Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Magia › Zaklęcia i rytuały v
1 2 Dalej »

Rytualne wpadki i znaki

Strony (2): 1 2 Dalej »
[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
Rytualne wpadki i znaki
Autor Wiadomość
Olimpia Niedostępny
...

Liczba postów: 5,282
Reputacja: 97
Znak Zodiaku: Wodniś ^^
Praktykowany rodzaj magii:
Magia Naturalna

Podziękowania: 680
Podziękowano 606 razy w 578 postach
Rytualne wpadki i znaki
Ja się często śmieje, że jestem wyjątkowo niezdarną wiedźmą! Oczywiście to nie jest prawda, ale... faktem jest, że moje wpadki to wpadki z których się będę śmiać do końca życia. Oto kilka z moich ostatnich przebojów!

Rytuały i wkurwione osy
Robię rytuał na Wawelu na moim ulubionym wzgórzu i wszystko jest pięknie i wspaniale. Robię drugi rytuał i wszystko jest pięknie i wspaniale i nagle... ej no, weź się zapal... znowu... no ehh... kiedy świeca się nie chce zapalić, lub gaśnie Ci za każdym razem kiedy ją podpalisz - przestań do cholery! Z jakiegoś powodu masz tego rytuału nie robić. Nie bądź Olimpią, nie walcz z Siłami Wyższymi, nie rób rytuału na chama. 

... po tym rytuale, zostawiłam świecę w bezpiecznym miejscu i radośnie pohasałam do pracy. Skończyłam o 3 i poszłam sobie do domku. Wracam do domku, ciesząc się już na łóżeczko, otwieram pokój i... *cenzura* 

Po pokoju lata mi cała chmara os. Wszędzie osy! ... wchodzę do pokoju, otwieram balkon (tak, był zamknięty okna też) żeby wyleciały. Nie... co Ty zadomowiły się na maxa! Poszłam się kąpać, może sobie pójdą hehe.... 

... okazuje się że w całym mieszkaniu pomimo zamkniętych okien mam nalot os. Nie atakowały mnie, ogólnie żadna nie była agresywna... ale były wściekłe. Ciekawe czemu... ? 

... spałam pod kołdrą żeby mnie przypadkiem żadna nie użądliła. Rano nie było po nich śladu. Drugą noc miałam wolną, zaprosiłam koleżankę, siedziałyśmy i było spoko ... godzina 3 chmara os nie wiadomo skąd. Wyszłyśmy z mieszkania. Wróciłam rano. Nie ma. Trzeci dzień ta sama godzina, 3 rano chmara os... rano znów znikają. 

Zajmuje się wieloma systemami magicznymi, ale oczywiście moim ulubionym i głównym jest Magia Naturalna, pracuje z Naturą, z żywiołami, z żywiołakami, z Duchami Natury... różne byty pojawiają się pod różnymi postaciami owadów czy zwierząt, również wysyłają znaki w tej tematyce. O ile wiem co by się kryło pod ćmą, motylem czy biedronką niestety... nie mam pojęcia co z tymi osami i nie mogłam znaleść informacji na ten temat. Jedno jest pewne, osy były wkurwione na mnie... i zdecydowanie to było za ten drugi rytuał, który wykonałam "na chama". 

... Pamiętajcie, żeby nie robić pewnych rzeczy na siłę, kiedy pracujecie z istotami czy coś... bo heh różnie może być.

Ostatnio oczywiście też musiałam coś przeskrobać, pracowałam z żywiołem wody. Teraz mi pranie od 5 dni nie raczy wyschnąć... ^^' 

Manifestacje i przegapione okazje
Robię sobie rytuał na zajebistego faceta! Wszystko pięknie ładnie określone i wogóle! I kminię sobie, że rytuał będę wykonać przez 7 dni! I zawieram w nim że mam spotkać takiego faceta do 7 dni i ma mieć znak rozpoznawczy. Rytuał wykonywany z różą. W każdy wieczór idę na wyjątkowego drzewa na Wawel i składam w ofierze różę. Dzień trzeci idę z różą... ups... zaczepia mnie mój kolega, który na mnie leci i ma znak rozpoznawczy ale nie, nie, nie jego nie chce! Dawaj kogoś innego rycie! ... dzień czwarty nie mam czasu, kwiaciarnia będzie zamknięta jak skończę pracę, wyskakuje na przewie i kupuje róże. Kończę pracę. Wsiadam do windy. Śpieszę się. Jest dużo facetów w windzie i jeden który zagaduje mnie z humorem i jest wygadany i próbuje kilka razy... i wychodzimy z windy i on dalej próbuje, stara się... a ja jak ta ślepa krowa, bo się śpieszę robić rytuał... 

