Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Magia › Pytania i problemy v
« Wstecz 1 … 15 16 17 18 19 … 23 Dalej »

Pytanie

Strony (2): « Wstecz 1 2
[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
Pytanie
Autor Wiadomość
~Ismena
Gość

Podziękowania:
Podziękowano razy w postach
RE: pytanie
Moim zdaniem dziewczyna odziedziczyła ten dar po babci (dziwne ale od razu o tym pomyślałam). Skoro jest tak jak mówisz, tzn. że ona sobie z tym doskonale radzi i nic nie trzeba jej "nakładać." Nie wolno jej tez nakłaniać, żeby zdradzała szczegóły, wcale się nie dziwie, że pytania ją drażnią. Ja też jestem Katoliczką, może trochę nietypową, ale wierze w Boga. Każdy w coś wierzy. Skoro twoja dziewczyna otrzymała taki dar i akceptuje go, to niech nie myśli o nim jako "przekleństwo", lecz jako atut. A czy będzie się chciała rozwijać w innym kierunku, to już jej decyzja, nie nalegałabym. Powodzenia. :)
10-04-2014, 08:34
Odpowiedz
Podziękowali:
Olimpia Niedostępny
...

Liczba postów: 5,281
Reputacja: 97
Znak Zodiaku: Wodniś ^^
Praktykowany rodzaj magii:
Magia Naturalna

Podziękowania: 679
Podziękowano 606 razy w 578 postach
Czy znam taka osobę? Tak. Ciebie, siebie i wszystkich ludzi na świecie. Człowiek się rodzi z otwartymi czakrami wraz z wychowaniem dorastaniem one się zamykają.

Normalność to wymysł.
Skupiają się w stado i "normalność" tworzą na podstawie wypadkowej średniej reakcji i poglądów innych Owiec w stadzie.
Boją się uwolnienia Woli ponad Formę.
Są niewolnikami Formy (Materii i spraw materialnych).

-----------
Różnica pomiędzy mną a resztą jest taka, że ja sie nie boje być nie akceptowana.
10-04-2014, 08:47
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Rakeb Offline
Użytkownik

Liczba postów: 33
Reputacja: 0
Znak Zodiaku: Waga

Podziękowania: 1
Podziękowano 1 razy w 1 postach
Możliwe, że po babci. :) Ona też tak uważa. Mówi, że babcia dla niej była czymś w rodzaju znachorki. :) Różnymi ziołami i takimi tam potrafiła dużo zrobić i wspomina, że znała się doskonale na zabobonach (jak ona to nazywa) czy coś w tym rodzaju. :) Nie jestem przekonany czy trzeba na nią cokolwiek nakładać. :) Radzi sobie z tym. :) Opowiadała mi, że kiedyś dużo płakała z tego powodu bo nie wiedziała co jest grane. Nie miała nikogo do pomocy bo wszystko się zaczęło dziać po śmierci babci i zostało do teraz. Mam nadzieję, że będzie dobrze. Dziękuję za pomoc. :) Już się nie będę martwił. :)

EMOTKA NIE KOŃCZY ZDANIA!!! - Razakel
Razakel. :facepalm:
10-04-2014, 09:19
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
~Sorrio Mortiaris
Gość

Podziękowania:
Podziękowano razy w postach
Cytat:Lepiej niech uważa na te "przyjaźnie" z bytami, szczególnie że nie jest w tym obyta i nie posiada dużej mocy.
Nałóż na nią protekcje. Moim zdaniem powinna się rozwijać w ezoteryce szczególnie, że być może potem będzie Wam to potrzebne.

