Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Magia › Pytania i problemy v
« Wstecz 1 … 9 10 11 12 13 … 23 Dalej »

Pytania odnośnie całej magii energią

Strony (11): « Wstecz 1 2 3 4 5 … 11 Dalej »
Idź do strony 
[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
Pytania odnośnie całej magii energią
Autor Wiadomość
Tetram Offline
Szukający

Liczba postów: 60
Reputacja: 3
Znak Zodiaku:
Praktykowany rodzaj magii:

Podziękowania: 0
Podziękowano 0 razy w 0 postach
RE: pytania odnośnie całej magii energią
Słyszałem. Ktoś tam mówił o bibliotece Akashy i księdze, która zawiera całą historię świata, magię etc. Jak dla mnie to trochę bajdurzenie. Ale jak kto wierzy.
29-08-2014, 21:50
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
tupajda Offline
Wtajemniczony

Liczba postów: 1,043
Reputacja: 19
Znak Zodiaku:

Podziękowania: 238
Podziękowano 215 razy w 149 postach
(29-08-2014, 20:11)Wed23 napisał(a): hm, to pytanie będzie raczej tylko pośrednio powiązane z magią energii, ale myślę że mogę o to w tym zapytać,

czy słyszeliście o księdze która jest chyba tylko w świecie Astralnym i zawiera y no właśnie nie bardo wiem co, w każdym bądź razie od dłuższego czasu coś takiego krąży do okola mnie, ale nie wiem:
1. co zawiera
2. czy powinienem próbować ją odczytać
3. jak ją odczytać(bo po otworzeniu jej kartki są "jakby" białe, widzę że coś jakby przez tę biel przebija się, ale nie jestem w stanie niczego odczytać)
4 co to za księga

1. Jeśli to biblioteka Akashy, to zawiera wszystko ;)
2. A czy chcesz wiedzieć wszystko? Ja szczerze nie chciałbym znać wszystkiego. Możesz szukać tam wiedzy, ale co znajdziesz i na co się "skusisz" zależy od Twojego rozwoju duchowego.
3. Jeśli zamieścisz wszystko na stronie, to wszystko się zlewa, musisz skupić się na tym czego konkretnie szukasz - czyli kontrola energii. ;)
4. Jest szansa że to "wiedza" Akaszy, ale tak naprawdę to tylko Ty możesz na to odpowiedzieć, bo to Ty widzisz tę księgę...
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-11-2014, 13:37 {2} przez Neaxx.)
30-08-2014, 00:14
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
xao Offline
Wtajemniczony

Liczba postów: 267
Reputacja: 23
Znak Zodiaku:

Podziękowano 9 razy w 4 postach
Cytat:1. Jeśli to biblioteka Akashy, to zawiera wszystko Oczko
2. A czy chcesz wiedzieć wszystko? Ja szczerze nie chciałbym znać wszystko. Możesz szukać tam wiedzy, ale co znajdziesz i na co się "skusisz" zależy od Twojego rozwoju duchowego.
3. Jeśli zamieścisz wszystko na stronie, to wszystko się zlewa, musisz skupić się na tym czego konkretnie szukasz - czyli kontrola energii Oczko
4. Jest szansa że to "wiedza" Akaszy, ale tak naprawdę to tylko Ty możesz na to odpowiedzieć, bo to Ty widzisz tę księgę...
Cytat:Słyszałem. Ktoś tam mówił o bibliotece Akashy i księdze, która zawiera całą historię świata, magię etc. Jak dla mnie to trochę bajdurzenie. Ale jak kto wierzy.
To, że w astralu można znaleźć jakieś księgi nie jest niczym dziwnym... zdarzało mi się znajdować o wiele bardziej irracjonalnie ziemskie, normalne przedmioty, do teraz się zastanawiam skąd się tam takie rzeczy biorą... bywało to bardzo dziwne. Ale żeby książka zawierała CAŁĄ wiedzę wszechświata? Skąd by się tam miała wziąć? "Trochę" to naciągane... Zresztą jeśli rzeczywiście coś o czym piszecie zawiera CAŁĄ wiedzę na temat wszystkiego co istnieje i ma zaistnieć, to istnieje bardzo prosty sposób na zweryfikowanie tego... Mało mamy zagadek naukowych i problemów ze stworzeniem czegoś?
30-08-2014, 12:31
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Olimpia Niedostępny
...

