Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Magia › Magia energii › Praktyka v
1 2 3 4 Dalej »

Propozycja wspólnego przywołania ideału

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
Propozycja wspólnego przywołania ideału
Autor Wiadomość
Evander Offline
Wikkid Wizzy

Liczba postów: 1,039
Reputacja: 73
Znak Zodiaku:
Praktykowany rodzaj magii:

Podziękowania: 93
Podziękowano 356 razy w 211 postach
Gwiazdka  Propozycja wspólnego przywołania ideału
Amorte kochani,

Zainspirowany uwagami i pytaniami dotyczącymi Przywołania Ideału, jakich wiele zadawano mi ostatnio, postanowiłem spróbować wcielić w życie nieco nietypową magiczną inicjatywę.
http://witchcraft.com.pl/showthread.php?tid=709

Zapraszam was do wspólnego przywołania.
Będziemy przywoływać wiedzę odnośnie magicznej techniki, czy też raczej samą technikę magiczną.

Celem tego przywołania jest zwizualizowanie sytuacji, jak Evander zamieszcza na forum opis skutecznej techniki na stymulację wzrostu włosów.
Jak wszyscy wiemy, z wiekiem u mężczyzn - ale też i u kobiet - dochodzi do osłabienia i przerzedzenia mieszków włosowych w skórze głowy.
Efekty końcowe są rozmaite i uwarunkowane genetycznie, jednak wpływ na nie mają także czynniki zewnętrzne, stres, ogólny stan zdrowia.
Ktoś może wyłysieć w wieku trzydziestu lat, ktoś dopiero w wieku sześćdziesięciu, jednak dobrze mieć pod ręką skuteczną technikę magiczną na odzyskanie bujnej fryzury.

No więc po kolei.

Jak będzie wyglądał sam proces magiczny?
Sam proces magiczny to Przywołanie Ideału, które każdy z chętnych uczestników wykona osobno, niezależnie od innych, w swoim czasie.
Zainteresowanych proszę o kontakt na PW lub odpowiedź w tym temacie, zorganizuję sigil przed samym rytuałem na którym będzie można skupiać energię podczas wizualizacji intencji - ten sigil i intencja będą jedyną wspólną częścią procesu dla osobnych eksperymentatorów. Reszta tak naprawdę zależy od was.

Jaka będzie intencja?
Intencją, jaką będziemy wszyscy wizualizować w trakcie przywołania, będzie przywołanie sytuacji, w której Evander zamieszcza na forum temat o skutecznym, magicznym sposobie (albo sposobach! technika nie musi być jedna!) wzbudzania porostu włosów na skórze głowy.

Tyle, aż tyle i tylko tyle - szczegóły techniki nie są istotne, chociaż może zaznaczmy, żeby to nie był pakt z demonem.
Nie jest istotne nawet czy w trakcie wykonywania przywołania ktokolwiek z nas byłby w stanie z powodzeniem zastosować te techniki - wliczając w to mnie.
Istotne jest, że technika działa, że na forum pojawia się o tym temat, że jacyś, bliżej nieokreśleni dzisiaj użytkownicy z czasem zaczynają pisać posty, że spróbowali i zadziałało dla nich.

Co będę z tego mieć?
No cóż, ponieważ zarówno mężczyźni jak i kobiety łysieją w ciągu swojego życia, w przypadku powodzenia będziesz mieć dostęp do skutecznej techniki na zapobieganie lub cofanie skutków tego łysienia.
Może akurat dzisiaj nie jest ci to potrzebne, ale za parę lat? Ponieważ celem przywołania jest dostępny dla ogółu temat na forum, ta wiedza nie będzie przed tobą ukryta - kto wie, przy takiej liczbie łysych ludzi na świecie, być może będziesz w stanie zastosować tę technikę z powodzeniem na innych ludziach i zarabiać na tym pieniądze?

Czy to jest w ogóle możliwe?
Tak. Komórki mieszków włosowych w miejscach łysiejących i na reszcie ciała są genetycznie takie same.
Różnią się jedynie pewnymi receptorami i procesami zachodzącymi w środku, ale jeśli te komórki z boku głowy nie muszą zanikać, to te na górze również nie - istnieje cała dziedzina na pograniczu magii i bioenergeterapii, zwana biokinezą, która na ten przykład zajmuje się wpływaniem na organizm rozmaitymi technikami.
Istnieją chemiczne środki spowalniające lub zatrzymujące łysienie, istnieją wreszcie ludzie u których ten proces nie zachodzi w większym stopniu.

