Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Magia › Pytania i problemy v
« Wstecz 1 … 16 17 18 19 20 … 23 Dalej »

Demony, aura i wampiry.

Strony (2): « Wstecz 1 2
[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
Demony, aura i wampiry.
Autor Wiadomość
Sorrio Lenen Offline
Lightbringer

Liczba postów: 164
Znak Zodiaku: Panna
Praktykowany rodzaj magii:

Podziękowania: 0
Podziękowano 0 razy w 0 postach
RE: Demony, aura i wampiry.
Cytat:Że się wtrącę, Sorrio, mi depresję leczą od 13 roku życia i coś nie wychodzi. Nie chcę jako wzorca podawać tylko i wyłącznie mojego przypadku, ale w większości depresji nie da się wyleczyć. Nawet jeśli, to na chwilę, bo w co gorszy dzień ma nawroty.
Sama miałam depresję, więc nie musisz mnie pouczać. Wiem, że nawroty są, i będą zawsze; ale zastanawiam się, czy nie jest to spowodowane jakimś błędem w duszy, który można by naprawić. Sama psychologia jest dość ograniczona względem terapii. My mamy magię.

Cytat:Absolutnie nie. Nie wszyscy opetani podpisywali pakty i bawili sie w magiczne dzialania. Nie istnieje czlowiek, ktory ma 100% kontrole nad soba, umyslem i pragnieniami. Slabosci kazdy jakies ma, nawet jesli mu sie wydaje, ze nie ma.
Absolutnie tak. Tylko dlatego, że większość ludzi jest poddana swoim słabościom, nie oznacza, że tak musi być. Prawdziwy mag powinien znać siebie na wylot - wszystkie swoje wady i zalety, każdy zakątek swojej duszy. Jeśli siebie znasz, to nie dasz się opętać. Kontrola nad sobą to najważniejszy aspekt magii... Który większość magów tak głupio ignoruje.

Cytat: Ty nie masz zadnej depresji, postaraj sie wiecej wychodzic do kolezanek i znalezc sobie jakies ciekawe hobby na wiosne.
Skąd wiesz, że jej nie ma?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-03-2014, 11:50 {2} przez Sorrio Lenen.)
17-03-2014, 11:49
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
~DarkKnight
Gość

Podziękowania:
Podziękowano razy w postach
(17-03-2014, 09:45)kozioł napisał(a): No prawie nigdy, mój błąd bo jedną trzeba uważać.
PS nie mam sumienia^^ ale nie chce nikomu zrobić krzywdy przepraszam.

Sumienie ma każdy, prędzej czy później da o sobie znać.

1. Część demonów/bytów czerpie energe z tego że poprostu się ich boisz, są żeby straszyć.
2. Aure można porównać do takiego pancerza lub skóry i jakiś demon lub wampir może się w nią ''wgryzł''.
3. Tu może być wiele odpowiedzi, bo może to być osoba z twojego otoczenia, przy której będziesz się czuła słabiej, a możesz to być ty sama (choroba).
17-03-2014, 12:00
Odpowiedz
Podziękowali:
Sorrio Lenen Offline
Lightbringer

Liczba postów: 164
Znak Zodiaku: Panna

Droga Ismeno, poznanie siebie jest istotną częścią wtajemniczenia do hermetyzmu, a nie żadnym science fiction. Może Ty jesteś istotą instynktu, ale ja nie - wiem, jaka jestem, jak reaguję, i znam swoje słabości i wady. Nawet mam je wszystkie (lub większość, które odkryłam do tej pory) wypisane w dzienniku. Więc Ty mi nie wmawiaj, że wszyscy muszą być ślepi na swój charakter tylko dlatego, że Ty jesteś - jeśli jesteś. Poza tym, porównywanie instynktownych reakcji ciała do świadomości swojego charakteru? Serio? Już nieważne, że wiele reakcji można wyćwiczyć, ani, że mnisi z Shaolinu trenują całkowitą kontrolę nad swoim ciałem. Charakter to co innego, można go zmieniać i nad nim panować. Zaś to z brakiem kontroli nad emocjami to bzdura, i udowodnię to w artykule, który właśnie piszę.

Aby siebie poznać, wystarczy siebie obserwować. To naprawdę nic trudnego.

