Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Magia › Pozostałe rodzaje magii › Magia Seksualna
Sperma

Strony (3): « Wstecz 1 2 3 Dalej »
[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
Sperma
Autor Wiadomość
~Ismena
Gość

Podziękowania:
Podziękowano razy w postach
RE: Sperma
(23-05-2014, 21:20)xao napisał(a): To, że sperma ma takie właściwości jest dosyć jasne, jednak ciekawą sprawą jest, że przedstawia ona większą wartość energetyczną niż krew. Energia, którą jest "nasączona" sperma to energia seksualna, czyli po prostu odmiana energii emocjonalnej. Nigdy bym nie powiedział, że energia emocjonalna będzie silniejsza od życiowej...

No i inna sprawa... Ciekawe czy energia życiowa pozyskana w "czysty sposób" (bez upuszczania krwi) przerosłaby w tym przypadku energię emocjonalną. Energia życiowa kontrolowana w normalny sposób przedstawia większą wartość, niż taka pozyskana z krwi.
Xao, energia spermy to według mego rozumowania nie jest odmiana energii emocjonalnej. To jest prawie taka sama energia życiowa jak krew a może nawet nieco silniejsza, biorąc pod uwagę, że genitalia (męskie i żeńskie) znajdują się w okolicy czakry podstawy (korzenia i sakralna), siedziba kundalini i stad podczas orgazmu uwalnia się duża dawka energii. Nie zapominajmy, że sperma służy do zapłodnienia, a wiec daje nowe życie. Zależy do jakiego rytuału są użyte, zarówno krew jak i sperma maja dużą moc.

Dariel nie popisałeś się tym tekstem. Saruman opisał tak jak potrafi, plus za odwagę. Nauczcie się wzajemnie szanować i dyskutować na różne tematy z kulturą.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-07-2014, 00:34 {2} przez Blackadder.)
23-05-2014, 21:46
Odpowiedz
Podziękowali:
xao Offline
Wtajemniczony

Liczba postów: 267
Reputacja: 23
Znak Zodiaku:
Praktykowany rodzaj magii:

Podziękowania: 0
Podziękowano 9 razy w 4 postach
Cytat:To jest prawie taka sama energia zyciowa jak krew a moze nawet nieco silniejsza, biorac pod uwage, ze genitalia (meskie i zenskie) znajduja sie w okolicy czakry podstawy (korzenia i sakralna), siedziba kundalini, i stad podczas orgazmu uwalnia sie duza dawka energii. Nie zapominajmy, ze sperma sluzy do zaplodnienia a wiec daje nowe zycie.
Co do tego, że zawiera w sobie ogromny ładunek emocjonalny jestem pewny. A czy posiada w sobie energię życiową? Możesz mieć rację, będę musiał dokładniej sprawdzić jak wygląda obieg energii życiowej, możliwe, że jest i tam.
23-05-2014, 21:51
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Saruman Offline
D.R.U.P.

Liczba postów: 88
Reputacja: 4
Znak Zodiaku: Panna

Podziękowano 0 razy w 0 postach
Czy szanuje krew? Nie wiem. Krew jest nam potrzebna, trzyma nas przy życiu. Ale nie jest dla mnie święta. Nośnik energii życiowej, który nieraz ratuje życie. Krew to krew. Czasem nawet ją spożywamy. Ale mniejsza. Słuszne spostrzeżenie, że upuściłem krew nieco bez pardonu od tak a do ejakulacji użyłem moich uczuć do kochanka i to może być przyczyną. Ale nawet gdy stosuje krew w zaklęciach to nie wyczuwam takiej energii jak przy spermie ale to słuszne spostrzeżenie.

Równość, Prawość, Doskonałość.

"Urazy do was nie żywię. Ale na pal was ponabijam"- Jeremi Wiśniowiecki
23-05-2014, 22:42
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Oth Offline
Wtajemniczony

Liczba postów: 467
Reputacja: 37
Znak Zodiaku:

Podziękowania: 24
Podziękowano 66 razy w 87 postach
Cytat:Ale ja do tego ręki nie przyłożę.
Puki co.
Zrobiłaś mi dzień. :)
W teorii, jeśli zwierzęca krew ma energetyczne właściwości, to fluidy seksualne również powinny. Prawdę mówiąc, nie wiem, czy mówienie o jakiejkolwiek praktyce jest wskazane w tym przypadku.

