Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Rozwój duchowy › Religie i Filozofie v
1 2 3 Dalej »

Rozprawa na temat okultystycznej istoty homoseksualizmu

Strony (5): « Wstecz 1 2 3 4 5 Dalej »
[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
Rozprawa na temat okultystycznej istoty homoseksualizmu
Autor Wiadomość
Gwynbleidd Offline
Użytkownik

Liczba postów: 156
Reputacja: 3
Znak Zodiaku: Strzelec
Praktykowany rodzaj magii:

Podziękowania: 2
Podziękowano 8 razy w 13 postach
RE: Rozprawa na temat okultystycznej istoty homoseksualizmu
(29-01-2014, 00:54)Esmeron napisał(a): Homoseksualizm (podobnie jak biseksualizm czy aseksualizm) nie spełnia kryteriów rozpoznania parafilii zarówno w odniesieniu do DSM jak i ICD-10.

Znam te DSMy, ICDy itp, ale szczerze powiedziawszy to gónwo mnie obchodzą różne teorie współczesnego lewactwa, które starają się wmówić ludziom, że wszystko powinniśmy uznać za "normalne". Nawet był projekt wykreślenia pedofilii z listy chorób.

Tak na dobrą sprawę to dla czego jej nie wykreślimy skoro homoseksualizm, nie jest chorobą?

Nie zapominaj, że po drugiej stronie są też naukowcy, którzy uznają homoseksualizm za chorobę. To że jedni sądzą, w imię "tolerancji", że nią nie jest nie znaczy, że nią NIE jest.

(29-01-2014, 00:54)Esmeron napisał(a): Szympanse bonobo, makaki, pawiany - u kaczek, pingwinów czy delfinów tez się to zdarza.

Oczywiście, że się zdarza... Nowotwory, zapalenia uszu czy nadmierna agresja też się zdarzają.

(29-01-2014, 12:06)ChArMeR napisał(a): (...) nie wszyscy biora udział w paradach, nie wszyscy sie afiszują soba na ulicy.

Ale nie miej potem pretensji, że jak ktoś na paradzie widzi całą zgraje facetów w różowych ciuszkach z Biedroniem i Państwem Grodzkim na czele, to ma potem złe skojarzenia ze słowem "homo".

Quae medicamenta non sanant, ferrum sanat; quae ferrum non sanat, ignis sanat...
29-01-2014, 12:59
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Saruman Offline
D.R.U.P.

Liczba postów: 88
Reputacja: 4
Znak Zodiaku: Panna

Podziękowania: 0
Podziękowano 0 razy w 0 postach
Drogi Panie, nie porównuj homosia do pedofila lub nowotworu i nie najeżdżaj zaraz na lewice. To że prawica za argumenty ma kościół i swoje teorie oparte na braku chęci rozwoju i ideologii nienawiście nie znaczy, że możesz żucać oszczerstwa pod adresem homo porównując nas do pedofili gdzie raczej wszyscy sie zgodzimy że należy ich izolować. Jeśli masz zamiar nadal mnie znieważać wciskając mnie w jeden szereg z pedofilem to prosze byś nie zabierał głosu w tym temacie. Bo z kontekstu wypowiedzi można wywnioskować twoje nastawienie co do lewicy i szeroko rozumianej tolerancji. Sądze, że administracja sie ze mną zgodzi, że jeśli zamierzasz ubliżać lub dyskryminować kolegów po fachu ze względu na jakiekolwiek czynniki, już nie mówie o orientacji to raczej nie na tym forum drogi panie. Oth też wyraził swoje zdanie co do homo ale podobała mi sie dyskusja bo nie wpychał mnie między raka a pedofili. Jedni mają troche taktu inni nie. I chylę czoło przed Othem że mimo odmiennego zdania zachował poziom wypowiedzi. Ty nie drogi panie gwynbleid.

Równość, Prawość, Doskonałość.

