Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Magia › Pozostałe rodzaje magii › Hermetyzm › Praktyka
Magiczna kąpiel oczu

Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
Magiczna kąpiel oczu
Autor Wiadomość
HermetycznieŚwiadom Offline
Nowy Użytkownik

Liczba postów: 21
Reputacja: 0
Znak Zodiaku: Lew
Praktykowany rodzaj magii:

Podziękowania: 1
Podziękowano 1 razy w 1 postach
Magiczna kąpiel oczu
Jak zostało napisane we Wtajemniczeniu do Hermetyzmu F.Bardona,ludzie którzy chcą poprawić swój wzrok oraz kondycję oczu mogą przygotować tytuową kąpiel dla naszych poczciwych gałek ocznych.
 Osobiście stronię od wyrobów medycznych jak krople,tabletki itp,wiemy co serwuje nam przemysł farmakologiczny i tu nie neguję lekarstw,nie jestem spiskomaniakiem i doceniam że człowiek potrafi zsyntezować substancje pomagające wyleczyć niektóre choroby,czasami i bardzo groźne,dlatego chwała ludziom dobrej woli ale gdy można skorzystać z dóbr natury...korzystajmyUśmiech
 Po pięknym epilogu,wszyscy zainteresowani powinni udać się na łąkę lub do sklepu zielarskiego albo zaufanego portalu intetnetowego gdzie znajdą ziele świetlika łąkowego (Euphrasia officinalis).
 Sprawy logistyczne załatwione?Ziółko na miejscu?Zaczynamy!
 Do kąpieli oczu najlepsza będzie miska w której dosłownie zmieści się nam twarz,ja preferuję szklaną,prawie każdy posiada w kuchni coś w tym stylu,jeśli masz plastikową to niebo się nie zawali Uśmiech
 W czajniku gotujemy wodę,gdy przestaje wrzeć to w zaparzaczu do herbaty bądź bez niego,najlepiej w kubku zaparzamy łyżeczkę suszonego ziela świetlika,ja zostawiam to do ostygnięcia.
 Czas na filtrację,bo przecież nie chcemy żeby kawałki listków zlepiły się nam do oka,jałowa gaza bądź czysta tkanina,filtr do kawy i przelewamy ten napar do naszej miski,uzupełniamy miskę przegotowaną wodą do poziomu w którym zmieści się twarz i woda nam się nie wyleje poza krawędzie i czekamy jak ostygnie.Rano twarz zanurzamy,przewracamy oczami 7 razy w wodzie.
Korzyści jakie możemy czerpać z naparu są trojakie:
1.Fizyczne składniki zawarte w świetliku pomogą nam na wzrok w sposób bezpośredni,o czym można poczytać na stronach tematycznych.
2.Wodę możemy schłodzić przy czym skorzystamy z magnetycznej siły o czym w Wdh-zimna woda zdrowia dodaOczko
3.Wodę możemy zaimpregnować swoim życzeniem,poprzez pierwiastek przyczynowo-skutkowy przenieść życzenie na wodę,oczywiście nie na miejscu będzie życzenie sobie nowego Lambo na podjeździe zamiast dotychczasowego auta,raczej życzmy sobie wzorcowego zdrowia,poprawy wzroku.
Jeśli już ktoś praktykował i ma jakieś sentencje zapraszam do dyskusji,życzę sukscesów,nie zrażajcie się szczypaniem w oczy,benefity wynagrodzą chwilowy dyskomfort.
Pozdrawiam

Niech stanie się jasność. :idea:
26-03-2021, 21:34
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Nightmare Offline
Poszukująca Prawdy

Liczba postów: 256
Reputacja: 4
Znak Zodiaku: Jednorożec
Praktykowany rodzaj magii:
Światło i Mrok

Podziękowania: 7
Podziękowano 10 razy w 5 postach
RE: Magiczna kąpiel oczu
Dziwne, że nikt nie wspomniał o tratak - medytacji płomienia świecy. Piszę, że pomaga poprawić wzrok przy mniejszych wadach, ktoś pisał że talie wady jak zaćma czy astygmatyzm należy już leczyć przy obserwacji wschodów i zachodów słońca. Wydaje mi się to łatwiejsze. Wystarczy świeca i wpatrywanie się w płomień. Ostatnio stosuje medytacje mam wadę około -1 ponad na obu oczętach. :P Jak nie oślepne dam znać czy działa. ;D

Wspaniały Smoczy Duchu we mnie
Potężne Smoki oddaje wam cześć!
27-03-2021, 18:21
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2021 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.