Nie jest to kwestia niemożliwości tego procesu, tylko wiedzy jak go zrealizować z pomocą technik magicznych.
Temat wpływania na komórki i konkretnie na markery epigenetyczne badam już od paru lat, więc jakąś tam bazową wiedzę do syntezy takiej techniki posiadam - postanowiłem jednak wykorzystać tę okazję do zbadania jak przebiega taka grupowa wizualizacja ukierunkowana na jeden cel.

Kiedy spodziewamy się rezultatów tych przywołań?
Nie nastawiamy się na żaden konkretny horyzont czasowy.
Nie o to zresztą chodzi w tym ćwiczeniu - w tym ćwiczeniu chodzi o sprawdzenie co dzieje się, gdy kilka osób niezależnie od siebie wykonuje przywołanie na tę samą intencję.

Praktyczne konsekwencje i zyski będą jedynie miłym skutkiem ubocznym naszych działań.
Oczywiście, jeśli odniesiemy spektakularny sukces, to bazując na nim spróbujemy czegoś ciekawszego.

Jak to wpłynie na ciebie, skoro jesteś wspomniany jako autor tego tematu?
Nie wiem. Z punktu widzenia celu przywołania ideału, przywołanie ideału w ogóle nie jest odczuwalne dla celu przywołania.
Rzeczy i zdarzenia po prostu zaczynają się układać w sposób sprzyjający powstaniu danego pożądanego efektu.
Ponieważ pole manewru do stworzenia takich technik (lub znalezienia już istniejących!) jest ogromne, a solidne podstawy wiedzy do tego już mam, wizualizacja i intencja będą proste i ograniczone w swym zakresie.
Nie ma większego sensu uściślać sposobu dotarcia do celu, liczy się osiągnięcie tego celu.

Przywołanie Ideału to magia obszarowa krążąca po planach przyczynowych. Bardziej prawdopodobne jest, że przeorganizuje to osoby i rzeczy w moim otoczeniu tak, aby zarys skutecznej techniki pojawił się w mojej sferze dostępności.
Zresztą to może być wszystko, ta informacja może pojawić się gdzieś w internecie a ja ją przypadkiem odczytam, ktoś może powiedzieć coś, co pozwoli mi połączyć kropki razem, nawet mogę uzyskać odpowiedź w trakcie sesji jasnowidzenia albo obserwacji przyszłości.
Jak jest tutaj dla nas najmniej istotne. Liczy się efekt końcowy.

Wziąłbym w tym udział, ale w sumie to cię nie lubię. Przekonaj mnie.
No cóż, ponieważ technika jest ciekawym kawałkiem wiedzy do wprowadzania modyfikacji w organizmie, ponieważ można by na tym zarobić i ponieważ celem przywołania jest jej zamieszczenie na forum gdzie będzie dostępna również dla ciebie - niewielkim kosztem możesz zyskać coś bardzo przydatnego w życiu.
Każdy z nas kiedyś będzie łysiał, albo już łysieje, albo zna kogoś kto łysieje, prawda?

Nie jest tak naprawdę ważne, co o mnie myślisz, czy mnie lubisz, czy nie - biorąc udział w takim przywołaniu grupowym dorzucasz swoją cegiełkę do ewentualnego sukcesu, do zdobycia wiedzy, którą będziesz w stanie wykorzystać wedle swojego uznania i dla swojej korzyści.
Zresztą moja osoba jest tutaj zupełnie nieistotna, równie dobrze mógłby to być przypadkowo wybrany użytkownik z forum.

Liczy się, jak zawsze, efekt.

==========================================================

Przywołanie Ideału - Skuteczna magiczna technika na porost włosów.

Intencja przewodnia: Na forum Witchcraft pojawił się temat Evandera ze skutecznymi magicznymi technikami na porost włosów i cofanie łysienia.

