Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Magia › Pozostałe rodzaje magii › Magia Seksualna
Przywołanie Ideału/Pokrewna Dusza

Strony (11): « Wstecz 1 … 4 5 6 7 8 … 11 Dalej »
Idź do strony 
[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
Przywołanie Ideału/Pokrewna Dusza
Autor Wiadomość
~Ismena
Gość

Podziękowania:
Podziękowano razy w postach
RE: Przywołanie Ideału/Pokrewna Dusza
Agacia, zadałaś ważne pytania. Dobrze, że Evander konkretnie określił czas, cenne wskazówki. Czasami cierpliwość popłaca, ale nie można czekać w nieskończoność.

Edit by Neaxx
03-11-2014, 22:25
Odpowiedz
Podziękowali:
Gentleman Niedostępny
Der Freischütz

Liczba postów: 100
Reputacja: 0
Znak Zodiaku: Strzelec
Praktykowany rodzaj magii:
Odpowiedni.

Podziękowania: 0
Podziękowano 0 razy w 0 postach
(03-11-2014, 12:17)Ismena napisał(a):
(28-01-2014, 00:50)ChArMeR napisał(a): Tylko widzisz, fakt, tutaj w sumie też mi coś uświadomiłaś...

1.Większość ludzi oczekuje, że magią odnajduje się coś, co przetrwa - tą prawdziwą miłość... Sam w sumie miałem takie przekonanie i teraz pytanie, czy warto w takim razie sięgać po magię, skoro może nie wypalić?

2.Sam już nie wiem czy to ma sens... No bo intencje są dobre... Chcę się przyciągnąć tą drugą połówkę, nie mówię tutaj o 'czarowaniu' kogoś konkretnego, bo to już podchodzi pod zakłócanie czyjejś woli...
A jak chce się przyciągnąć tą osobę, tylko pomóc przeznaczeniu odnaleźć się...

3.A potem poznanie się i wgl potem nastaje zakochanie, bo okazuje się, że obie osoby uważają się za ideał... Nie ingerując, że ktoś ma się w nas zakochać, tylko lekka pomoc w odnalezieniu się i potem okazuje się, że się rozpada?
Wątpię już w tą drogę... Ale wniosek jest jeden... Nigdy nie ma się pewności...
Kolego twoje wypowiedzi sklonily mnie do przemyslen. I tak: 1. Pytanie irracjonalne- "czy warto?" A czy warto zapalac swiece, skoro wiadomo, ze i tak sie wypali? Czy warto zyc i wyjsc z domu, skoro wiemy, ze w kazdej chwili mozemy umrzec? Jedna swieca gasnie, a zapalamy druga, bo takie jest zycie.
2. I tu (Eureka! :D ) "No bo intencje sa dobre." Zaraz....chwilunia- a skad wiadomo, ze intencje (uswiadomione i nieuswiadomione) odprawiajacych ryt sa "dobre"? Hm.... a moze niepowodzenia i rozczarowania z efektu rytu wynikaja wlasnie z ukrytych (nieuswiadomionych) intencji tego, ktory go robi? Wedlug mnie gdzies tu moze byc latwo o blad. Bo jesli ktos nie do konca wie czego (kogo, jaka osobe) chce spotkac, to przeciez to moze sie przelozyc na efekt koncowy. Mozna dostac "jajko niespodzianke." A w sumie moze byc i tak, ze to co dostalismy jest zgodne z naszymi wewnetrznymi intencjami i idealem wedlug "naszej idealnosci." 3.Nie widze potrzeby uwazania siebie i kogos za "ideal", to czysta iluzja.

Tak jak mówił Evander, dostajemy to co chcemy, a reszta jest losowa, to jak kupowanie szczeniaka i dziwienie się, że przesłodki mały stwór ma swoje potrzeby i może narobić szkód.

