Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Magia › Pozostałe rodzaje magii › Magia Seksualna
Przywołanie Ideału/Pokrewna Dusza

Strony (11): « Wstecz 1 2 3 4 5 … 11 Dalej »
Idź do strony 
[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
Przywołanie Ideału/Pokrewna Dusza
Autor Wiadomość
xao Offline
Wtajemniczony

Liczba postów: 273
Reputacja: 23
Znak Zodiaku:
Praktykowany rodzaj magii:

Podziękowania: 0
Podziękowano 9 razy w 4 postach
RE: Przywołanie Ideału/Pokrewna Dusza
(18-01-2014, 19:40)Yasella napisał(a): To ja wskoczę z takim pytaniem:
A co, jeśli bratnią duszą jest ktoś, kto mieszka po drugiej stronie świata? Tylko nie mówcie, że to niemożliwe.

Przeczytaj dokładnie jak działa ten rytuał. Ma za zadanie przywołać do nas osobę jak najbardziej idealną do wybranego przez nas celu. Myślę, że na świecie jest wiele osób spełniających wymagania jakie sobie postawimy podczas wykonywania rytu, w końcu jest nas całkiem sporo na Ziemi. ;)

Ale nawet jeśli przywoływana osoba będzie na drugim końcu świata, to teoretycznie nie jest to niemożliwe do spełnienia.
18-01-2014, 19:47
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
wena Offline
Leniwa Szumowina

Liczba postów: 341
Reputacja: 13
Znak Zodiaku: Baran
.............................

Podziękowania: 5
Podziękowano 10 razy w 11 postach
(18-01-2014, 19:39)skyfall napisał(a): Wszystko ma swoje konsekwencje, nie tylko odprawienie rytuału. A ingerencji dokonujesz chcąc nie chcąc, na przykład myśląc w określony sposób. Dokonujesz wpływu na swoje życie czy chcesz czy nie, odprawienie rytuału to tylko jedna z świadomych form.
Tak każda decyzja prowadzi nas do innego miejsca niż się znajdujemy teraz, świadoma nie świadoma lepiej być świadom ich niż nie.  "Jak się nie wie, czego się chce, to się ma, czego się nie chce" Fight club.

(18-01-2014, 19:40)Yasella napisał(a): To ja wskoczę z takim pytaniem:
A co, jeśli bratnią duszą jest ktoś, kto mieszka po drugiej stronie świata? Tylko nie mówcie, że to niemożliwe.
Po co uganiać się za bratnią duszą wystarczy się rozejrzeć. Otacza Cię milion osób wybierz sobie, która Ci pasuje i tyle. Bratnia dusza poczeka wcielenie dwa, trzy...

"Pamiętaj: w co umysł może uwierzyć, to umysł może osiągnąć...." = Napoleon Hill

----------------------------

[Obrazek: tumblr_omilcy7mzi1ue04pxo1_250.gif]
18-01-2014, 20:03
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
ChArMeR Offline
Użytkownik

Liczba postów: 95
Reputacja: 2
Znak Zodiaku: LEW
Tarot,runy,biała magia,wicca

Podziękowania: 2
Podziękowano 6 razy w 2 postach
A ja uważam,że jeżeli chodzi o miłość i ideał nie warto bawić się tutaj w magię...
Magia miłosna (bo ten rytuał też można pod to podciągnąć, lecz oczywiście nie tylko, bo można wiele zastosowań tym rytuałem zdziałać) jest zawiła i niebezpieczna, potem można cierpieć...

Czasem wyczarowany ideał nie okazuje się ideałem lub jest iluzją i zmienia się w innego człowieka... Ja stosowałem takie zaklęcie 2 razy, no trochę inne niż to, i fakt, osoba miała ten sam kolor włosów, oczu, charakter, zainteresowania, ale i tak nie wyszło, mało tego, okazało się, że ta osoba mnie skrzywdziła...

Następnym razem nie precyzowałem cech, tylko chciałem spotkać miłość, ktoś kto będzie dobrze traktował i pokochamy się, nie wiedziałem, kto to będzie i fakt, zauroczyłem się niedługo po tym, było nam dobrze, ale problemy też się pojawiały i przeciwności...