... po godzinie Oli się budzi, że miał znak rozpoznawczy który użyła w rytuale. I że był idealny. Już te kilka minut pokazało, że miał wszystkie cechy charakteru, które wymieniłam... poczucie humoru, kierownicze stanowisko (bo każdy kto takie ma jest 100% ogarnięty, odpowiedzialny, zaradny itp.), wygadany, odważny (przy grupie kolegów próbował!) i wytrwały (kilka razy próbował publicznie!), przystojny miał mieć czarne włosy i niebieskie oczy i ten koleś miał. 

... Oli dostała to co chciała, i co Oli zrobiła? Olała bo się śpieszyła. Czasem się tak bardzo śpieszymy, że nie widzimy że to czego pragniemy mamy już przed nosem... co więcej, przez ponad pół roku nie mogłam wymazać tego kolesia z pamięci, brawo ja. xD

Normalność to wymysł.
Skupiają się w stado i "normalność" tworzą na podstawie wypadkowej średniej reakcji i poglądów innych Owiec w stadzie.
Boją się uwolnienia Woli ponad Formę.
Są niewolnikami Formy (Materii i spraw materialnych).

-----------
Różnica pomiędzy mną a resztą jest taka, że ja sie nie boje być nie akceptowana.
01-10-2021, 04:25
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali: Mięta , Alice
BPW Offline
Wróżka serduszka

Liczba postów: 421
Reputacja: 2
Znak Zodiaku: Panna
Naturalna

Podziękowania: 67
Podziękowano 48 razy w 35 postach
RE: Rytualne wpadki i znaki
Ja też jestem niezdarny. Nie raz podjarałem stół, i mało firanki. Rozstpqłem przypadkiem, zioła (koperek) żeby nie było. Nadepnąłem na świece i złamałem. I w ogóle mam raz na jakiś czas takie wpadki. :D

"Ból po stracie jest tak silny, jak silna była więź"
01-10-2021, 09:28
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali: Olimpia
Olimpia Niedostępny
...

Liczba postów: 5,282
Reputacja: 97
Znak Zodiaku: Wodniś ^^
Magia Naturalna

Podziękowania: 680
Podziękowano 606 razy w 578 postach
Hahaha ja też mam na koncie kilka podpaleń. 🤣

Normalność to wymysł.
Skupiają się w stado i "normalność" tworzą na podstawie wypadkowej średniej reakcji i poglądów innych Owiec w stadzie.
Boją się uwolnienia Woli ponad Formę.
Są niewolnikami Formy (Materii i spraw materialnych).

-----------
Różnica pomiędzy mną a resztą jest taka, że ja sie nie boje być nie akceptowana.
01-10-2021, 11:50
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali: BPW
Adrianna Niedostępny
Pingwiniara

Liczba postów: 624
Reputacja: 15
Znak Zodiaku: Byk
Magia pingwinów

Podziękowania: 118
Podziękowano 114 razy w 65 postach
U mnie często odwala się taki mini pożar. Świeca się pali jak pochodnia po czym nagle SAMA gaśnie XD
Pęknięte świeczniki, naczynia, podstawki to standard.

Raz robiłam rytuał i świeca zaczęła się mega kopcić. Przyleciała moja babcia z krzykiem, że ja "narkotyki palę" XD nawet się nie zainteresowała czy coś się nie jara w domu...

Ale ogólnie to chyba spokój.
01-10-2021, 13:28
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali: Olimpia
BPW Offline
Wróżka serduszka

Naturalna

Przypomiało mi się jak kiedyś wylałem wosk na podłogę, dobrze że to były płytki, a nie dywan :D

"Ból po stracie jest tak silny, jak silna była więź"
03-10-2021, 17:39
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Merid♡ Offline
W♡l♡cz♡a!

Liczba postów: 979
Reputacja: 13
Znak Zodiaku:

Podziękowania: 186
Podziękowano 92 razy w 60 postach
(03-10-2021, 17:39)BPW napisał(a): Przypomiało mi się jak kiedyś wylałem wosk na podłogę, dobrze że to były płytki, a nie dywan :D
Na przyszłość dla Ciebie. Bierzesz kartkę papieru, przykladasz do plamy z wosku i na to żelazko.
Plama wsiąka w papier, a dywan/ciuch/obrus uratowany.