There was a thief,
Can you believe,
He try to took my purse,
I took his Eyes,
With sharp device,
I think it was fair trade.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-11-2014, 16:04 {2} przez Neaxx.)
04-11-2014, 01:36
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
xao Offline
Wtajemniczony

Liczba postów: 273
Reputacja: 23
Znak Zodiaku:

Podziękowano 9 razy w 4 postach
Na prędkość działania rytuału powinna wpłynąć też twoja... podstawa, "potencjał" w danej sprawie. Rytuał szybciej zadziała, jeśli dajesz mu więcej okazji do ziszczenia się. Np. U osoby, która wychodzi z domu raz na miesiąc rytuał najprawdopodobniej zadziała wolniej, niż u osoby, która bez przerwy spotyka się ze znajomymi i poprzez nich spotyka nowe osoby.
Oczywiście spotkanie naszej przywoływanej osoby, może się zdarzyć w sposób zupełnie przypadkowy, jak poznanie osoby od tak na ulicy, ale im więcej "połączeń" tym szybciej i pewniej powinien zadziałać rytuał.
04-11-2014, 19:11
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Evander Offline
Wikkid Wizzy

Liczba postów: 1,095
Reputacja: 74
Znak Zodiaku:

Podziękowania: 93
Podziękowano 368 razy w 218 postach
Amorte,

(30-10-2014, 22:38)Finneus napisał(a): Hmm... A jaki byłby efekt przywołania tym rytuałem osoby którą już znamy?

(03-11-2014, 20:50)Evander napisał(a): Może się zdarzyć, że ktoś się zjawi później, ale nie należy czekać całe życie na efekty rytuału, tylko zająć się czymś kolejnym.
Dotarcie na forum zajęło veyDerowi 3 miesiące od momentu przywołania. Ja już zwątpiłem, ale na szczęście się pojawił.

Tak więc rytuał działa na osoby, które znamy, ale trochę czasu to zajęło.

Everything that has a (born) beginning has an end (in death).

"Zaprawdę, Moc jest krewną konieczności,
 i przychodzi, gdy człowiek jej pragnie" - Pitagoras
14-11-2014, 20:27
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
veyDer Offline
Użytkownik

Liczba postów: 1
Reputacja: 0
Znak Zodiaku:

Ano jestem. :) Pozwólcie, że skoro już zostałem przywołany to w tym miejscu się przywitam. W niedalekiej przyszłości będę zaglądał i udzielał się tutaj częściej.

Żeby cokolwiek konstruktywnego wnieść do tematu, opiszę pokrótce jak to wyglądało z mojej strony jako "celu" rytuału przywołania. Przede wszystkim - nijak. ;) To znaczy nie czułem nic szczególnego ani 3 miesiące temu, ani nawet ostatnio. Nie odczuwałem żadnego przymusu, żeby zjawić się akurat tutaj ani uczucia, że ktokolwiek mnie szuka/przywołuje. Z mojej perspektywy trafiłem na to forum Zupełnym Przypadkiem ™ - szukałem starych notatek o servitorze Bateryjce i Wujek Gugiel na pierwszym miejscu pokazał mi posta Evandera sprzed 3 miesięcy, co mnie bardzo zaintrygowało, gdyż kontaktu nie mieliśmy od WIELU lat.

Niemniej jestem żywym dowodem na skuteczność działania rytuału. :)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-11-2014, 21:50 {2} przez Neaxx.)
17-11-2014, 02:05
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
~Ismena
Gość

Podziękowania:
Nie ma przypadków. Jest Przeznaczenie . Wiem coś o tym.
17-11-2014, 18:07
Odpowiedz
Podziękowali:
Szczęściarz Offline
Smaragdus Felix

Liczba postów: 372
Reputacja: 28
Znak Zodiaku: Strzelec

Podziękowania: -1
Podziękowano 2 razy w 0 postach
Miałem ominąć ten temat, miałem iść dalej, ale podoba mi się ten ryt. To co jest w nim fajne to to, że jest właśnie obszarowy i popycha do czynu osoby targetowane przez ryt, a również w jakiś sposób nas samych (coś jak eliksir Felix Felicis z Harry'ego Pottera :D przepraszam musiałem)

Przeanalizowałem go kilka razy i pytań mam kilka.

1. Duża świeca.
Czy duża świeca powinna być gaszona w momencie w którym ugasi się świeczka mała.
2. Imię.
Czy jest potrzebne, czy jest po prostu konkretną wskazówką dla zaklęcia - Zawęża "obszar" poszukiwań.
3. Wytłumacz proszę bo zawieszam się jak myślę o tym zdaniu.
"Nie zawsze to o co prosimy jest tym czego potrzebujemy"
4. Kotwica.
Nie rozumiem zasady jej działania, rozwiń trochę wątek z kotwicą bo zdanie "to do mnie ma przyjść ta osoba" nie mówi mi nic. ;)

Może ufam za bardzo, że ryt ten pomoże mi w uregulowaniu mojego niedowartościowania seksualnego po zakończonym związku (jeżeli magowie i maginie uważacie że to głupi pomysł - JUST SAY IT! ). Ale jak się uda to dam znać może inni też mają podobnie i się wahają - robić ryt czy nie robić ot pytanie..