Swoją drogą, argumenty w stylu "znam wielu doświadczonych magów" lub "nie chcę wszystkiego ujawniać" absolutnie mnie nie przekonują, i brzmią pusto. Bez obrazy.
17-03-2014, 12:33
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Kynokefalos Offline
Użytkownik

Liczba postów: 77
Reputacja: 3
Znak Zodiaku:

1. Zdrowym psychicznie, moja droga, to należałoby być zawsze. Jak już Ci napisano, możesz być pożywką dla właśnie takiej istoty, czy istot. Wiesz, dla większości z nich użycie określenia "demon" to komplement porównywalny do stwierdzenia dla 80cio latki, że jest młoda i atrakcyjna. Larwy, pijawki, chochliki. Do tego ludzie czerpiący energię od innych, robiący to nieświadomie (a nie wampiry energetyczne). Wśród nich występują perełki... które szukają perełek. Nie każdy człowiek po wezwaniu demona miałby do podpisania pakt, albo dostałby takie warunki, że by pokryć swoje szczęśliwe życie musi poświęcić pół rodziny. Nie reprezentuje sobą nic wartościowego. Są tacy, do których mistrzowie krwistej umowy zgłaszają się sami. Nawet by dostać się do piekła musisz być skurwielem jakich mało. Mają już tam takich, którzy mocno zawyżyli poprzeczkę.

2. Podziurawiona aura to wypadkowa Twojego życia. Drobna sprzeczka o Twoją depresję powyżej jest przesłodka. Jednak to co piszesz sprawia, że nie wierzę byś była w tak złym stanie jak mniemasz. Wszyscy Cię na pewno nie atakują. To Twój wymysł. W dodatku jesteś na całkowitym wycofaniu pisząc "przyzwyczaiłam się do takiego stanu rzeczy"... serio? Lubisz jak boli? To może się dogadamy? No znów na serio. Sory za żarcik. Depresja staje się chorobą XXI wieku. Chorobą społeczną, bo koleżanka pyta koleżanki czemu jest taka smutna, a ta odpowiada, że ma depresję i jest ok. Potem nakręcamy perpetuum mobile i wszyscy wreszcie dają ci spokój.

Nie twierdzę, że Twój stan psychiczny jest zmyślony. Jednak zastosuj się do rad obydwu z Pań. Przede wszystkim to znajdź sobie zajęcie i sens codziennego dnia. Możesz polecieć nawet w hipsteriadę, dorzucę się na Canona. Wyjdź do ludzi, wystaw lico na słońce, które niedługo się pojawi. Zajmij się sportem i zdrowszą dietą. Pewnie nie jesz prawie nic, bo brakowałoby tego, że jeszcze przytyjesz? Brak energii na co dzień rujnuje naszą aurę. Jest dziurawa bo trzymasz shotguna i walisz w nią jak w tarczę!

Tu, by nie było, Sorio ma rację. Poznanie samego siebie jest najważniejsze. Da się to zrobić doszczętnie. Na wylot i przelot. Zabiera to jednak ogromne ilości czasu i nakłady pracy. Tak więc... siadaj do medytacji mój Koszmarku. Rozważ swoje za i przeciw... nagle możesz odkryć piękno bycia wampirem. Kto wie? Może odnajdziesz swoją magię, która czeka na uwolnienie by wypełnić luki Twej aury? Buduj swoją siłę woli. Twój energetyczny transfer może być zaburzony przez blokady na czakrach, albo przez Twoje myśli. Musisz poskromić bestię, która w Tobie siedzi. Bądź odważna i zdecydowana, ale każdy krok stawiaj rozsądnie. Jesteś tu po to byśmy Ci pomogli.

W drugą stronę, nie ma stanu psychicznego, jak i fizycznego zwanego chorobą, którego nie da się całkowicie wyleczyć.

3. Po pierwsze... odjebcie się od wampirów. Dziękuję. Pisałem wyżej, pijawki energetyczne, etc. Nasz stan zdrowia i chęć ludzi do tego by innym wiodło się gorzej. Skąd czerpać energię? Nie masz jej w sobie to masz świat zewnętrzny. Wymiana energetyczna również może Ci pomóc, może zruszyć to co jest u Ciebie stałe, a nie powinno. Poproś mędrców by dobrali dla Ciebie odpowiedni minerał, stwórz sobie talizman, zacznij zagłębiać się w siebie. Jednak ostrożnie, by nie zrobić sobie krzywdy. W między czasie do biblioteki i proszę - D. T. Suzuki. Wprowadzenie do buddyzmu zen. Czytamy ze zrozumieniem, bo lubimy, prawda?

Się rozpisałem... i spóźnię się do pracy... znów xD

Koszmarku, jeśli masz jakieś pytania, pisz.