Więc uważam, że miłość sama w sobie jest magią i nie potrzebuje poparcia innej magii... Musi sama dotrzeć i nie warto przyspieszać... Bo dostając coś idealnego, można dostać też kota w worku... ALE DOBRZE, ŻE W TYM RYTUALE JEST PODKREŚLENIE NIECHCIANYCH CECH... Może ten rytuał jest bardziej skuteczny i bezpieczny. ;)
27-01-2014, 14:12
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
xao Offline
Wtajemniczony

Znak Zodiaku:

(27-01-2014, 14:12)ChArMeR napisał(a): A ja uważam,że jeżeli chodzi o miłość i ideał nie warto bawić się tutaj w magię ... magia miłosna (bo ten rytuał tez można pod to podciągnąć,lecz oczywiście nie tylko bo można wiele zastosowań tym rytuałem zdziałać) jest zawiła i niebezpieczna potem można cierpieć... czasem wyczarowany ideał nie okazuje się ideałem lub jest iluzją i zmienia się w innego człowieka... ja stosowałem takie zaklęcie 2 razy no trochę inne niz to i fakt osoba miala ten sam kolor włosów,oczu,charakter,zainteresowania ale i tak nie wyszło mało tego okazało się ze ta osoba mnie skrzywdziła... następnym razem nie precyzowałem cech tylko chciałem spoktać miłosć, ktoś kto bedzie dobrze traktował i pokochamy się,nie wiedziałem kto to bedzie i fakt zauroczyłem się niedługo po tym było nam dobrze ale problemy tez się pojawiały i przeciwności... wiec uważam ze miłość sama w sobie jest magią i nie potrzebuje poparcia innej magii... musi sama dotrzec i nie warto przyśpieszac... bo dostając coś idealnego mozna dostać też kota w worku... ALE DOBRZE,ZE W TYM RYTUALE JEST PODKREŚLENIE NIECHCIANYCH CECH... może ten rytuał jest bardziej skuteczny i bezpieczny ;)

Wszystkie te "konsekwencje" mogłyby się wydarzyć równie dobrze, gdybyś poznał jakieś osoby w normalny sposób. Wina nie leży po stronie magii miłosnej, a po stronie ludzi i ich charakterów.
27-01-2014, 14:37
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
ChArMeR Offline
Użytkownik

Może to, co mówisz i racja, sam nie wiem... Ja odbierałem to w sposób, jak napisałem powyżej, ale fakt, może to i racja jak piszesz, może to przez ludzi...
27-01-2014, 16:48
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Olimpia Niedostępny
...

Liczba postów: 5,283
Reputacja: 97
Znak Zodiaku: Wodniś ^^
Magia Naturalna

Podziękowania: 680
Podziękowano 607 razy w 578 postach
Też myślałam, że takie ryty są ok i mówiłam wszystkim, że to nic takiego, polecałam... i się przejechałam.

Normalność to wymysł.
Skupiają się w stado i "normalność" tworzą na podstawie wypadkowej średniej reakcji i poglądów innych Owiec w stadzie.
Boją się uwolnienia Woli ponad Formę.
Są niewolnikami Formy (Materii i spraw materialnych).

-----------
Różnica pomiędzy mną a resztą jest taka, że ja sie nie boje być nie akceptowana.
27-01-2014, 17:03
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
~Ismena
Gość

Podziękowania:
Podziękowano razy w postach
Oj tam... nie tragizujcie. Ja się "przejechałam" w kilku poprzednich związkach i to bez Magii.
Prawda jest taka, że w każdym związku jest ryzyko i wcale nie trzeba kupować "kota w worku", bo człowiek naturalnie zakochany zawsze patrzy przez "różowe okulary."

Ideałów nie ma, tak naprawdę po jakimś czasie zaczynamy się poznawać w związku i bardziej uwidaczniają się pewne cechy, te dobre i te bardziej drażniące. Albo potrafi się zaakceptować i kochać drugiego człowieka jako całość albo nie.