[Obrazek: apolud5d75d.png]
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-11-2014, 17:28 {2} przez Neaxx.)
21-11-2014, 23:28
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Evander Offline
Wikkid Wizzy

Liczba postów: 1,095
Reputacja: 74
Znak Zodiaku:

Podziękowania: 93
Podziękowano 368 razy w 218 postach
Amorte,

Odpowiedzi na te pytania już były po części udzielone.
- Świecę gasi się np. kroplą wody - nie ma świec palących się bez przerwy 3 dni.
- imienia ostatnio nie stosuję. za wyjątkiem rytuałów kierunkowych jak ten z veyDerem.
- chodzi o dokładne określenie cech. jeżeli prosisz o laskę z dużym biustem, możesz ją dostać. ale np. z silikonami, bo zapomniałeś dodać "naturalnym" w przywołaniu.
- kotwica jest obiektem, do którego dana osoba zostanie przyciągnięta. W przypadku veyDera tym czymś był jego artykuł o servitorach.

veyDer wszedł tutaj szukając właśnie tego artykułu. Taki obiekt jest focusem zdarzenia, jakie ma zrealizować przywołanie.

To nie jest zły pomysł. Ale będziesz musiał porobić go parę razy, żeby zwiększyć swoje szanse.

Everything that has a (born) beginning has an end (in death).

"Zaprawdę, Moc jest krewną konieczności,
 i przychodzi, gdy człowiek jej pragnie" - Pitagoras
21-11-2014, 23:38
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
~Ismena
Gość

Podziękowania:
(21-11-2014, 23:28)Szczęściarz napisał(a): Może ufam za bardzo, że ryt ten pomoże mi w uregulowaniu mojego niedowartościowania seksualnego po zakończonym związku (jeżeli magowie i maginie uważacie że to głupi pomysł - JUST SAY IT! ).
Zaufaj sobie. Na pewno ten ryt ma dobrą stronę i pomoże w jednym- poniekąd zmusi człowieka, do zastanowienia się nad tym, czego chce w tym momencie życia, czego oczekuje, co go uszczęśliwia? Pomoże określić własne preferencje. Masz okazje się przekonać, czy "to", co dostaniesz jest faktycznie tym, czego szukasz i czego potrzebujesz.
Ludzie maja bardzo zróżnicowane potrzeby. Nie każdy chce miłości, równie dobrze może potrzebować tylko namiętnego seksu (męski punkt widzenia). Każdy ma prawo szukać, czego chce. Ps. Szcześciarz, tylko nie zapomnij wychodzić z domu i rozglądać się za tą osoba. Bywaj między ludźmi. W czterech ścianach pokoju, masz ograniczone szanse.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-11-2014, 17:50 {2} przez Kincaid.)
22-11-2014, 14:53
Odpowiedz
Podziękowali:
Ashes_Hexe Offline
Użytkownik

Liczba postów: 49
Reputacja: 2
Znak Zodiaku: Skorpion

Podziękowania: 1
Mogłabyś zapytać go na Pw. Potem my jako moderatorzy i korektorzy, zapominamy gdzie był off-top i on zostaje.

Co do Techniki - po pierwsze nie wiem, co ona robi w tym dziale, po drugie jest banalna, być może działa bardzo dobrze, ale skoro taka banalna technika działa tak dobrze, jak mówicie, to jak by działała gdyby została ulepszona... ? Tylko taka myśl, sama nie raz korzystam z banalnych technik, jednakże mi wystarczy taki efekt jaki osiągam, a w tym wątku widzę, że niektórzy wolą lepsze/szybsze działanie. Co kto lubi, co się komu podoba.

Jak ktoś chce ''więcej'' to podkręcić i jazda, ufam, że osoby robiące rytuały doskonale wiedzą co i dlaczego robią, a przez to wiedzą jak złożyć własny rytuał, zaś dzięki temu wiedzą jak jakiś rytuał/technikę przerobić tak mu pasuje. Jeśli nie... to po raz kolejny na tym forum, nie wiem czy z poniektórych tutejszych ''magów'' tarzać się ze śmiechu czy płakać nad ich losem i głupotą.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-02-2015, 23:58 {2} przez Ashes_Hexe.)
08-02-2015, 23:57
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Strony (11): « Wstecz 1 … 4 5 6 7 8 … 11 Dalej »
Idź do strony 

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.