Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Magia › Pozostałe rodzaje magii › Magia Seksualna
Przywołanie Ideału/Pokrewna Dusza

Strony (11): « Wstecz 1 2 3 4 5 6 … 11 Dalej »
Idź do strony 
[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
Przywołanie Ideału/Pokrewna Dusza
Autor Wiadomość
xao Offline
Wtajemniczony

Liczba postów: 273
Reputacja: 23
Znak Zodiaku:
Praktykowany rodzaj magii:

Podziękowania: 0
Podziękowano 9 razy w 4 postach
RE: Przywołanie Ideału/Pokrewna Dusza
(27-01-2014, 18:49)LightMidnight napisał(a):
(27-01-2014, 17:53)xao napisał(a): Większość związków prędzej czy później się rozpadnie, czy byśmy tej magii użyli, czy też nie.

Niekoniecznie. Przecież niektóre związki - niezależnie czy to 'z magii' czy też nie - się nie rozpadają, no chyba że z przyczyn naturalnych = śmierć jednej osoby. Chociaż, wiem, to bardzo rzadkie.

Dlatego piszę, że większość. W każdym razie chodziło mi o to, że związek z magii może rozpaść się w zupełnie naturalny sposób i nie musi to być efektem jakiejś odgórnej "kary" na "złych i okropnych magów bawiących się uczuciami"...
27-01-2014, 23:58
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Razkael Offline
...

Liczba postów: 118
Reputacja: 4
Znak Zodiaku: Wodnik

Podziękowano 0 razy w 0 postach
Znowu dyskusje o moralności użycia takiego rytu... Znowu: 'to coś podstępnego'...
Magia to część Natury, więc nie rozumiem, co nienaturalnego jest w znalezieniu swojej drugiej połówki.
Skąd wiecie, że osoby, które poznaliście "naturalnie" nie odnalazły was za pomocą podobnego rytu? Nie bierzcie tego dosłownie, tylko zrozumcie o co mi chodzi.
Charmer całkowicie się z tobą nie zgadzam, ale szanuję twoje poglądy.
Nie wiem, czy przekazałem to, o czym myślałem.
28-01-2014, 00:48
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
ChArMeR Offline
Użytkownik

Liczba postów: 95
Reputacja: 2
Znak Zodiaku: LEW
Tarot,runy,biała magia,wicca

Podziękowania: 2
Podziękowano 6 razy w 2 postach
No tak, Ismena, masz rację, hmmm... Sam nie wiem... Tylko widzisz, fakt, tutaj w sumie też mi coś uświadomiłaś...

Większość ludzi oczekuje, że magią odnajduje się coś, co przetrwa - tą prawdziwą miłość... Sam w sumie miałem takie przekonanie i teraz pytanie, czy warto w takim razie sięgać po magię, skoro może nie wypalić?

Sam już nie wiem czy to ma sens... No bo intencje są dobre... Chcę się przyciągnąć tą drugą połówkę, nie mówię tutaj o 'czarowaniu' kogoś konkretnego, bo to już podchodzi pod zakłócanie czyjejś woli...
A jak chce się przyciągnąć tą osobę, tylko pomóc przeznaczeniu odnaleźć się...

A potem poznanie się i wgl potem nastaje zakochanie, bo okazuje się, że obie osoby uważają się za ideał... Nie ingerując, że ktoś ma się w nas zakochać, tylko lekka pomoc w odnalezieniu się i potem okazuje się, że się rozpada?
Wątpię już w tą drogę... Ale wniosek jest jeden... Nigdy nie ma się pewności...
28-01-2014, 00:50
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
~Ismena
Gość

Podziękowania:
Podziękowano razy w postach
Xao, taka moja mała uwaga - jeśli ktoś wchodzi w związek z założeniem, ze on i tak prędzej czy później rozpadnie się, to niech sobie od razu odpuści, bo ten związek - z takim podejściem - rozpadnie się na 99%. Co ma przetrwać, to przetrwa. Zwykle ludzie mają po kilka związków w życiu, każdy ma swój określony czas i ma nas czegoś nauczyć. Czas nauki się kończy i ktoś odchodzi, a wkracza druga osoba. Mało kiedy jest to związek z jedną osobą przez całe życie. Bywa, że ludzie, którzy się szczycą takimi małżeństwami, zapominają wspomnieć o związkach "pozamałżeńskich" w trakcie trwania małżeństwa. ;)