PS-ja spaliłam parapet.  A dokładniej, mam wypaloną dziurę w parapecie :]

"Zrób mi tę przyjemność. Uwielbiaj mnie mimo wszystko."
03-10-2021, 17:56
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Machidiel Offline
Użytkownik

Liczba postów: 31
Znak Zodiaku:

Podziękowania: 8
Podziękowano 5 razy w 4 postach
1. Robiłem kiedyś, lata temu, rytuał na powrót ex... w zasadzie to już przestawało mi zależeć, ale "chciałem wypróbować"... Nie miałem takiej wiedzy jak teraz, zabezpieczeń nie stosowałem... Efekt był taki, że odezwała się na drugi dzień (ale tylko "kontrolnie" i zlała temat) a ja miałem przez 2 tygodnie ból brzucha z tęsknoty... dopiero gruntowne oczyszczanie pomogło :D

2. Na początku tego roku miałem problem z gościem, który ewidentnie był opętany. Gdzie się nie pojawił, tam coś się psuło, jakieś wypadki się zdarzały (absurdem jest, że pomieszkiwał sobie w hotelu w Krakowie i akurat wtedy była mobilizacja saperów bo niby bombę ktoś tam podłożył). I cholera, nie dawał mi spokoju, ciągle wydzwaniał z jakimiś pierdołami... a wówczas światła mrugały, internet się resetował, laptop zawieszał. Norma.
Robiłem raz rytuał (miałem nawyk codziennie planetarne robić), o 2 w nocy zatłukły mi się drzwi i światła zamrugały. Patrzę na telefon, ten ciul dzwoni (miałem wyciszone), nie odebrałem.
Na drugi dzień wychodzę na strych... no cóż, podstawka pęknięta, rozpryśnięta na wszystkie kąty, w dodatku świeca (rozlana) jakby rozdzieliła się na dwa fragmenty, a jeden, wraz z fragmentem podstawki, obrócił się w kierunku, w którym nie powinien. Blat stołu cały zjarany.
Udało mi się w końcu odgonić tego złego ducha, najpierw fizycznie zje*ałem gościa że mam go dość, a potem musiałem wykonać pewien rytuał, którego opracowywałem godzinami.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-10-2021, 14:48 {2} przez Machidiel.)
04-10-2021, 14:46
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
BPW Offline
Wróżka serduszka

Naturalna

(03-10-2021, 17:56)Merida napisał(a):
(03-10-2021, 17:39)BPW napisał(a): Przypomiało mi się jak kiedyś wylałem wosk na podłogę, dobrze że to były płytki, a nie dywan :D
Na przyszłość dla Ciebie. Bierzesz kartkę papieru, przykladasz do plamy z wosku i na to żelazko.
Plama wsiąka w papier, a dywan/ciuch/obrus uratowany.

PS-ja spaliłam parapet.  A dokładniej, mam wypaloną dziurę w parapecie :]

Przyda mi się, bo wpadki to chyba 60% mego życia.  =D :E
04-10-2021, 15:50
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Slavos Offline
Użytkownik

Liczba postów: 22
Reputacja: 0
Znak Zodiaku: Byczuś
Uzdrawianie, Druido-Słowianizm

Podziękowania: 2
Podziękowano 0 razy w 0 postach
Heh...ja na szczęście jeszcze nigdy nie miałem żadnych wpadek z rytuałami. No nie raz tam czarna świeca iskrzyła przy oczyszczaniu ale to normalne przy tym :)
05-10-2021, 00:34
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
HermetycznieŚwiadom Offline
Użytkownik

Liczba postów: 130
Reputacja: 4
Znak Zodiaku: Lew

Podziękowania: 36
Podziękowano 26 razy w 21 postach
Sporą gafą było w moim wypadku podchodzenie do magii ceremonialnej z niedowierzaniem.Podchodziłem do pierwszego Mrop'a,idąc systemem Bardona,nastawiony byłem na pracę umysłową a nie "teatrzyki",ale otwarty horyzont to podstawa,więc żyje w twierdzeniu że poznam każdy system to przygotowałem się porządnie do rytuału moi drodzy,symbolika i wizualizacje dopięte,kadzidła sie tlą ale dalej niedowierzanie co to da więc świece i poszło.Realny efekt od pierwszego rytuału,coś czego nie dawały mi medytacje ani inne rzeczy zmieniające świadomość.Długo byłem blokowany przez swoje przekonania,błędne i niemądre i to był mój klops życia,beton w jednym systemie,nie polecam :)

Niech stanie się jasność. :idea:
05-10-2021, 23:16
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali: Nikodem , Olimpia
Strony (2): 1 2 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.