Co do reszty:
Nasienie, tak samo jak krew, samo w sobie zawiera energię witalną. W przypadku nasienia energia ta jest bardziej skoncentrowana i bardziej dynamiczna, gdyż ma dawać życie. W przypadku krwi, energia witalna jest bardziej statyczna ponieważ ma podtrzymywać życie. Dlatego też sperma traci swoje właściwości energetyczne zaraz po utracie temperatury, a krew zachowuje swoje jeszcze na długo po wyschnięciu. Z tego powodu fluidy seksualne wykorzystuje się w działaniach, które mają za zadanie coś zmienić (dosłownie zrodzić coś nowego), a krwi używa się przy działaniach stałych, np. tworzenie kręgu, wiązanie itp. Krew można zastosować w ofierze, nasienie się już do tego nie nadaje. Ostatecznie, najciekawszym i najsilniejszym eliksirem jest wymieszanie fluidów seksualnych z krwią, z drobnym dodatkiem złota.

jakzostacmagiem.wordpress.com
24-05-2014, 08:14
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
~Ismena
Gość

Podziękowania:
Podziękowano razy w postach
(24-05-2014, 08:14)Oth napisał(a): Dlatego też sperma traci swoje właściwości energetyczne zaraz po utracie temperatury, a krew zachowuje swoje jeszcze na długo po wyschnięciu. Z tego powodu fluidy seksualne wykorzystuje się w działaniach, które mają za zadanie coś zmienić (dosłownie zrodzić coś nowego), a krwi używa się przy działaniach stałych, np. tworzenie kręgu, wiązanie itp. Krew można zastosować w ofierze, nasienie się już do tego nie nadaje. Ostatecznie, najciekawszym i najsilniejszym eliksirem jest wymieszanie fluidów seksualnych z krwią, z drobnym dodatkiem złota.
Bardzo dobre spostrzeżenia Oth. Jak wszyscy wiemy, nawet do zabiegu in-vitro sperma musi być "świeża", po kilku godzinach plemniki już nie nadają się do użycia. Krew zaś może być przechowywana cale lata, oczywiście w odpowiedniej temperaturze w bankach krwi. A swoja drogą Natura sprytnie to wykombinowała, żeby przypadkiem komuś nie przyszło do głowy wykorzystać plemników "po czasie" w niecnym celu, to można z nich korzystać tylko w określonym krótkim czasie "w trakcie" i "tuż po" stosunku. Za to już komórki jajowe kobiety można przechowywać, za jej zgodą i na życzenie.

Amon - "Tutaj kobieta ma lepiej, gdyż jest stroną przyjmującą i to ona wraz ze spermą otrzymuje energie i jest po seksie rozbudzona, a mężczyzna opada z sił (statystycznie, nie mówię o was gieroje." I tu jest mały "haczyk" ;) o ile mężczyzna istotnie ma w zwyczaju drzemnąć sobie po seksie, co jest związane z wpływem endorfin, które uwalniają się podczas orgazmu w mózgu i szeregiem procesów chemicznych organizmu, z nie zmęczeniem. Tyle kobieta wcale nie jest do końca na "wygranej pozycji". To kobieta zezwala na wejście w swoje ciało, ryzykuje energetycznie, bo może zaciągnąć przy seksie wszelkie "brudy" od mężczyzny (bakteriologicznie i energetycznie). Energetycznie również pozostałości po jego poprzednich partnerkach. Dlatego też ja zawsze uważam, że należy patrzeć i mieć oczy szeroko otwarte z kim się zadajemy. Z byle kim nie warto uprawiać seksu, zwłaszcza jak ktoś ma wiele partnerek, których nie szanuje. Poza tym, jest jeszcze to ryzyko, że można trafić na wampirycznego partnera, który potrafi z kobiety nieźle pociągnąć energie podczas seksu (na odwrót też). No ale ogólnie mówiąc- seks jest piękny i zdrowy, jeśli dwoje ludzi się dobierze i kochają się. Seks bardzo pogłębia więzi i ubogaca związek. :) Uwaga! W kryminalistyce, po ilościach śladowych krwi lub spermy identyfikuje się dana osobę. Jest to niepodważalny dowód. A zatem... można kogoś nieźle wrobić. Tym bardziej lepiej "na zimne dmuchać" i nie rozsiewać gdzie popadnie swoich płynów. :D
24-05-2014, 11:17
Odpowiedz
Podziękowali:
HeyMacarena Offline
Widzę Głosy