ChArMeR. :) Ja przyjęłam taką postawę, że nikogo nie namawiam na siłę do niczego. Wyobraź sobie taką sytuację, że spotykasz osobę, z którą od pierwszych chwil lubicie się, macie masę wspólnych tematów, rozumiecie się tak dobrze, że właściwie odgadujecie swoje myśli... Tak jakbyście się znali od wieków. Doskonale razem czujecie się i bawicie w swoim towarzystwie. Jest po prostu cudnie, czujesz niezwykłą więź. Wtedy człowiek się zastanawia - czyżby moja "druga połowa"? Może tak być, ale... niekoniecznie. Jeśli taka przyjaźń zawiąże się w miłość i trwały związek, to fajnie. Ale równie dobrze może się zakończyć tylko na przyjaźni. A zakochać szaleńczo i namiętnie możesz się w kimś o skrajnie odmiennych cechach. Ale jak przyjemnie jest odnaleźć tą osobę, która tak dobrze nas rozumie. :) Istotnie, miłość rządzi się własnymi prawami, pewności brak. Ja uważam, że jak Wszechświat "obdarowuje" nas czymkolwiek, czy to miłość, czy pieniądze, czy inne dobro, to brać! Nie wahać się, bo drugiej szansy może już nie być, a czas leci i życie ucieka. Miłość i druga osoba jest tak wielkim darem, że nie ma tu miejsca na wątpliwości. Jeśli jest to wzajemne i bez krzywdy czyjejś, to tylko się cieszyć. :)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-08-2014, 11:33 {2} przez Etana.)
28-01-2014, 09:49
Odpowiedz
Podziękowali:
xao Offline
Wtajemniczony

Liczba postów: 273
Reputacja: 23
Znak Zodiaku:

Podziękowano 9 razy w 4 postach
(28-01-2014, 09:49)Ismena napisał(a):  Zwykle ludzie maja po kilka zwiazkow w zyciu, kazdy ma swoj okreslony czas i ma nas czegos nauczyc. Czas nauki sie konczy i ktos odchodzi a wkracza druga osoba. Malo kiedy jest to zwiazek z jedna osoba przez cale zycie.
Dokładnie o to mi chodziło, tylko źle się wyraziłem. ;)
28-01-2014, 12:09
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
pati_czek Offline
Użytkownik

Liczba postów: 68
Reputacja: 3
Znak Zodiaku:
ciągle szukam

Podziękowano 0 razy w 0 postach
A czy używanie takich rytuałów, nie jest pogwałceniem zasady wolnej woli? Nie wiem jak Wy, ale mnie się wydaje, że to jakaś forma ingerencji.
14-03-2014, 15:34
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
~Verveux
Gość

Podziękowania:
Każde działanie magiczne jest ingerencją.
14-03-2014, 15:44
Odpowiedz
Podziękowali:
Estel Offline
Użytkownik

Liczba postów: 63
Reputacja: 3
Znak Zodiaku: Rak

Podziękowania: -1
Podziękowano 1 razy w 1 postach
Ludzie często marzą o spotkaniu jakiejś osoby, poznaniu jej, wyobrażają sobie jaka powinna być. Nie ma w tym nic złego. Ten ryt jest chyba po prostu wzmocnieniem tego. Do niczego tej osoby nie zmuszasz, więc chyba nie naruszasz też jej wolnej woli.

"Co my wiemy, to tylko kropelka. Czego nie wiemy - cały ocean"
14-03-2014, 15:49
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
~Ismena
Gość

Podziękowania:
(14-03-2014, 15:44)Verveux napisał(a): Każde działanie magiczne jest ingerencją.
A zatem spójrz w drugą stronę- każde DZIAŁANIE niemagiczne również jest ingerencja. Każdego dnia ktoś ogranicza naszą swobodę- w pracy, w małżeństwie, w szkole, w państwie itd. Przykładów rożnych są setki. Pati, nie jest "pogwałceniem wolnej woli", bo nie robisz rytuału na konkretna osobę (znana Ci z imienia i nazwiska).
14-03-2014, 18:16
Odpowiedz
Podziękowali:
~Sorrio Mortiaris
Gość

Podziękowania:
Każda Twoja myśl niesie zmiany i ingerencje, których możesz w danej chwili nie rozumieć. Ten rytuał pozwala na sprecyzowanie energii, która zależnie od woli osoby, którą chcesz spotkać pozwoli na przecięcie się waszych "dróg", ale nie zmusi tej osoby by Cie polubiła. :) Chyba, że zmienisz trochę podejście i będziesz próbować spętać swój ideał, swoją wolą, wszystko można jak się ma siłę, wiarę i "łeb na karku".
14-03-2014, 23:43
Odpowiedz
Podziękowali:
Strony (11): « Wstecz 1 2 3 4 5 6 … 11 Dalej »
Idź do strony 

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.