Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Umysł › Stany Świadomości › Oobe/Astral. Eksterioryzacja
Wyjścia z ciała dla początkujących

Strony (6): « Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »
Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
Wyjścia z ciała dla początkujących
Autor Wiadomość
Eryk88896 Offline
Użytkownik

Liczba postów: 111
Reputacja: 2
Znak Zodiaku:
Praktykowany rodzaj magii:

Podziękowania: -1
Podziękowano 0 razy w 0 postach
RE: Wyjścia z ciała dla początkujących
A da sie nauczyc widziec, bez uzycia jakims kamieni? Bo takowych nie posiadam :D Jesli tak, to dajcie jakies sposoby sprawdzone, bo tego w necie jest multum i ciezko wybrac cos, gdzie kazdy mowi ze dziala xdd a jak sie probuje to efektow niestety nie ma.

Kiedys sobie znalazlem jakis poradnik co mowili zeby mowic THOH w jakims tam konkretny sposob, zrobilem tak jak kazali, mialem tylko uczucie cisnienia/mrowienia/przygniecenia na czole i nic poza tym. Mialo byc niby 3 dni co 24h, zrobilem jak kazali, ale nic pozniej nie bylo.

Inne czytalem o gapieniu sie w gore po srodku, jedyne co to bol w tym miejscu jest od dlugiego patrzenia, i tez taki czuc jakby odcisk w tym miejscu, i odblokowuje zatoki jak jestem przeziebiony, a duchow jak nie widzialem tak nie widze xd

Znalazlem tu gdzies taki sposob ze mam sobie wyobrazic usta na czole ktore wydmuchuja powietrze, spoko dziala, jest chlod na czole jakby lecialo tam powietrze, ale duchow nie ma ani zadnych innych istot.

Bylo tez takie inne cwiczenie zeby zamknac sie na wszystkie dzwieki i wylaczyc wszystkie zmysly, wziac gleboki oddech i skupiac sie na czole. Czuc bylo wyraznie jak cos sie wybija z tego miejsca i tez bylo czuc chłód. Ale duchow nie ma.

Nie wiem moze za krotko probuje, robie tak 2 tygodnie okolo roznie. Ale nic nie widze niestety.
20-11-2016, 14:18
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
LupusAlbum Offline
Zbanowany, ale szczęśliwy ;*

Liczba postów: 146
Znak Zodiaku: Wodnik
Hoodoo/Voodoo

Podziękowania: 0
Podziękowano 1 razy w 0 postach
(20-11-2016, 14:18)Eryk88896 napisał(a): A da sie nauczyc widziec, bez uzycia jakims kamieni? Bo takowych nie posiadam :D Jesli tak, to dajcie jakies sposoby sprawdzone, bo tego w necie jest multum i ciezko wybrac cos, gdzie kazdy mowi ze dziala xdd a jak sie probuje to efektow niestety nie ma.

Kiedys sobie znalazlem jakis poradnik co mowili zeby mowic THOH w jakims tam konkretny sposob, zrobilem tak jak kazali, mialem tylko uczucie cisnienia/mrowienia/przygniecenia na czole i nic poza tym. Mialo byc niby 3 dni co 24h, zrobilem jak kazali, ale nic pozniej nie bylo.

Inne czytalem o gapieniu sie w gore po srodku, jedyne co to bol w tym miejscu jest od dlugiego patrzenia, i tez taki czuc jakby odcisk w tym miejscu, i odblokowuje zatoki jak jestem przeziebiony, a duchow jak nie widzialem tak nie widze xd

Znalazlem tu gdzies taki sposob ze mam sobie wyobrazic usta na czole ktore wydmuchuja powietrze, spoko dziala, jest chlod na czole jakby lecialo tam powietrze, ale duchow nie ma ani zadnych innych istot.

Bylo tez takie inne cwiczenie zeby zamknac sie na wszystkie dzwieki i wylaczyc wszystkie zmysly, wziac gleboki oddech i skupiac sie na czole. Czuc bylo wyraznie jak cos sie wybija z tego miejsca i tez bylo czuc chłód. Ale duchow nie ma.

Nie wiem moze za krotko probuje, robie tak 2 tygodnie okolo roznie. Ale nic nie widze niestety.

