Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Umysł › Parapsychologia › Miejsca i zjawiska paranormalne
Duchy

[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
Ankieta: Duchy - czy wierzysz w nie? A może miałeś/aś z nimi bliski kontakt?
Nie posiadasz uprawnień, aby oddać głos w tej ankiecie.
Wierzę w duchy.
25.35%
18 25.35%
Nie wierzę w duchy.
2.82%
2 2.82%
Miałem/am stycznośc z duchami.
23.94%
17 23.94%
Widzę/Wyczuwam duchy.
19.72%
14 19.72%
Znam kogoś, kto ma/miał z nimi styczność.
15.49%
11 15.49%
Wiem ze one istnieja.
12.68%
9 12.68%
Razem 71 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Strony (2): « Wstecz 1 2
Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
Duchy
Autor Wiadomość
Raven Offline
Użytkownik

Liczba postów: 228
Reputacja: 8
Znak Zodiaku: Skorpion
Praktykowany rodzaj magii:
Demonologia/Nekromancja

Podziękowania: 0
Podziękowano 2 razy w 2 postach
RE: Duchy
Wyczuwam, widzę, słyszę, rozmawiam, wykorzystuję (okropnie brzmi), pracuję z nimi.

Kiedy tonie twoje dziecko, to musisz skakać do wody i je ratować, a nie inwokować rusałki
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-08-2014, 12:23 {2} przez Tetram.)
01-08-2014, 11:51
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
~Ismena
Gość

Podziękowania:
Podziękowano razy w postach
Gywher, mój drogi, już powinieneś mnie na tyle znać, żeby wiedzieć, że raczej nie robię niczego bezmyślnie. Tym bardziej nie zadaję pytań bez celu. Ktoś kiedyś powiedział, że "nie ma głupich pytań, są tylko niemądre odpowiedzi." Już Ci wyjaśniam - temat i pytania są celowe. Powiedz mi, Gywher, jak ktoś (ktokolwiek) zajmujący się ezoteryką czy magią (jakąkolwiek) może nie wierzyć w byty (duchy)? Widzę w tym sprzeczność. Oboje WIEMY, że one istnieją. I to już nie jest kwestia wiary, lecz pewności. :)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-08-2014, 17:39 {2} przez Etana.)
01-08-2014, 17:51
Odpowiedz
Podziękowali:
~Ismena
Gość

Podziękowania:
(31-07-2014, 23:54)wena napisał(a): Co by tu powiedzieć, wychowałem się w domu, w którym straszy. XD
Oj, dom postawiony na spalonym domu, w którym zginęli ludzie.
Jak tu nie wierzyć w duchy, jak Ci ktoś spaceruje co noc po korytarzach i delikatnie co jakąś noc otwiera drzwi i zamyka. Do tego czasami same szklanki wybuchały lub same się rozpryskiwały wkoło. Do tego większość ludzi, co w nim nocowała, czuła strach w nocy paniczny, jak chciała iść do toalety. Albo nie mogli spać z powodu tego, że słyszą kroki.

Mój dziadek widział sporo duchów. Tydzień przed śmiercią mojej babki (dziadka żony) do dziadka przyszedł jej ojciec. Ponoć zmaterializował się nad ranem i dziadek zauważył, że psy strasznie się mu kuliły pod nogami.

Ja osobiście miałem trochę rozmów z duchami. Głównie we śnie.

Wena, no to Cię podziwiam. Każdemu odradziłabym budowę nowego domu na miejscu spalonego. A jeśli tam jeszcze zginęli ludzie, to już szok. Zwykle tak się dzieje, że jeśli ludzie giną nagle, w tragicznych okolicznościach, to ciężko im później odejść. Nie wiem, na ile te odgłosy bytności duchów zakłócają Wam w domu nocny wypoczynek. Jeśli da się normalnie funkcjonować, to ok. Myślę, że mnie jednak przeszkadzałyby pękające szklanki i trzaskanie drzwiami. Poza tym, taki duch lubi się "podpiąć" pod aurę domownika i może nieźle namieszać w życiu rodziny. Owszem zdarzają się duszki, które sprzyjają mieszkańcom, bywa, że są to poprzedni właściciele zadowoleni, że ktoś zajmuje się ich domem. Zmarli lubią odwiedzać swoich bliskich z rodziny, dzieje się to często podczas snu i zazwyczaj zwiastuje, jakieś ważne wydarzenie rodzinne, nagle zmiany życiowe (śmierć kogoś), lub ostrzegawczo przed zagrożeniem. Wena, może Ty odziedziczyłeś po dziadku pewne zdolności. ;)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-08-2014, 19:03 {2} przez Tetram.)
01-08-2014, 18:07
Odpowiedz
Podziękowali:
Raven Offline
Użytkownik

