Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Magia › Magia Naturalna › Maście, eliksiry i inne receptury v
« Wstecz 1 2 3 4 Dalej »

Sposoby na stres i depresję

Strony (5): « Wstecz 1 2 3 4 5 Dalej »
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
Sposoby na stres i depresję
Autor Wiadomość
collien Offline
Użytkownik

Liczba postów: 4
Reputacja: 0
Znak Zodiaku:
Praktykowany rodzaj magii:

Podziękowania: 0
Podziękowano 0 razy w 0 postach
RE: Sposoby na stres i depresję
Tchórzy? Gdyby nie leki czy ogólnie - terapia farmakologiczna - nie byłoby mnie tutaj dzisiaj.
07-11-2014, 20:22
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
~Viktor
Gość

Podziękowania:
Podziękowano razy w postach
Nie wiedziałem Abs, że znasz "ćpuńskie sztuczki". ^^ ;)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-11-2014, 13:06 {2} przez Neaxx.)
07-11-2014, 20:43
Odpowiedz
Podziękowali:
Olimpia Niedostępny
...

Liczba postów: 5,281
Reputacja: 97
Znak Zodiaku: Wodniś ^^
Magia Naturalna

Podziękowania: 679
Podziękowano 606 razy w 578 postach
Collien i co z tego, że by Cię nie było?
Gwarantuje, że byś nie żałował. ;) To tylko życie. Po prostu ludzie boją się tego czego nie znają...
Już nie mówiąc o tym, że w szpitalach najłatwiej złapiesz Sepse. Był czas gdzie biegałam do lekarzy, już nie i nie żałuje. Umiem się wyleczyć skuteczniej i szybciej, a jeśli nie umiem... przechodzi samo, jak na razie przynajmniej. Mówili, że umrę jeśli nie będę brać leków... teraz już nie ma po tym śladu, ani po hemoroidach (od których powinnam mieć dziś raka), ani po anemii, ani po kurewsko wysokim cholesterolu gdzie mogłam mieć zawał w każdej chwili. A lekarze się głowili jak to się stało, że tak po prostu wychodzę bez szwanku.

Jasne, dalej chodzę do lekarzy - na badania, żeby wiedzieć co mi ewentualnie jest, a jak jest to chodzę sprawdzać co jakiś czas jak się ma stan rzeczy.

Ja już kilka razy wzięłam na klatę zagrożenie śmierci i nie pozwoliłam działać lekarzom, miałam też śmierć kliniczną i nigdy nie będę żałować, że nie pozwoliłam lekarzom "bawić się w Boga". Jeśli umrę to umrę - każdy ma swój czas, śmierć to naturalny stan rzeczy.

Edit by Neaxx

Normalność to wymysł.
Skupiają się w stado i "normalność" tworzą na podstawie wypadkowej średniej reakcji i poglądów innych Owiec w stadzie.
Boją się uwolnienia Woli ponad Formę.
Są niewolnikami Formy (Materii i spraw materialnych).

-----------
Różnica pomiędzy mną a resztą jest taka, że ja sie nie boje być nie akceptowana.
08-11-2014, 00:25
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
~Viktor
Gość

Podziękowania:
Podziękowano razy w postach
Taaa, dobrze powiedziane... Jakimś dziwnym trafem wszyscy chcą nam wmówić, że bez leków nie przeżyjemy. NIE! My Musimy je brać... na każdym kroku... na wszystko. Przemysł farmaceutyczny ryje nam łby swoją propagandom... spójrzcie na reklamy - co druga jest reklamą jakiegoś leku.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-11-2014, 21:37 {2} przez Kincaid.)
08-11-2014, 08:27
Odpowiedz
Podziękowali:
Olimpia Niedostępny
...

Magia Naturalna

W rzeczywistości lek pomaga na jedno, a szkodzi na drugie i trzecie, a może nawet czwarte i piąte... tak samo ze szczepionkami, są dowody że one w rzeczywistości szkodzą, ale co tam... lepiej ślepo wierzyć.

Normalność to wymysł.
Skupiają się w stado i "normalność" tworzą na podstawie wypadkowej średniej reakcji i poglądów innych Owiec w stadzie.