Co do widzenia bez kamieni, to jest różnie. Napewno musisz ćwiczyć otwieranie czakry trzeciego oka. Jeśli dodatkowo masz w sobie sporo empatii, bądź jesteś empatą, po krótkim okresie nauczysz się odróżniać "energię" czy "aurę" bytów. Po prostu bedziesz widzial taki jakby obłok układający się w kształty. Ja kiedyś spotkałem byt który opierał się o drzewo i miał w dłoniach księgę. Wyglądał trochę jak czarodziej merlin ;)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-11-2016, 11:36 {2} przez LupusAlbum.)
21-11-2016, 19:15
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Eryk88896 Offline
Użytkownik

Znak Zodiaku:

No dobrze, a dalbys jakis dobry sposob sprawdzony na otwarcie tego trzeciego oka? Konkretnie co robic, bo ogolnie jak czytam to wszedzie ogoly lub wymijanie sie od odpowiedzi.
21-11-2016, 19:22
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Szczęściarz Offline
Smaragdus Felix

Liczba postów: 372
Reputacja: 28
Znak Zodiaku: Strzelec

Podziękowano 2 razy w 0 postach
Praktykuje magię od podstaw samo się w końcu otworzy. Wybacz jak empatą czuje jak Twoja niecierpliwość wylewa mi się przez ekran. Nie tędy droga. Ale spokojnie ja też byłem na tej ścieżce gdy chciałem wszystko widzieć. Uwierz mi najlepsze co mnie spotkało to odstąpienie od tego. Ta zdolność przyszła do mnie sama gdy ją zrozumiałem.

[Obrazek: apolud5d75d.png]
21-11-2016, 19:28
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Eryk88896 Offline
Użytkownik

Znak Zodiaku:

z doswiadczenia wiem ze nic do nikogo nigdy samo nie przychodzi jesli sie nie postara i nie sprobuje. Mowisz tak jakbym mial olac calkowicie wszystko i zajac sie normalnie zyciem i ze z czasem wszystko przyjdzie. Jak swiat ma tyle czasu i ludzie od tylu lat zyja, to ja nie widze w wiekszosci zadnego progresu, wyglada to jakby sie rodzili, spedzali tu czas, umierali i od nowa. Bez probowania nie ma rozwoju wedlug mnie. Nie jestem niecierpliwy, zle ci sie wydaje. Jedyne co to kazdy odpowiada mi tu w sposob wymijajacy, jakby nie wiedzial jak odpowiedziec, to jest po prostu nieco denerwujace, wyglada jakby sie tu kazdy wywyzszal i przesycal w stylu ja jestem lepszy ty jestes gorszy. Wiekszosc tu mierzy sie tym co umie i potrafi z innymi, a nikt nie probuje w sposob konkretny odpowiedziec mi na pytanie, tylko stara sie moralizowac mnie, czy dawac jakies rady zupelnie odbiegajace od pytania, lub zmienia temat czy daje jakies opowiesci nic innego. Zadaje pytanie a ktos zmienia temat calkowicie, lub ogolem sobie opowiada, swiadczy tylko to o tym ze nie ma o tym pojecia i na sile probuje udawac kogos wyjatkowego i chec by go podziwiano. Troche jak jakies kompleksy zwiazane z brakiem akceptacji w szkole.
21-11-2016, 19:54
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Behemoth Offline
Użytkownik

Liczba postów: 45
Reputacja: 3
Znak Zodiaku: Skorpion
Magia Ognia

Podziękowania: 0
Eryk, napisz to porządnie bo z tego zlepku słów nic nie rozumiem.
Musisz się rozwijać magicznie, rozwijać swoje czakry i wraz z praktyką będzie coraz lepiej.
Nie ma łatwiejszego sposobu: Poszerzaj wiedzę i korzystaj z niej, a w końcu osiągniesz cel.
Trzecie oko to nie jest zabawka. Moim zdaniem trzeba do niego być przygotowanym. Sam się przyznam, jako osoba ciągle początkująca, jednak siedząca w tym nieco dłużej niż Ty, że nie mam świetnie rozwiniętego trzeciego oka.
Pamiętam jak poszukiwałem różnych poradników jak wejść w stan gnozy, otworzyć trzecie oko. Dopiero kiedy olałem wszelkie poradniki i czytanie ich w kółko, dopiero wtedy zacząłem osiągać postępy.