Liczba postów: 228
Reputacja: 8
Znak Zodiaku: Skorpion
Demonologia/Nekromancja

Podziękowano 2 razy w 2 postach
U mnie odkąd zajęłam się magią na poważnie, duchy same się zniosły do domu.
Najpierw trochę strasznie, ale da sie przyzwyczaić. Po prostu za dużo jako dziecko horrorów oglądalam i taki lęk został.
Koty mi czasem szaleją, drzwi się otwierają, coś chodzi, robi się zimno, firanki się przesuwają albo światło gaśnie/zapala się itp.
Miałam je już dawno wyprosić, ale chyba się przyzwyczaiłam.
Grzeczne są, energii nie ciągną.
Tylko zboczeńcy, często otwierają mi drzwi jak się kąpię.

Kiedy tonie twoje dziecko, to musisz skakać do wody i je ratować, a nie inwokować rusałki
01-08-2014, 19:39
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
~Ismena
Gość

Podziękowania:
(01-08-2014, 19:39)Raven napisał(a): Miałam je już dawno wyprosić, ale chyba się przyzwyczaiłam.
Grzeczne są, energii nie ciągną.
Tylko zboczeńcy, często otwierają mi drzwi jak się kąpię.
Wesoło masz, haha. :D
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-08-2014, 20:43 {2} przez Tetram.)
01-08-2014, 19:49
Odpowiedz
Podziękowali:
~Ismena
Gość

Podziękowania:
(01-08-2014, 18:03)BlueAngel333 napisał(a): Widzę i mam styczność z duchami od kiedy tylko pamiętam a więc z dobre 25 lat. Nie wiem czy można to nazwać darem czy dziedzictwem po matce...
Widzieć można rożne rzeczy, ja widzie duchy jak zwykłych ludzi a czasem i nie (to zależy czy duch jest zwykły czy tez nie ;)). Widzenie duchów zależy od tego czy też chcą być widzialne.;)
Blue, chylę czoła, nie jest zapewne łatwo oswoić się z takim widzeniem. To bardzo możliwe, że odziedziczyłaś dar. No, ale skoro widzisz od dziecka, to może jesteś oswojona. Chyba trudniej mają Ci, którzy zaczęli je widzieć od pewnego momentu w życiu. Pewnie niejeden pomyśli - "czy wszystko ze mną dobrze (psychicznie)?" Myślę, że jeśli ktoś nie chce ich widzieć, to może się świadomie zablokować. I masz rację, one też nie każdemu się ukazują. Pewnie wybierają sobie wrażliwsze osoby. W końcu nie każdy może być Medium. :)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-08-2014, 17:36 {2} przez Etana.)
01-08-2014, 20:57
Odpowiedz
Podziękowali:
saival Offline
Zbanowani

Liczba postów: 12
Znak Zodiaku: Ryby

Podziękowano 0 razy w 0 postach
Wy tu gadu gadu, a jakoś dowodów nikt nie zarzucił.

Oprócz "widziałem, pracuję z..."
A ja widziałem latający czajniczek. Hah!
01-08-2014, 22:46
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
~Ismena
Gość

Podziękowania:
(01-08-2014, 22:45)BlueAngel333 napisał(a): Ismeno, mając 5 lat widząc ducha myślałam, że widzę żywego człowieka, tylko aura była inna niż żywych. Z czasem się nauczyłam odróżniać duchy, istoty i nie tylko to... Duchy widzą inaczej medium niż zwykłych ludzi, medium mają charakterystyczną energię, która przyciąga dusze.

A to ciekawe... z tą energią Medium. Powiem Ci, że mnie intryguje ten temat, ale niewiele osób chce mówić o tym, zwłaszcza o sobie. Domyślam się, że dar darem, ale to nie jest łatwa droga życia. Blue, poza widzeniem bytów, wyczuwasz ich też po zapachu? Jak jesteś w jakimś miejscu, czy obcym domu pierwszy raz, to czujesz energię miejsca czy ludzi, którzy w nim mieszkali? To jest niezależne od Ciebie, czy umiesz to jakoś kontrolować (blokować, ograniczać)?

Rożnie jest z tym widzeniem, z relacji kilku osób, które miałam okazję poznać wiem, że widzą byty jak mgłę, jak świetliste punkty, albo ktoś je widzi kątem oka (jakby z ukosa), a nie patrząc wprost. Możliwe, że każdy przypadek jest inny.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-08-2014, 17:32 {2} przez Etana.)
02-08-2014, 10:25
Odpowiedz
Podziękowali:
Strony (2): « Wstecz 1 2

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.