Liczba postów: 5,283
Reputacja: 97
Znak Zodiaku: Wodniś ^^
Magia Naturalna

Podziękowania: 680
Podziękowano 606 razy w 578 postach
Zbyt dosłownie rozumiecie tą Księgę Akaszy.

To są tzw. Sieci Losu, przeszłość, teraźniejszość i szkic przyszłości. A tą Księgę ma każdy z was w głowie - nasze nadświadomości, są połączone, są częścią tych Sieci - i właśnie stąd bierze się np. czytanie z Tarota który to jest pomostem, telefonem, pośrednikiem pomiędzy nadświadomością/podświadomością, a świadomością, a także wiedza na temat wcieleń - każdy może wejść w siebie głęboko podczas transu i medytacji i wejrzeć w te wcielenia. Profesjonalne określenie to: Nadświadomość Zbiorowa.

Edit by Neaxx

Normalność to wymysł.
Skupiają się w stado i "normalność" tworzą na podstawie wypadkowej średniej reakcji i poglądów innych Owiec w stadzie.
Boją się uwolnienia Woli ponad Formę.
Są niewolnikami Formy (Materii i spraw materialnych).

-----------
Różnica pomiędzy mną a resztą jest taka, że ja sie nie boje być nie akceptowana.
30-08-2014, 12:37
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Wed23 Offline
Użytkownik

Liczba postów: 115
Reputacja: 0
Znak Zodiaku:

Jeszcze wracając do księgi, napisałem chyba w świecie Astralnym.
Normalnie to ona krąży dookola mnie tu w normalnym świecie tak jak różne istoty, które nieraz możemy wyczuć.

Jednak skąd pojawiła się nie wiem, ot tak nie było nie było i bęc nagle pojawiła się.

Edit by Neaxx
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-11-2014, 13:43 {2} przez Neaxx.)
30-08-2014, 14:23
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
varaha Offline
Użytkownik

Liczba postów: 74
Reputacja: 2
Znak Zodiaku:

Hehe... a ja uważam, że najlepiej zacząć od "Metafizyki" Arystotelesa... i później po kolei... Pitagoras, noni nie zapomnieć o Platonie... i teoria tao? hihihi... :)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-11-2014, 13:44 {2} przez Neaxx.)
04-09-2014, 17:15
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Wed23 Offline
Użytkownik

Znak Zodiaku:

Dobra mam małą zagwozdkę.

Mając 15 lat na wakacjach byłem u babci, jak wychodziło się z jej domy to wychodziło się na murowany ganek o wysokości 0.5 metra, długości od wyjścia 1 metra oraz szerokości 2 metrów, schody prowadzące z ganku były na prawo.
Tamtego dnia wyszedłem z domu na ganek i byłem przekonany, że skręciłem na schody, ale tak nie było (wychodząc z domu byłem bardzo zamyślony nad jedną sprawą) i wtedy poszedłem prosto, (wszystko widziałem) w ten sposób wyszedłem za ganek na odległość 1 metra, unosząc się nad ziemią, wtedy przystałem na chwilę zastanawiać się nad moją zagwozdką i zorientowałem się co się dzieje, wtedy normalnie opadłem jak bym zeskoczył (z grawitacją), od tamtej pory nigdy więcej nie udało mi się tego powtórzyć.

Istota zjawiska średnio mnie interesuje, podobnie to było "kroczenie drogą starożytnych" takie określenie spotkałem 2 razy, raz na magiaz drugi niedawno na ezoTop, ale to co szczególnie mnie interesuje to to jak udało mi się to zrobić? Czy podświadomość mogła mieć z tym coś wspólnego, czy to raczej było co innego, jak uważacie?