Zbiegać za jednym klejnotem pustynie,
Iść w toń za perłą o cudu urodzie,
Ażeby po nas zostały jedynie
Siady na piasku i kręgi na wodzie.
21-11-2016, 20:27
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Kamis Offline
Użytkownik

Liczba postów: 203
Reputacja: 9

Szczęściarz miał na myśli że ta zdolność sama się w Tobie rozwinie wraz z praktyką magiczną i rozwojem duchowym. Czakry rozwijaną się też same wraz z praktyką a aura ulegnie poszerzeniu. Ty natomiast skupiłeś się na wyjściu z ciała jak zgaduję dla zabawy i ja się nie dziwie, że się nie udaje. Myślisz, że po dwóch tygodniach się tego nauczysz? Nie którzy ćwiczą latami, żeby mieć efekty ,a nie którym nie sprawia to problemu. Po za tym ludzie wychądzą podczas snu tylko nie pamiętają tego, nie są świadomi... Dlatego między innymi w odbywającym się tu na forum kursie Kraiga ,jednym z ćwiczeń/zadań jest prowadzenie dziennika snów, w celu poszerzenia świadomości, rozwinięcia nawyku i pamięci :D
Ja też kiedy zaczynałem byłem zafascynowany tym tematem i straciłem na to kupę czasu...
21-11-2016, 20:30
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Eryk88896 Offline
Użytkownik

Znak Zodiaku:

No i znowu te ogolniki, ktore nie wnosza praktycznie nic do mojej wiedzy ani do pytania. Odpowiadac w sposob zbyt ogolny, nie dajac mi do zrozumienia prawie nic. Mowicie tylko o tym co robic, ale nie mowicie o tym jak to robic. To tak jakbys powiedzial komus ucz sie tego, a on nie ma zadnego pojecia po pierwsze co to, a po drugie skad ma wziac nauke i jak sie jej uczyc.
21-11-2016, 20:44
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Kamis Offline
Użytkownik

Liczba postów: 203
Reputacja: 9

Wystarczy trochę chęci z twojej strony. Przejrzałeś całe forum? Jest też wątek o polecanych książkach dla początkujących. Jest prowadzony kurs Kraiga przez Szczęściarza. No nie wiem jak jeszcze można Ci pomóc bo praktykować za Ciebie nikt nie będzie. Też nie wiem jak Ci pomóc wyjść z ciała skoro Ci każdy mówi że przyjdzie to wraz z rozwojem duchowym - to nie jest ogólnikowo. Widocznie nie jesteś gotowy i odpowiednio rozwinięty... za dużo oczekujesz od innych a samemu byś najlepiej nic nie robił. Informacji jest pełno na forum

A szybko i na skróty niczego nie osiągniesz bo nie ma drogi na skróty
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-11-2016, 20:56 {2} przez Kamis.)
21-11-2016, 20:54
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
wena Offline
Leniwa Szumowina

Liczba postów: 341
Reputacja: 13
Znak Zodiaku: Baran
.............................

Podziękowania: 5
Podziękowano 10 razy w 11 postach
Eryku
Czakry->
Nowe drogi energij. Znajdź ta książkę na chomikuj.
Praktykuj codziennie razem z Mniejszym rytuałem odpędzenia pentagramu przez minimum 9 miesięcy.
Oczyścisz i aktywujesz większość czakr.

Astral -> sprawdź wszystkie książki Roberta-Monroe,Bruce Moena do tego słuchaj pierdzielonych muzyczek z Hemi-syn, auto hipnozy i wstawaj o 3 nad ranem rub pompki nie spij przez 30 minut potem kładź sie i odprężaj sie, rób rożne ćwiczenia które nie działają dobrze. Ogarnij też forum oobe.pl

Miłej zabawy. :)

"Pamiętaj: w co umysł może uwierzyć, to umysł może osiągnąć...." = Napoleon Hill

----------------------------

[Obrazek: tumblr_omilcy7mzi1ue04pxo1_250.gif]
21-11-2016, 23:32
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Strony (6): « Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.