Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Magia › Zaklęcia i rytuały › Egzaminy i Nauka
Zdanie testu z Merkurym

Strony (5): « Wstecz 1 2 3 4 5 Dalej »
Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
Zdanie testu z Merkurym
Autor Wiadomość
xao Offline
Wtajemniczony

Liczba postów: 267
Reputacja: 23
Znak Zodiaku:
Praktykowany rodzaj magii:

Podziękowania: 0
Podziękowano 9 razy w 4 postach
RE: Zdanie testu z Merkurym
Myślę, że w takim przypadku lepiej byłoby się odwołać do istot, które patronują pisarzom. Jest ich pełno w mitologiach greckich, rzymskich i egipskich.

Wykonanie jest naprawdę dowolne, jeżeli pasuje Ci zrobić to na kawałku drewna, to tak zrób, jeżeli na metalu, to też tak zrób. Wykonanie jest kompletnie dowolne jeżeli chodzi o takie szczegóły.

"TAK MYŚLISZ? WEŹ ZATEM WSZECHŚWIAT I ROZGNIEĆ GO NA NAJDROBNIEJSZY PYŁ, PRZESIEJ PRZEZ NAJDROBNIEJSZE SITO, A POTEM POKAŻ MI CHOCIAŻ JEDEN ATOM SPRAWIEDLIWOŚCI, JEDNĄ MOLEKUŁĘ MIŁOSIERDZIA[...]"
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-05-2015, 17:43 {2} przez Jiruka.)
04-05-2015, 16:38
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Atria Offline
Luperkal

Liczba postów: 231
Reputacja: 7
Znak Zodiaku: aquarius

Podziękowano 0 razy w 0 postach
Ja używałam pieczęci przy egzaminach ustnych, w dodatku z języków obcych. Co by było śmieszniej, mój niemiecku uratowała formułą egzorcyzmów, którą niegdyś tłumaczyłam (na literackie tłumaczenie to się nie nadaje, ale znaczenie przenosi), a przez które nauczyłam się słownictwa.

Zawsze nosze ze sobą na egzaminy czy olimpiady przedmiotowe Miolnir, pentagram i celtyckie wzory, choć tu już raczej chodzi o kwestie zabawy z podświadomością w kotka i myszkę. Jak cię złapie w dobre sidła to pomożesz.
Co do samego Merkurego - pieczęć miałam wyrysowaną zwykłym długopisem (tak testuję każdą pieczęć, łącznie z sygilami demonów - rysuje je na dłoni i badam dogłębnie energię), jednak w tym wypadku na przedramieniu, by ukryć pod rękawem (czułam, że powinna być niewidoczna). Współpracuję z Merkurym już od dłuższego czasu, jako jedyny ma w sumie u mnie ołtarzyk i kamienie z pieczęciami. Nie wiem, jak to może zadziałać u innych - ja zdałam śpiewająco (bodajże 5+) angielski i niemiecki na dobry. Wiem, że w moim przypadku nie proszę o wiedzę znikąd, lecz o pomoc w przyswajaniu wiedzy, rozumieniu, analizowaniu i zapamiętywaniu, a później przywoływaniu tego w pamięci. Dochodzi do tego kwestia moich własnych umiejętności (dużo powyżej średniej szkoły, a poza językami nie korzystam z pomocy w żaden sposób) i fakt, że robię to by się nauczyć, a nie zakuć, zdać i zapomnieć.

- Kiedy stoisz na krawędzi wszystkiego, co znasz i rozumiesz, i masz zrobić krok w ciemność tego, co nieznane, wiara pozwala ci mieć pewność, że stanie się jedna z dwóch rzeczy.
- Jakich, panie? - zapytał Aksymand.
- Albo staniesz na stałym lądzie, albo nauczysz się latać - zaśmiał się Horus i skoczył.
Graham McNeill Fałszywi Bogowie
04-05-2015, 19:53
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Okrzemek Offline
Użytkownik

Liczba postów: 20
Reputacja: 2
Znak Zodiaku:

Mi też kiedyś pomogło, polecam ;) Chyba używałam tego z dwa razy, na jakiś takich ważnych sprawdzianach i kiedy się nie nauczyłam. Tak przy takich "codziennych" testach to mam opory, żeby używać, za mała waga wg. mnie. Ja zrobiłam sobie taki talizman w gumce do włosów. Na kartce pomarańczowym chyba długopisem wyrysowałam pieczęć i Tiriela, naładowałam, złożyłam, wsadziłam w gumkę i zaszyłam. Bo wiecie, często chodzę w sukienkach i tak kurczę kieszeni nie mam. A tak gumka na rękę, nikt nie oskarża o oddawanie czci siłom nieczystym i mam spokój. A jak potrzebuję znów to wysyłam taki sygnał aktywizujący i proszę o wparcie. (chociaż w sumie to zielona raczej jestem i tylko może mi się wydawać, że tak robię i że naładowałam :D ;D Ale efekty w sumie jakieś były. Taki problem zawsze- czy coś się udało czy to tylko moja wyobraźnia :D)
20-07-2015, 21:40
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Olimpia Niedostępny
...