-----------
Różnica pomiędzy mną a resztą jest taka, że ja sie nie boje być nie akceptowana.
08-11-2014, 10:45
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
collien Offline
Użytkownik

Liczba postów: 4
Reputacja: 0
Znak Zodiaku:

Szkoda, że post, który zwrócił moją uwagę został usunięty. czyżby ktoś zauważył, że ta wypowiedź była ignorancją i brakiem szacunku?

Każdy ma prawo do swojego zdania. Każdy ma prawo wyboru. Nie wolno w ten sposób oceniać ludzi.

Byłabym martwa hm. Powiedzcie to samo swoim bliskim ''odejdź, nie bierz leków, ty tchórzu...''.
Leki (jakiekolwiek) nie są rozwiązaniem, nie ocalą, nie zbawią, ale na pewno doraźnie pomogą, (na sen, na myśli samobójcze, na ból głowy) mają też oczywiście skutki uboczne.

Owszem, przemysł farmaceutyczny to niezła kopalnia złota na ludzkiej głupocie.

Dla mnie to było wyjście. wciąż jest chociaż idę w stronę natury i siły woli.

Nie chcę tworzyć dyskusji, ale proszę jedynie pamiętać o szacunku dla innych poglądów.
Mam borderline oraz depresję, leczę się od 8 lat, ale wciąż tu jestem. Chcę doświadczać, bo jestem dość silna. Poczułam się urażona, a chciałam tylko poznać ludzi.

Po każdym rozpoczęciu nowego zdania rozpoczynamy z wielkiej litery! - Edit by Neaxx
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-11-2014, 13:22 {2} przez Neaxx.)
12-11-2014, 22:48
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Olimpia Niedostępny
...

Magia Naturalna

JEŚLI coś kasujemy to NIE dlatego bo są inne poglądy, najwyraźniej utworzył się off-top - co jest wbrew regulaminowi, jeśli się chce o czymś popadać nie robiąc off-topu, to można założyć nowy temat, w HydeParku można off-topować do woli.

PS: nie mówię nie leczyć, ale te leki to czysta chemia i spustoszenie w organizmie. Ja się leczę naturalnie, też miałam depresje i to bardzo poważną - więc rozumiem co i jak, i pomógł mi właśnie powrót do Ezo, kamienie, zioła... a lekarze cały chuj.

Leczysz się od 8 lat... i jak? Spróbuj eliksiru z kwarcu różowego - dwie szklanki dziennie, rano i wieczorem, pij powoli.

Przepraszam jeśli się poczułaś urażona. Racja, nie wolno oceniać ludzi - ja oceniam tylko zachowania, ludzie wiedzą że mogę zjechać ich zachowanie, ale będę ich wspierać w tym zachowaniu jeśli taki ich wybór po moim "zjechaniu". Nawet w "czarnej" magii dla zabawy czy z zemsty, czy z miłości czy zdradę czasem...

Edit by Neaxx :*

Normalność to wymysł.

-----------
20-11-2014, 13:53
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Atria Offline
Luperkal

Liczba postów: 231
Reputacja: 7
Znak Zodiaku: aquarius

(08-11-2014, 10:45)Olimpia napisał(a): W rzeczywistości lek pomaga na jedno a szkodzi na drugie i trzecie a może nawet czwarte i piąte... tak samo ze szczepionkami, są dowody że one w rzeczywistości szkodzą, ale co tam... lepiej ślepo wierzyć.
A wiesz, że wielu lekarzy to udowadniających przyjmowało korzyści majątkowe z te dowody? Tak co do szczepionek. To są osłabione/martwe szczepy bakterii, z którymi nasz organizm sobie potrafi poradzić. Oczywiście szczepienie należy wykonywać u przebadanej osoby i we właściwy sposób, wyjałowioną igłą.

Co do depresji... Psychotropy mogą takie rzeczy tylko przytłumiać. Wiem, że to się słyszało miliony razy i zazwyczaj nic nie daje mówienie, ale bez pracy nad własnym wnętrzem (samotnie/przy wsparciu bliskich) lub szczęścia i natrafienia na czynnik przełamujący to będzie ciężko.

