Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Magia › Magia energii › Praktyka v
1 2 3 4 Dalej »

Gra na giełdzie

Strony (3): « Wstecz 1 2 3
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
Gra na giełdzie
Autor Wiadomość
Santiago Offline
seeker of truth

Liczba postów: 51
Znak Zodiaku: Scorpio
Praktykowany rodzaj magii:
chyba wampiryzm

Podziękowania: 7
Podziękowano 12 razy w 11 postach
RE: Gra na giełdzie
Pod wpływem wypowiedzi Evandera wróciłem do eksperymentów z tarotem. Zacząłem go traktować jako formę inteligencji, poprosiłem go żeby na przykładach wyjaśnił mi język którym przemawia (skoro on nie chce dostosować się do mnie to ja postanowiłem dostosować się do niego). Postawiłem parę rozkładów na relacje międzyludzkie do których tarot jest wręcz stworzony. Bardzo ładnie ukazał mi moją przeszłość. 

Teraz już eksperymentuję z giełdą, o wynikach może napiszę po tygodniu, no narazie jestem na plusie (wciąż gram wirtualnymi pieniędzmi). Ale generalnie przy giełdzie zaczynają się schody bo szczerze mówiąc tarot wydaje mi się wręcz nazbyt rozbudowany do takich zadań, które to wymagają prostej odpowiedzi: czy kurs waluty wzrośnie czy spadnie.
Poświęciłem dwa dni na wypracowanie z tarotem wspólnego języka, i ten język WYDAJE SIĘ być skuteczny, także jak będę pewien co do efektów to może napiszę małego posta z instrukcją obsługi tarota na giełdzie  ;)

Ale nadal jestem daleki od traktowania tarota jako formy świadomego bytu, kojarzy mi się on bardziej z komputerową siecią neuronową która posiada inteligencję, ale jest wciąż tylko narzędziem stworzonym by służyć swoim panom.
04-10-2022, 15:44
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Evander Offline
Wikkid Wizzy

Liczba postów: 1,052
Reputacja: 73
Znak Zodiaku:

Podziękowania: 93
Podziękowano 364 razy w 214 postach
Amorte,

Egregor nie jest bytem, takim jak ty, ja, tupajda, czy inny diabeł.

Egregor to tak jakby pleśń na chlebie - wynik zlepku energetycznego i karmicznego świadomych bytów operujących w sferze jakiejś koncepcji.
Wszystko, co jest jakąś organizacją lub ideą zbiorową ma egregora - religie, narody, miasta, grupy ludzi, to forum także.

Najwyraźniej egregor tarota jako narzędzia wykorzystywanego często przez ludzi umagicznionych nabrał pewnych paskudnych przyzwyczajeń. W sumie to ciekawy case study odnośnie systemów dywinacji i tego, co się z nimi dzieje jak zbyt wielu ludzi z sianem w głowie i jakimś wyższym poziomem many się nimi posługuje.

Cytat:Przewidując przepływ pieniężny w otaczającym świecie i potem wykorzystując tą wiedzę, tak naprawdę zmieniamy przepływy energetyczne. Zabieramy z jednego miejsca i dajemy gdzie indziej. Przyroda nie znosi próżni, więc najczęściej energia chce wrócić do równowagi.
Dlaczego tarot odmawia współpracy? Może właśnie z powodu zbyt dużego wpływu na resztę świata.
Traktując planetę ziemię jako układ zamknięty, to nieważne gdzie te pieniądze będą, suma wszystkich strachów dalej będzie wynosić zero. To tak prosto nie jest, jak się niektórym wydaje.
Każdy akt jasnowidzenia i magii zmieniającej bieg wydarzeń, zmienia całą przyszłość świata - czasami w większym, najczęściej w bardzo małym zakresie.

Sic mundus creatus est, po prostu i jeżeli strach przed działaniem praktycznym miałby nas powstrzymywać od tego działania, to chyba najlepiej byłoby położyć się w kącie i umrzeć.

A co do tarota, to jest za tym głębsza historia (i pewnie jeszcze głębsza, niż już wiem), natomiast jest też sposób jak to obejść. Ale nie będę zapeszał, bo jeszcze go nie wypróbowałem.

Everything that has a (born) beginning has an end (in death).

"Zaprawdę, Moc jest krewną konieczności,
 i przychodzi, gdy człowiek jej pragnie" - Pitagoras
04-10-2022, 21:00
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
tupajda Offline
Wtajemniczony

Liczba postów: 1,038
Reputacja: 19
Znak Zodiaku:

Podziękowania: 237
Podziękowano 215 razy w 149 postach
(04-10-2022, 21:00)Evander napisał(a):
Cytat:Przewidując przepływ pieniężny w otaczającym świecie i potem wykorzystując tą wiedzę, tak naprawdę zmieniamy przepływy energetyczne. Zabieramy z jednego miejsca i dajemy gdzie indziej. Przyroda nie znosi próżni, więc najczęściej energia chce wrócić do równowagi.
Dlaczego tarot odmawia współpracy? Może właśnie z powodu zbyt dużego wpływu na resztę świata.
Traktując planetę ziemię jako układ zamknięty, to nieważne gdzie te pieniądze będą, suma wszystkich strachów dalej będzie wynosić zero. To tak prosto nie jest, jak się niektórym wydaje.
Każdy akt jasnowidzenia i magii zmieniającej bieg wydarzeń, zmienia całą przyszłość świata - czasami w większym, najczęściej w bardzo małym zakresie.

Sic mundus creatus est, po prostu i jeżeli strach przed działaniem praktycznym miałby nas powstrzymywać od tego działania, to chyba najlepiej byłoby położyć się w kącie i umrzeć.

Tylko energia nie jest skałą, którą jak przestawisz to tam pozostanie. Bardziej bym ją porównywał do wody, a wodę w oceanie jako układ zamknięty możesz przestawiać, ale w domyśle będzie chciała wrócić na swoje poprzednie miejsce. Oczywiście każde porównanie ma swoje ułomności, bo energia jest energią.

Nigdy nie mówiłem, aby bać się "manipulacji energią", wręcz przeciwnie - warto eksperymentować. Chodzi mi tylko o to, by robić to przemyślanie, zresztą jak wszystko co się w życiu robi. Warto pomyśleć zanim się cokolwiek zrobi. Swoją drogą strach jest jedną z pułapek Ego.

--
Wystarczy być sobą.
05-10-2022, 12:06
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali: Olimpia , lisa
Maniana Offline
Użytkownik

Liczba postów: 5
Reputacja: 0
Znak Zodiaku:
wahadełko

Podziękowania: 3
Podziękowano 0 razy w 0 postach
(30-09-2022, 05:44)Olimpia napisał(a): Jednym z moich ulubionych sposobów na takie zarabianie hajsu to prócz Tarota, jest pewna pieczęć - i naprawdę działanie ma zajebiście potężne .

A ja mam takie pytanie. Co to za pieczęć?
Z góry dziękuję za odpowiedź. Miłego dnia
09-01-2023, 08:58
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
lisa Offline
Szczotko-zmiotka

Liczba postów: 367
Reputacja: 4
Znak Zodiaku:
Biała magia

Podziękowania: 63
Podziękowano 29 razy w 27 postach
Podłączam się do pytania! :)
09-01-2023, 12:09
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Strony (3): « Wstecz 1 2 3

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.