Byty to chuje, i to jest fakt, ale zdarzają się wśród nich wartościowe perełki.
Po opisie koleżanki z darem, szczególnie po tym, że jest z katolickiej rodziny, a traktuje to jak coś normalnego na swój sposób, uważam, że Ona sama jest już jakąś wyższą duszą i takie byty bardzo jej nie zaszkodzą, już sama wiara może okazać się bardziej niebezpieczna.
10-04-2014, 14:43
Odpowiedz
Podziękowali:
Rakeb Offline
Użytkownik

Nie, nie ma na imie Ola. :)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-04-2014, 17:59 {2} przez Rakeb.)
10-04-2014, 17:59
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
xao Offline
Wtajemniczony

Liczba postów: 267
Reputacja: 23
Znak Zodiaku:

Podziękowania: 0
Podziękowano 9 razy w 4 postach
Nie chce się zajmować magią? Trochę szkoda takiego talentu, ale to jej sprawa. Z takimi wrodzonymi zdolnościami i tak prędzej czy później zacznie się tym zajmować, jestem niemal pewny. Tak jak już wszyscy mówili, prawdopodobnie ma ten dar bo babce, oraz rozwinięte trzecie oko. Dziedziczenie mocy... ostatnio ten temat coraz bardziej mnie interesuje.

W pełni zgadzam się z Blue Angel. Do tego nie martwiłbym się, że te byty jej zagrożą, co słabsze potrafi odgonić, a całkiem prawdopodobne, że w razie czego ten zaprzyjaźniony byt ją będzie chronił, możliwe, że one wszystkie są po to żeby ją chronić. A nawet gdyby coś złego się działo, to ma ciebie, ty zajmujesz się magią, jeśli sobie nie poradzisz to ktoś z forum na pewno pomoże. Ale nie stosowałbym żadnych środków zapobiegawczych.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-04-2014, 18:57 {2} przez xao.)
10-04-2014, 18:48
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Rakeb Offline
Użytkownik

Cześć Wam. :D Jestem Kasia, :D dziewczyna Tomka powiedział mi, że z Wami pisał więc postanowiłam poczytać. Bardzo mi schlebia to co piszecie. Dziękuję pierwszy raz przestałam się czuć jak dziwadło, :) nad rozwijaniem jeszcze pomyślę na_razie nie czuję się gotowa. I tak Janek i wiele innych duszków (czy jak to nazywacie) chronią mnie. :) Już nie raz miałam dziwne sytuacje z bytami, (tak to się chyba nazywa, w każdym bądź razie [pisze się: w każdym razie] z tymi złymi) a oni dawali z siebie wszystko żeby mi pomóc. :) Potrafię rozróżnić, które są dobre, a które nie. Często się pytałam ich dlaczego akurat ja powiedzieli, że to oni mnie wybrali (cokolwiek to znaczy). I nie raz było tak, że zły się podszywał pod dobrego i próbował się ze mną zaprzyjaźnić. Uczę się na razie na błędach. I wiem, że w Tomku mam duże oparcie. Choć przez jego ciekawość często muszę się zajmować nim. ;) Jestem szczęśliwa wiedząc, że są tacy ludzie jak Wy, którzy to rozumieją, :) naprawdę podnieśliście mnie na duchu, bo już często myślałam, że jestem chora psychicznie. :) Jesteście świetni. :) Jeszcze raz DZIĘKUJĘ. :D

Proszę, pisz staranniej. ~Doce.
12-04-2014, 12:07
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Kynokefalos Offline
Użytkownik

Liczba postów: 77
Reputacja: 3
Znak Zodiaku:

Podziękowania: 0
Podziękowano 0 razy w 0 postach
RE: Pytanie
Aniele z oddziału, który może kiedyś mnie odstrzeli! Jeśli się nie wtrącimy, to się nie znajdziemy... Cokolwiek nie robimy na tym forum to jest wjebanie się z butami w życie innej osoby.

Szczerze przyjemnie czyta się post, w którym rozważamy problem nie jednego z Nas.

Jednak, Kasiu i Tomku, jeśli od teraz zaczną się różnice to się nie zdziwicie. Energia to bardzo zależna sprawa...

Życzę Wam powodzenia, jeśli będzie jakiś problem, jesteśmy dla Was!

Nie jestem ideałem, znalazłem ciekawsze rozwiązanie - jestem sobą.
13-04-2014, 02:21
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Strony (2): « Wstecz 1 2

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.