Mimo wszystko na choroby nie powiązane z psychiką trzeba przyjmować lekarstwa, a nie wybrzydzać i bawić się w domu z kamieniami. Do minerałów nic nie mam, zwyczajnie zagłębiam się aktualnie w biologie na poważnie. Lekarstwa to w końcu wyekstraktowane konkretne substancje z ziół (oczywiście nie tylko, często należy uwzględnić szereg zabiegów, oczyszczanie, synteza czy reakcje z innymi składnikami, ale cała chemia, jakiej się ludzie boją, zazwyczaj odbywa się bliżej natury niż się myśli. W końcu pierwiastki są naturalne), ta "chemia" nie bierze się znikąd.
Co do depresji - ok, proszę bardzo, ale jeśli ktoś mi wyskoczy z odstawianiem "trującej chemii" przy zapaleniu opon mózgowych czy innym diabelstwie to utłukę.

- Kiedy stoisz na krawędzi wszystkiego, co znasz i rozumiesz, i masz zrobić krok w ciemność tego, co nieznane, wiara pozwala ci mieć pewność, że stanie się jedna z dwóch rzeczy.
- Jakich, panie? - zapytał Aksymand.
- Albo staniesz na stałym lądzie, albo nauczysz się latać - zaśmiał się Horus i skoczył.
Graham McNeill Fałszywi Bogowie
20-11-2014, 21:22
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Olimpia Niedostępny
...

Magia Naturalna

Atria - ja nie jestem lekarzem, jestem żywym dowodem. A lekarze którzy pytali dlaczego... pokazywałam im tylko książeczkę. ;)

Wyleczyłam depresje i to ciężką, tylko naturalnymi sposobami. Ciotka która miała raka i pól roku życia, nie pozwoliła się leczyć, śmiała się ze swojej choroby - żyje już wiele lat, a lekarze do dziś nie wiedzą, jakim cudem żyje a rak... znikł. Da się? Da się. Moc umysłu jest ogromna. Ja też powinnam nie żyć już kilka razy - zresztą mi to obojętne, już byłam po tamtej stronie, a bliskich po śmierci wcale nie trzeba tracić - choć nie mówię, że to lekkie bo to tragedia, bo już nie przytulisz... ale czas leczy rany.

Nikt mnie nie przekona że to wszystko to dobry pomysł, a szczepionki... nie chce mi się gadać i przewlekać historii - zainteresowani sami znajdą.

Normalność to wymysł.

-----------
20-11-2014, 21:34
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Atria Offline
Luperkal

Liczba postów: 231
Reputacja: 7
Znak Zodiaku: aquarius

Co do depresji - pisałam - nie mam obiekcji jeśli o naturalne metody leczenia chodzi. Naturalnie jak przy innych, fizycznych, chorobach nastawienie ma bardzo dużo do powiedzenia. Babka miała nie chodzić, a biegała. I owszem, rak może zniknąć - jeśli telomeraza zostanie na powrót uśpiona, zdezaktywowana. Nobel wciąż czeka na tego, kto odkryje, jak nią manipulować, gdyż odpowiada za "nieśmiertelność" komórek. A póki co mamy nasze, niestety ze skutkami ubocznymi, metody, które również sobie radzą, w zależności od stadium zaawansowania choroby lepiej lub gorzej. Co do Twojej ciotki, Hawking bodaj miał żyć kilka miesięcy, a żyje już kilkadziesiąt lat od dnia diagnozy. Wadą medycyną, z którą się walczy (zaczyna się badać indywidualnie geny pacjentów w przypadku drogiego leczenia, czy odniesie ono skutek) jest mało indywidualne podejście.

- Kiedy stoisz na krawędzi wszystkiego, co znasz i rozumiesz, i masz zrobić krok w ciemność tego, co nieznane, wiara pozwala ci mieć pewność, że stanie się jedna z dwóch rzeczy.
- Jakich, panie? - zapytał Aksymand.
- Albo staniesz na stałym lądzie, albo nauczysz się latać - zaśmiał się Horus i skoczył.
Graham McNeill Fałszywi Bogowie
20-11-2014, 21:42
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Strony (5): « Wstecz 1 2 3 4 5 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.