Czy zaczynanie zdania z dużej litery boli? Ja nie poprawie tego posta, ani nikt inny. Zrób to sam, albo dostaniesz jeden punkt ostrzeżenia bo wcześniejsze uwagi do Ciebie w tej sprawie zostały zignorowane.
Kangur

Edit by Neaxx
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-11-2014, 14:40 {2} przez Neaxx.)
07-09-2014, 23:11
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Tetram Offline
Szukający

Liczba postów: 60
Reputacja: 3
Znak Zodiaku:

Szczerze mówiąc - to powątpiewam w taką sytuację, którą opisałeś, że wystąpiła u Ciebie, w wieku 15 lat, szczególnie, że nie byłeś i nie jesteś osobą tak rozwiniętą, by osiągać taki stan. Bo on jest możliwy, ale coś mi się tutaj to nie widzi... raczej --->

Raczej skłaniam się do tego, że sytuację z tamtego okresu uznajesz za rzeczywistość. Ale ona była tylko snem, lub czymś snu podobnym. Ale przez pewien okres zakorzeniło Ci się to w umyśle jako sytuacja jak najbardziej realna. -- > Zdarza się tak.

Jednak to wciąż był sen. Takie moje zdanie. Można mówić o wrodzonym talencie, ale nie aż takim. Tutaj jednak przydałaby się praktyka magiczna i samoświadomość. Wszystkiego nasza podświadomość nie zrobi. ---> Chyba że miałeś we wcześniejszych wcieleniach spory stopień wtajemniczenia - bardzo spory.

Jednak wtedy miałbyś też poszerzoną świadomość i samoświadomość teraz. Dużo bardziej - podkreślam, dużo. Niż aktualnie masz teraz. Co pozwala mi sądzić, że jednak był to sen. Który z czasem uznałeś za realizm.
08-09-2014, 02:58
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Wed23 Offline
Użytkownik

Znak Zodiaku:

Nie nie nie, sen to na 100% nie był,
co do tego gwarantuję, zaraz po tym wiele razy próbowałem to powtórzyć ale nigdy mi się nie udało,

wtedy właściwie było dziwnie, bo na tyle głęboko wszedłem w swoje myśli że można by powiedzieć że odciąłem się od świata, jedyny kontakt a nim miałem poprzez wzrok,

jak to widzę teraz to byłem bardzo skupiony, w myślach też chodziłem(choć to miało niby marginalne znaczenie jeżeli chodzi o cel myśli), był wysoki stan emocjonalny(strasznie martwiłem się o przyjaźń, wcześniej miałem sprzeczkę z kumplami, i to był cel myśli), i już wtedy zaczynałem uświadamiać sobie sprawy związane z magią, więc już miałem nieco więcej pokładów energii,

więc podstawowe czynniki zostały spełnione,
kreowanie myśli - chodzenie
energia - silny stan emocjonalny, pokłady energii
mentalna siła - wtedy miałem dość silną mentalną samokontrolę

więc, teoretycznie to nawet możliwe(odnośnie tych czynników to w jednym z tematów na tym forum znalazłem info o tym, w jednym z działów odnośnie podstaw magii,

więc teoretycznie to mogło być na podstawie tych 3 czynników tylko nie mam bladego pojęcia jak to połączyć,
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-09-2014, 13:37 {2} przez Wed23.)
08-09-2014, 08:19
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
~Ismena
Gość

Podziękowania:
Podziękowano razy w postach
Tetram :) a dlaczego nie? A ja jemu wierze, ze to sie zdarzylo. Kurcze... ja tez tak chce! :D Fajne masz doswiadczenia Wed23.
08-09-2014, 08:20
Odpowiedz
Podziękowali:
Strony (11): « Wstecz 1 2 3 4 5 … 11 Dalej »
Idź do strony 

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.