I nie ma tu co zwalać winy na rytuał, zgodzę się z Wena i Xao. Często wina leży po stronie ludzi, czyli dwóch osób w związku. Rozczarowania to tez część życia. Żeby docenić udany związek, to najpierw trzeba trochę doświadczyć mniej udanego.

Oczywiście, wg mnie, powyższy rytuał Evandera ma na celu jedynie poznanie i spotkanie tej osoby, o cechach, jakie nam odpowiadają. A jeśli chodzi o Miłość... Cóż, ona albo się zrodzi w sposób naturalny między ludźmi albo nie. Na to już się nic nie poradzi.

Oczywiście - Miłość ma moc i jest Magią samą w sobie. Tylko, że czasem zamiast latami czekać biernie, to trzeba dać sobie szansę na szczęście. Niekoniecznie za pomocą rytu, bo przede wszystkim, żeby się zadziało i żeby znaleźć, to trzeba wyjść z domu miedzy ludzi i rozglądać się. A nie czekać w fotelu, że ktoś nam spadnie z nieba wprost do łóżka i w ramiona. :D
27-01-2014, 17:22
Odpowiedz
Podziękowali:
xao Offline
Wtajemniczony

Znak Zodiaku:

(27-01-2014, 17:03)Olimpia napisał(a): Też myślałam, że takie ryty są ok i mówiłam wszystkim, że to nic takiego, polecałam... i się przejechałam.

Oli, weź pod uwagę, że to nie musiała być wina magii. To prawda, przejechałaś się... tak jak tysiące innych osób w tamtej chwili i to bez wcześniejszego użycia magii.

Spójrzcie na to w ten sposób. Większość związków prędzej czy później się rozpadnie, czy byśmy tej magii użyli, czy też nie. Więc może to nie do końca jest wina "strasznych" rytuałów miłosnych i tym podobnych?
27-01-2014, 17:53
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
ChArMeR Offline
Użytkownik

Cytat:Ismena rzekła: "Ideałów nie ma, tak naprawdę po jakimś czasie zaczynamy się poznawać w związku i bardziej uwidaczniają się pewne cechy, te dobre i te bardziej drażniące. Albo potrafi się zaakceptować i kochać drugiego człowieka jako całość albo nie."

Gorzej, jak uwidocznione cechy są wyczarowanie - te dobre, a po pewnym czasie ideał, ten "wyczarowany", okazuje się magiczną iluzją, bo przecież człowieka się poznaje i do czego człowiek dochodzi?
Że to, co idealne, kryje za sobą drugą stronę medalu, coś mrocznego, aroganckiego, złego itp. A przecież o to się nie prosiło i co wtedy?

Ja wolę poznawać ludzi bez magii, wtedy wiem i zdaje sobie z tego sprawę, że tak jest. Nie jest to ktoś idealny, ale można pokochać coś w człowieku, co ujmie... Niż wyczarowany ideał, z którym nie można być i kryje za sobą zło... Mówię tylko do jakich ja dochodzę wniosków, z autopsji zresztą.
27-01-2014, 19:34
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
~Ismena
Gość

Podziękowania:
Podziękowano razy w postach
Hmm... ChArMeR, masz swoje racje, nie kwestionuję ich.
Ale nie należy z gruntu zakładać, że spotkasz "złego" człowieka. Z pomocą Magii czy bez niej... spotykamy różnych ludzi. I czy na pewno jesteś w stanie poznać kogoś aż na tyle, żeby ocenić na wstępie?

Myślę, że taka wiedza o kimś przychodzi z czasem. No chyba, że wiesz, że np. ktoś siedział za przestępstwa. Ale to też nie przekreśla człowieka definitywnie.
Naprawdę, zakochać można się w każdym, czasem najmniej spodziewanym człowieku. Los bywa przekorny. Tylko czas weryfikuje wszystko. ;)
27-01-2014, 19:51
Odpowiedz
Podziękowali:
Strony (11): « Wstecz 1 2 3 4 5 … 11 Dalej »
Idź do strony 

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.