"Urazy do was nie żywię. Ale na pal was ponabijam"- Jeremi Wiśniowiecki
29-01-2014, 13:18
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
ChArMeR Offline
Użytkownik

Liczba postów: 95
Reputacja: 2
Znak Zodiaku: LEW
Tarot,runy,biała magia,wicca

Podziękowano 6 razy w 2 postach
pedofilia to jest choroba bo to normalne nie jest i to ma prawo obrzydzać... a homo nie... dobrze może od dzisiaj będę mówił na orientacje w takim razie choroba? ( bo tego fakty nie pojmuję to się samo przeczy ktoś gada na homo choroba to obraża samego sb taka prawda) hmmm tak to chyba jakieś nowe odkrycie tworzone przez ludzi... Sami sb krzywdzicie i ten świat... bo to wszystko dąży do tego... a może weźmy np magię jesteśmy tutaj wiemy,ze istnieje a ktoś też może nas oskarżyć chorymi psychicznie? i co ?? miejmy szacunek do sb nawzajem będę to zawsze powtarzać! wrogością i strachem nieczego nie zmienimy? są naukowcy i szaleni naukowcy bazujący na swoich nieobiektywnych teoriach... nie jeden psycholog powie,ze to nie jest zaburzenie psychiczne a orientacja...
29-01-2014, 13:35
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Razkael Offline
...

Liczba postów: 118
Znak Zodiaku: Wodnik

Całkiem ciekawa teoria, nigdy się nad tym nie zastanawiałem. Zdaje mi się, że temat nie ma związku z dysputą o tym, czy homoseksualizm to choroba czy nie. To raczej byłby temat do hydepark'u.
29-01-2014, 14:13
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Saruman Offline
D.R.U.P.

Fakt. Tak wyszło i przepraszam wszystkich. :)

29-01-2014, 14:18
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
~Ismena
Gość

Podziękowania:
Podziękowano razy w postach
Sama sie zastanawiam- dokad zmierza ten swiat i ludzie. Problem nie lezy w religiach czy orientacji seksualnej lecz w braku tolerancji. Juz byl "taki jeden", co w ramach "czystosci rasowej" otworzyl piece gazowe i mordowal ludzi. Jak pamietamy z historii zle sie to dla wszystkich skonczylo i oby nigdy sie nie powtorzylo. Kto jak kto ale Ezoterycy, ktorzy przeciez uwazaja sie za osoby "oswiecone" i uduchowione, powinni dawac przyklad roztropnoscia, tolerancja i pozytywnym nastawieniem do Istoty Ludzkiej (bez wzgledu na plec i ulomnosci, bo idealow nie ma) oraz przyrody i zwierzat. Nalezy pamietac, ze skoro czlowiek zostal powolany do zycia (takim jaki jest) i nosi w sobie "czastke boskosci" to nie mozna miec do niego pretensji o to jaki jest, lacznie z seksualnoscia. Tak wiec sprzeciwiam sie- szerzeniu nienawisci, nawolywaniu do wojen religijnych i dyskryminacji rasowej ludzi. Zwykle jest tak, ze zaczyna sie od atakowania jedostek a problem z czasem urasta do rangi grupy. Mozna nie akceptowac "czegos" we wlasnym zyciu i ma sie do tego prawo, ale... nie wolno naruszac wolnosci i prawa do godnosci zycia drugiego czlowieka. Spoleczenstwo tworza rozni ludzie, kazdy ma swoj wklad, tak jak na Forum. Mozna wyrazac swoje poglady ale w sposob umiarkowany i wazyc slowa, zgodnie z przyslowiem pamietac, ze- "slowo nieraz wyleci wroblem a wroci kamieniem." Zastanowic sie trzeba, zeby kogos nie zranic, bo slowa czasem "bola." A przeciez jakby dobrze pomyslec, to - "wszyscy jedziemy na jednym wozku." ***Saruman, skoro poruszasz kontrowersyjne tematy to musisz liczyc sie z kontrowersyjnymi wypowiedziami i reakcjami. Nie zmienia to faktu, ze wyrazac sie mozna kulturalnie w kazdym temacie, co swiadczy o kulturze i inteligencji danej osoby.
29-01-2014, 14:35
Odpowiedz
Podziękowali:
Arcane Offline
.

Liczba postów: 51
Reputacja: 1

Tolerancja... To takie modne dziś słowo.
Tak! Tolerujmy wszystko, stańmy się nijacy. Bez własnych poglądów i możliwości wyrażania krytyki. Nie rozumiem, czemu tak podpieracie się stwierdzeniem, że jako okyltuści powinniśmy to i powinniśmy tamto. Okultyzm nie równa się ani niesieniu pomocy, ani bezgranicznej tolerancji, ani wymuszonej obojętności wobec czegoś co mnie obrzydza.
Weźmy na celownik Jezusa, choć nie jest on moim autorytetem, to jest uważany za oświeconego. Czy tolerował wszystko? Albo, może spytam jaką orientację uważał za "poprawną". Spórzmy też na nauki Hermesa, o których to już była mowa a, z których równierz wynikają pewne oczywiste wnioski na temat tu poruszany. Tak jak dla tych dwóch mistrzów, tak i dla mnie sprawa jest jasna. Nie wmawiajcie mi, że duchowość idzie w parze z tolerancją. Nie mam zamiaru nikogo tu obrażać, ale ja nie stanę się bezpłciowym zombie tylko dla tego, że TVN uważa to za fajne.
29-01-2014, 15:10
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Saruman Offline
D.R.U.P.