Nie jestem ideałem, znalazłem ciekawsze rozwiązanie - jestem sobą.
17-03-2014, 14:44
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Nightmare Offline
Śniąca

Liczba postów: 266
Reputacja: 4
Znak Zodiaku: Niedźwiedź
Świadome Śnienie

Podziękowania: 8
Podziękowano 14 razy w 9 postach
Resner napisał(a):2. Aura to pole dynamiczne i wykonując passy (ruchy dłoni wzdłuż ciała) oraz stosując wizualizację możesz sobie poradzić z tym problemem. Życzę powodzenia.

Wow takie to proste?! xD

Mortiaris napisał(a):Większość demonów to manipulujące chujki, i tylko udają silniejszych, po za tym są to istoty niższych kręgów, więc nie wiem dlaczego chcesz być ich poddaną, jako człowiek startujesz z dużo wyższej półki. Oczywiście zdarzają się wśród nich "perełki".

Tak tylko zażartowałam. ^_^

Mortiaris napisał(a):Podziurawiona aura wiąże się chyba z wampiryzmem, tak czy inaczej musiała byś być bardzo słaba, bo uciekała by Ci energia, może złego słowa użył?

Może, ale i tak było stwierdzenie, że chujowo z aurą jest. :D

Mortiaris napisał(a):Atakują, czy popadłaś w swego rodzaju autosugestie?

Sprawdź po szkole. Kolega prawie codziennie starał mi się pomagać z oczyszczeniem. W końcu przekierował mnie do znajomego bo byłam tak zababrana, że nie dawał rady. ;_;

Mortiaris napisał(a):nie jestem specjalistą od wampirów.

Ja też nie jestem.

Sorrio Lenen napisał(a):Jeśli masz kontrolę nad sobą i swoim umysłem, jeśli znasz swoje słabości i pragnienia, i nie jesteś na tyle głupia żeby podpisywać jakieś pakty i poddawać się woli bytów, to żaden demon nad Tobą nie zawładnie.

Mądre słowa. Tylko, że ja nie znam swoich słabości i pragnień. Ogólnie nie znam siebie. To może być trudne. Nie żebym chciała bawić się w demonologie. Co prawda kiedyś chciałam, ale uznałam, że jeszcze nie czas bo w końcu sobie krzywdę zrobię.

Sorrio Lenen napisał(a):Napisałaś, że masz depresję. To wszystko wyjaśnia, wierz mi. Brak energii jest objawem depresji. Ludzie z depresją nie mają na nic sił, szybko się męczą, są markotni, często nie chcą nawet wychodzić z domu czy nawet z łóżka.

Tylko, że ja zawsze się męczyłam. Od przedszkolaka byłam takim popychadłem. Mała aura przebicia, podatna na wyzwiska itd. To chyba kwestia wrażliwości. O_o

Sorrio Lenen napisał(a):Choć jeśli chciałabyś być moim królikiem doświadczalnym, to też bym się nie obraziła - łatwiej pracować z kimś, kto jest w ogóle świadomy moich działań.

Do eksperymentów ja zawsze chętna. :D

SorrorNesse napisał(a):Że się wtrącę, Sorrio, mi depresję leczą od 13 roku życia i coś nie wychodzi. [Obrazek: tongue.png] Nie chcę jako wzorca podawać tylko i wyłącznie mojego przypadku, ale w większości depresji nie da się wyleczyć. Nawet jeśli, to na chwilę, bo w co gorszy dzień ma nawroty.

Pocieszające. xD

SorrorNesse napisał(a):Tak więc Nightmare, proponuję po prostu wykorzystać to, co masz. Jak się bawić to się bawić, energię pobierać, kolegów spalić.

Huhuhuhu :3

Czyli zabawa na całego, aczkolwiek moja strona moralna mi tego zabrania. :dodgy:

Ismena napisał(a):Ty nie masz zadnej depresji

Jasne. Cztery próby... Pięć lat w dołku. Codziennie motto życiowe: "Chce się zabić." - To ja! :D

Masz racje co do tego żebym spotykała się z koleżankami, uwierzyła w siebie itd, ale ja to wiem. Nie będę więc tego komentować.

Olimpia napisał(a):Podziurawiona aure mozesz miec tez.np. od palenia papierosow albo smieci asrralnych typu larwy.

Nie palę, za to larwy i śmieci astralne - to może być. Była taka larwa...może kilka. xD

DarkKnight napisał(a):Tu może być wiele odpowiedzi, bo może to być osoba z twojego otoczenia, przy której będziesz się czuła słabiej, a możesz to być ty sama (choroba).

Osoba, jak najbardziej. Tylko nie wiem czemu ona na mnie tak źle wpływa. Fakt, że nie przepadam za jej towarzystwem, a właściwie jest spoko.... tylko strasznie mnie męczy.

