego. To mogłoby zadziałać tylko w przypadku jeśli ty i ta dziewczyna weźmiecie w nim udział i oboje będziecie chcieli uwolnić tą więź, nie zerwać na siłę a uwolnić. Chociaż i tak nie wiem, czy to coś da. Tak jak Olimpia powiedziała, w przypadku tej magii to nie jest takie proste.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-01-2014, 01:02 {2} przez Diego.)
25-01-2014, 00:48
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Poszukiwacz Offline
Użytkownik

Energia

Właśnie mam taki problem, że dziewczyna umywa ręce, nie weźmie w tym udziału.
Paktować z jakimkolwiek demonem też nie mam zamiaru.
Siła woli zadziałałaby, gdyby nie użyto krwi, niestety nie mam zielonego pojęcia o rytach z krwią i kto za nimi stoi.
25-01-2014, 01:26
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
~Ismena
Gość

Podziękowania:
Podziękowano razy w postach
Zastanawiałam się, czy się odezwać w tym temacie, ale przemyślałam sprawę.
Poszukiwacz napisał - "wymieniliśmy się przedmiotami, które miały być materialnym połączeniem". I tu masz rozwiązanie. Aspekt krwi jest dość ważny, ale bez przesady. Radzę Ci nic samemu nie kombinować, poszukajcie 'Szamana', kogoś kto zajmuje się rytuałami w realu i ta osoba będzie wiedziała, jak to odkręcić, właśnie przy użyciu tych przedmiotów.

Poza tym, Poszukiwacz, zbytnio się na tym skupiacie z dziewczyną... A to bardzo źle, bo się zafiksujecie psychicznie i zablokujecie (strach blokuje). A wcale nie musi skończyć się źle, nie ma co aż tak negatywnie się nastawiać.

Postaraj się nie nadawać temu co się stało, aż takiej wielkiej "rangi." Trzeba żyć dalej, ludzie zawierają rożne przysięgi i "śluby." A później rozwodzą się i zrywają je.

Fakt, że trzeba przysięgać rozważnie, ale teraz nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem. Na wszystko jest sposób. Tylko spokój i racjonalne działanie oraz ktoś doświadczony pomoże wyjść z tego na prostą. Trzeba dobrze przemyśleć, zanim się coś uczyni.
25-01-2014, 11:30
Odpowiedz
Podziękowali:
Strony (5): « Wstecz 1 2 3 4 5 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.