Liczba postów: 5,281
Reputacja: 97
Znak Zodiaku: Wodniś ^^
Magia Naturalna

Podziękowania: 679
Podziękowano 606 razy w 578 postach
No, no! Okrzemek! Coż za kreatywny pomysł! :D Zaszyć w gumce! Genialne! :D

Normalność to wymysł.
Skupiają się w stado i "normalność" tworzą na podstawie wypadkowej średniej reakcji i poglądów innych Owiec w stadzie.
Boją się uwolnienia Woli ponad Formę.
Są niewolnikami Formy (Materii i spraw materialnych).

-----------
Różnica pomiędzy mną a resztą jest taka, że ja sie nie boje być nie akceptowana.
21-07-2015, 16:09
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Arkana Offline
Użytkownik

Liczba postów: 25
Reputacja: 0
Znak Zodiaku:

Podziękowania: 1
Hmm... na egzaminy do teatru by się przydał... Chociaż nie wiem czy nie lepsza byłaby tutaj Wenus... jako patronka sztuki...

Olimpio, mogę użyć tej pieczęci na rozmowie z dyrektorem?

Chociaż z drugiej strony... jak usłyszy mój śpiew, to sam Odyn nie pomoże. :D:D Jak ładnie zaśpiewam i zatańczę to to dopiero będzie MAGIA. :D

Powinnam się stresować, a mam głupawkę. :D
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-08-2015, 20:05 {2} przez Szczęściarz.)
30-07-2015, 14:57
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Olimpia Niedostępny
...

Magia Naturalna

Nie wiem czy na rozmowę pomoże, nie próbowałam... ale teorytycznie powinno pomóc.

Normalność to wymysł.
Skupiają się w stado i "normalność" tworzą na podstawie wypadkowej średniej reakcji i poglądów innych Owiec w stadzie.

-----------
Różnica pomiędzy mną a resztą jest taka, że ja sie nie boje być nie akceptowana.
30-07-2015, 17:25
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Arkana Offline
Użytkownik

Znak Zodiaku:

Dziwne... wczoraj uzbrojona w pieczęć wyruszyłam na rynek i... zaczęłam spotykać dawnych znajomych... może coś źle zrobiłam..
01-08-2015, 08:11
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Olimpia Niedostępny
...

Magia Naturalna

A co zdawałaś egzamin na rynku? Merkury to także patron komunikacji - nie tylko tej w podróży, ale także werbalnej, odnawia stare znajomości, sprzyja dyplomacji, wszelkim przemową itp.

Także... zanim się ktoś zdecyduje korzystać z takich pieczęci (czy coś w tym rodzaju), to powinno się najpierw ruszyć makówką i poczytać coś o danym bycie. Równie dobrze mogłabym tu zamieścić sigil typu ''bądź mi posłuszny...''.

Normalność to wymysł.

-----------
01-08-2015, 16:15
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Arkana Offline
Użytkownik

Znak Zodiaku:

(01-08-2015, 16:15)Olimpia napisał(a): A co zdawałaś egzamin na rynku?

Jakkolwiek to brzmi...:P Jest wydział na rynku :P
03-08-2015, 13:18
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Szczęściarz Offline
Smaragdus Felix

Liczba postów: 372
Reputacja: 28
Znak Zodiaku: Strzelec

Podziękowania: -1
Podziękowano 2 razy w 0 postach
A jakby kto potrzebował to znalazłem inne pieczęcie:

Pieczęć Saturna

[Obrazek: saturn_seal.jpg]

Pieczęć Jowisza

[Obrazek: Agrippa-JupiterSeal.png]

Pieczęć Marsa

[Obrazek: Agrippa-MarsSeal.png]

Pieczęć Słońca

[Obrazek: StormyChieftain%20Detticia1702952459sun_seal.jpg]

Pieczęć Venus

[Obrazek: 5851204.jpg?194]

Pieczęć Księżyca

[Obrazek: moon_seal.jpg]

_____________________________________________________________________________________

I z tego co mi wiadomo jest to wszystkie siedem (razem z pieczęcią Merkurego oczywiście) pieczęci jakie zostały stworzone. Łatwo można o nich poczytać wpisując w google: Seal of Mercury/Jupiter/the Sun/the Moon/Mars/Venus/Saturn.

Pozdrawiam,
Szczęściarz

[Obrazek: apolud5d75d.png]
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-08-2015, 20:51 {2} przez Szczęściarz.)
03-08-2015, 20:48
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Strony (5): « Wstecz 1 2 3 4 5 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.