Liczba postów: 179
Znak Zodiaku:

Podziękowano 1 razy w 0 postach
Nic nie mam do wątku, bo jednak ciekawy, ale chyba zostanę przy używaniu tylko krwi. :D Trzeba zrobić temat jak pozyskać komórkę jajową, bo z tym już chyba ciężej i będziemy się bawić w alchemików.
24-05-2014, 12:17
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Isaac Offline
Użytkownik

Liczba postów: 57
Reputacja: 1
Znak Zodiaku: Wodnik
Magia naturalna, Energetyka

Spermę też można przechowywać, są przecież banki spermy. :D O ile się nie mylę, to sperma jest przechowywana w bardzo niskiej temperaturze, ale na pewno nie ma takiej daty ważności, jak krew. :D
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-05-2014, 14:28 {2} przez Diego.)
24-05-2014, 14:25
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
HeyMacarena Offline
Widzę Głosy

Liczba postów: 179
Znak Zodiaku:

Podziękowano 1 razy w 0 postach
W domowych warunkach przetestowanej spermy nie przechowywać dłużej niżeli dzień. Poważnie, kiedyś to przez "przypadek" sprawdziłem.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-07-2014, 00:56 {2} przez Blackadder.)
24-05-2014, 16:42
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Saruman Offline
D.R.U.P.

Liczba postów: 88
Reputacja: 4
Znak Zodiaku: Panna

Postanowiłem sam sprawdzić, to że przyjmująca strona jest rozbudzona po przyjmowaniu energii podczas seksu a strona hmmm aktywna? Bardziej "wypompowana" XD. I w sumie to raczej racja. Wiem sam po sobie, że po tym gdy ja jestem stroną przyjmującą to mam więcej werwy a gdy stroną aktywną to lubię sobie odpocząć i nie chodzi tu o zmęczenie fizyczne.

Równość, Prawość, Doskonałość.

"Urazy do was nie żywię. Ale na pal was ponabijam"- Jeremi Wiśniowiecki
10-06-2014, 10:27
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
varaha Offline
Użytkownik

Liczba postów: 74
Reputacja: 2
Znak Zodiaku:

Witam.
Bardzo ciekawy temat i tylko z pozoru błahy i taki wszystkim znany. :) Popieram zdanie, że forum jest od tego, żeby pisać o swoich przemyśleniach, spostrzeżeniach itd... I fakt, że nie ma takiej osoby, która wiedziałaby wszystko... (choć czasem , niektórym się tak wydaje;)- a przyznać się nawet anonimowo do takich eksperymentów też wcale nie jest tak łatwo- więc kolejny przyklask SARUMAN! :)... Ale do tematu.
To oczywiste, że energia wywołana podczas orgazmu jest silniejsza niż normalna energia życiowa, gdyż to właśnie ona jest główną siłą napędową całej ludzkości... Wielka ilość gatunków istot żywych ginie podczas kopulacji albo w celu jej osiągnięcia. Żeby zrozumieć głębię tego dlaczego tak jest, trzeba naprawdę wniknąć w system różnych wierzeń i mocno rozważyć dogmaty... ale tak w pigułce i treściwie... :) W spermie przecież jest zawarta siła życiowa nowej istoty... mało tego, połączona jest z energią pragnienia, żądzy... Podobna jest do instynktu przetrwania... Jest tą pierwotną przyczyną, dla której postanowiliśmy "przeciwstawić się Bogu" (mówię ogólnie o energii seksualnej)- chcieliśmy stwarzać i kontrolować... Dlatego na końcu drogi prowadzącej do oświecenia w każdym z systemów samorealizacji zawsze mówi się o wstrzemięźliwości seksualnej i nauczeniu się kontroli nad tą energią w celu przenoszenia jej do wyższych czakr... Żądza jest tym, co pcha świat do przodu. Mało tego żeby łatwiej zrozumieć wyższą energię spermy od krwi: krew to krew... sperma= krew+ żądza+ energia poświęcona na realizację i zaspokojenie żądzy... Czysta arytmetyka. :)
Pozdrawiam.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-07-2014, 00:59 {2} przez Blackadder.)
15-07-2014, 22:52
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Strony (3): « Wstecz 1 2 3 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.