Nie podoba mi się ton rozmowy na jaki przeszliśmy. Od dysputy okultystycznej szybko przeszliśmy na kłótnie o znamionach ideologicznych i politycznych. Nie chcę tak. Nie zamierzam się kłócić. Ja tylko jeszcze powiem, że ja nikogo nie skreślam i zawsze staram się pomóc. Przepraszam wszystkich, że jako autor dałem się wciągnąć w to odejście od tematu. Ale są to sprawy, które mnie dotyczą i ciężko jest przejść obok spokojnie. Musicie mi wybaczyć. :)

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-01-2014, 21:18 {2} przez Diego.)
29-01-2014, 18:50
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
HeyMacarena Offline
Widzę Głosy

Liczba postów: 179
Znak Zodiaku:

Podziękowano 1 razy w 0 postach
Przepraszam za wtrącanie się do tej dyskusji i chociaż homoseksualizm akceptuję, toleruję to obrzydza mnie myśl dwóch męrzczyzn robiących "to"( z kobietami nie mam tego problemu ;P tak tak wiem hipokryzja itd..). Problemem większości ludzi jest nieodróżnianie homoseksualizmu od pedalstwa. Podsumuję tutaj te dwa różne zjawiska by dyskusję załagodzić.

Homoseksualizm- pociąg( pociąg seksualny jak również głębsze uczucia jak miłość) do osób tej samej płci: mężczyzna-mężczyzna, kobieta-kobieta.

Pedalstwo- ruchanie tej samej płci, wychodzenie na marsze równości w różowych lateksowych kombinezonach( półnago) z przyczepionymi różnymi gumowymi narządami. Jest to również chęć molestowania dzieci i robienie tym podobnym rzeczy.
29-01-2014, 20:51
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Gwynbleidd Offline
Użytkownik

Liczba postów: 156
Reputacja: 3

Podziękowano 8 razy w 13 postach
Ekhem, czy to nie zabawne, że ja tylko obstaje przy tym żeby uważać homoseksualizm za chorobę, a uważa się mnie za jakiegoś nietolerancyjnego kato-faszystę? Czy ja wzywam do nietolerancji i palenia ludzi?

Mamy tu przykład zabawnego mechanizmu u niektórych gdzie przenoszą oni swoje problemy z akceptacją w społeczeństwie i wkładają mi je w moje usta.

(29-01-2014, 16:42)Esmeron napisał(a): Po tym co piszesz wnioskuję, że na temat ICD-10 i DSM masz jednak marne pojęcie.
Tak czy siak czekam na jakieś rzeczowe argumenty w sprawie - pisanie o "teoriach współczesnego lewactwa" to tak naprawdę żaden argument. Homoseksualizm wykreślono z listy chorób na podstawie konkretnych badan klinicznych - wypadałoby się z nimi zapoznać przed formułowaniem tego typu sądów.

Właśnie problem w tym, że mam pojecie. Polecam panie znawco ten artykuł.

Po za tym, z kolei polecam z zapoznaniem się ze statystykami jakie jest statystyczne prawdopodobieństwo tego że osoba homoseksualna będzie pedofilem. To pokazuje, że często(nie zawsze) za byciem "homo" idą też inne odstępstwa(mówiąc grzecznie).

(29-01-2014, 16:42)Esmeron napisał(a): Pedofilia spełnia kryteria rozpoznania parafilii, a homoseksualizm nie. Nie powiesz mi chyba, że dziecko poniżej lat 12tu (bo takie najczęściej padają ofiarą pedofilów) wyraża świadomą zgodę na to, żeby jakiś pan macał je po narządach rozrodczych albo wkładał penisa w pochwę tudzież tyłek.

Nie zawsze orientacja pedofilii prowadzi do "ataku" na dzieci. Historia zna pełno przypadków gdzie na samym pociągu się skończyło. I co z takimi ludźmi? Dlaczego, pytam się, są uznani za chorych?!

Quae medicamenta non sanant, ferrum sanat; quae ferrum non sanat, ignis sanat...
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-01-2014, 23:18 {2} przez Diego.)
29-01-2014, 22:12
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Strony (5): « Wstecz 1 2 3 4 5 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.