Ismena napisał(a):niech mi nikt nie mowi, ze zna siebie w 100%, bo to brednie.

Ja nie znam się nawet w 1 %. xD

Ismena napisał(a):Skad wiem, ze nie ma depresji? Bo wiem. [Obrazek: smile.png]

Od razu czuje się lepiej. Jestem happy! Ps. To tak ironicznie.

Kynokefalos napisał(a):Jest dziurawa bo trzymasz shotguna i walisz w nią jak w tarczę!

Racja. :P

Kynokefalos Ładnie, żeś to wszystko ujął. Nom, medytacja by mi się przydała. Do pracy przez Koszmarka się spóźniłeś, nie dobrze. :P

Ps. Jeśli komuś na coś nie odpisałam, to przepraszam za dużo pisania. ^_^
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-03-2014, 13:14 {2} przez Nightmare.)
19-03-2014, 13:13
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
~Ismena
Gość

Podziękowania:
Nightmare, wyrażę się może jaśniej. Uważam, że lekarze i pacjencji zbyt szybko większość objawów podciągają pod "depresje", a co za tym idzie szpikują ludzi psychotropami, co nie daje efektów wyzdrowienia, bo problem powraca. Żeby jakakolwiek terapia pomogła, to trzeba najpierw dojść skąd się to bierze. Myślę, że źródła twego stanu należy szukać w dzieciństwie. Być może wydarzyło się "coś", co wywarło taki toksyczny wpływ. Przyczyn możne być kilka. Ale to już sprawa dla dobrego terapeuty, tym bardziej, że psychika ludzka potrafi "wypierać" niektóre fakty z przeszłości. Gdzieś jest przyczyna, postaraj się ja znaleźć. Tyle ode mnie. Nie jestem lekarzem. ^_^
19-03-2014, 13:50
Odpowiedz
Podziękowali:
Nightmare Offline
Śniąca

Świadome Śnienie

Że psychika ludzka lubi "wypierać" niektóre fakty z przeszłości. To zgodzę się z Tobą w 100%. ^^
19-03-2014, 14:59
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
~Ismena
Gość

Podziękowania:
Nightmare wiesz... Nie każdy ma słodko i bajkowo, rożnie to jest w rodzinach. A i samo życie potrafi nieraz dopiec człowiekowi. Jak ktoś jest wrażliwszy i nie ma na kogo liczyć zbytnio, to łatwo wpaść w dołek i trudniej z niego wyjść. Mam świadomość, że nie każdy ma power i siłę do szybkiej regeneracji psychicznej i energetycznej. Czasem chce się o czymś zapomnieć a to jak na złość wraca jak bumerang. Wiele osób ma podobne problemy, co osłabia stan psychiczny. Ale wierzę, że dasz rade. Skoro potrafisz o czymś mówić, to nie jesteś taka słaba. Gorzej jak się ktoś zamyka w sobie. W każdym razie- powodzenia i dużo zdrowia.:)
19-03-2014, 15:39
Odpowiedz
Podziękowali:
Evander Offline
Wikkid Wizzy

Liczba postów: 1,062
Reputacja: 74
Znak Zodiaku:

Podziękowania: 93
Podziękowano 365 razy w 215 postach
Amorte,

(17-03-2014, 07:12)SorrorNesse napisał(a): Że się wtrącę, Sorrio, mi depresję leczą od 13 roku życia i coś nie wychodzi. :p Nie chcę jako wzorca podawać tylko i wyłącznie mojego przypadku, ale w większości depresji nie da się wyleczyć. Nawet jeśli, to na chwilę, bo w co gorszy dzień ma nawroty.

Tak więc Nightmare, proponuję po prostu wykorzystać to, co masz. Jak się bawić to się bawić, energię pobierać, kolegów spalić. :E
Nessssssse.

Spróbuj pobawić się runą raido wrzuconą na czakrę serca.

Everything that has a (born) beginning has an end (in death).

"Zaprawdę, Moc jest krewną konieczności,
 i przychodzi, gdy człowiek jej pragnie" - Pitagoras
19-03-2014, 22:43
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Nightmare Offline
Śniąca

Świadome Śnienie

Ismena, dziękuję. Tylko, że ja nie potrafię mówić lecz pisać. Co do przeszłości, to właściwie mam luki w pamięci. Po prostu już sama nie wiem z jakiego powodu wpadłam w dołek. No zobaczymy jak to będzie. Oli mi przepowiedziała, że do listopada będę żyć, więc nie jest tak źle. :3
19-03-2014, 23:25
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Strony (2): « Wstecz 1 2

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.