Przechodzimy do działania:

Materiały:
Przygotuj cztery świece: jeden podgrzewacz i trzy świeczki tortowe.
Przygotuj spodek lub miseczkę, w której będziesz palić świece przez kolejne dni (lub jednego dnia po kolei, jeśli nie możesz poświęcić działaniu trzech dni).
Tutaj uwaga techniczna: ja z reguły zapalam najpierw świecę główną, potem od niej świecę tortową, nakapuję parę kropel wosku obok świecy głównej i przyczepiam tam małą tortówkę.
Kiedy świece są w miarę blisko łatwiej objąć je rękami podczas wizualizacji i przekazywania energii. Uważajcie, żeby się nie poparzyć.

Świece mogą być białe, ale jeśli możesz, przygotuj świeczki tortowe w takich kolorach: niebieski, fiolet(lub niebieski), złoty/żółty.

Poświęć dzień na oczyszczenie tych przedmiotów z rezydentnych energii swoim sposobem.

Niezależnie od twoich własnych pomocy i symboli, na małych świeczkach(na dnie) wyryj kolejno runy:
- pierwsza niebieska - runa Laguz, symbolizująca działanie magiczne, wyrażenie woli
- druga niebieska/fioletowa - runa Eihwaz, symbolizująca magiczne poszukiwanie, w tym wiedzy, pomost pomiędzy światami, mądrość, dotrzymywanie obietnic
- trzecia żółta/złota - runa Fehu, symbolizująca bogactwo ale w naszym wypadku chodzi o posiadanie, posiadanie wiedzy o skutecznej technice magicznej

Te runy powinny wyznaczać ci nastrój dla danego dnia/etapu przywołania ideału. Są one częścią intencji jaką wizualizujemy.

Wyjmij ostrożnie podgrzewacz z oprawy aluminiowej. Ja z reguły lekko ściskam oprawę, żeby ścisnąć wosk i ostrożnie wyciągam podgrzewacz za knot/lekko podważając go z boku.

Na dnie podgrzewacza wyryj kolejno, od lewej do prawej powyższe runy - w lewej ćwiartce wyryj Laguz, na górze wyryj Eihwaz, po prawo Fehu.
Na dole zaś wyryj runę Dagaz, runę przemian.
Tak mniej więcej powinno to wyglądać, kolory są oczywiście tylko dla was - wyryte na świecy nie będą miały koloru:
[Obrazek: 3f708d197acc5.jpg]
Włóż podgrzewacz z powrotem do oprawy.

Przygotuj sobie mały kawałek kartki papieru, taki, który będziesz mógł łatwo spalić bez stwarzania zagrożenia pożarowego czy nadmiernej ilości dymu. To będzie potrzebne do narysowania sigila patronującego rytuałowi, który będzie leżał pod główną świeczką (pod aluminiową oprawą, nie w niej!) i który spalisz na zakończenie rytuału.

Wizualizacje na każdą ze świec:
Opiszę teraz pokrótce zarys samych intencji na każdą świecę/dzień rytuału.
Pamiętajcie proszę, żeby trzymać się w miarę precyzyjnie tego zarysu, nie modyfikować, nie dodawać jakichś niepotrzebnych uwag.
Ja wiem, że będzie kusić aby dodać "i będę w stanie wykonać te techniki od razu", ale nie jest pewne czy jesteście na wystarczającym poziomie rozwoju, lub też czy będziecie kiedykolwiek - nie każdy ma predyspozycje do wszystkiego a taka intencja może skutecznie udupić całe wasze (i nasze?) działanie.
Jeśli się nad tym zastanowicie dłużej, to stwierdzicie iż lepiej przywołać skuteczną technikę, którą będzie mógł wykonać ktoś, ktokolwiek, nawet jeśli za wykonanie jej dla was trzeba mu będzie potem kopsnąć parę złotych - niż zjebać własne działanie i w efekcie nie przywołać nic, bo nie istnieje technika którą moglibyście wykonać.
Zawsze, gdy istnieje już sprawdzona i skuteczna technika, można spróbować się nauczyć umiejętności niezbędnych do jej wykonania - za jakiś czas.
Jeśli tej techniki nie ma, to nawet nie wiadomo czego należałoby się nauczyć.

Świeca pierwsza - Laguz.
Błękitny kolor świecy i energii, niech będzie dla was tłem dla wizualizacji - jak na forum Witchcraft pojawił się temat Evandera o nazwie "Magiczne techniki na porost włosów".
Zwizualizujcie sobie runę Laguz z błękitnej energii w waszym umyśle - a następnie, jak wyrażacie swoją wolę aby taki temat się pojawił (to super ważne - nie aby "Evander zamieścił taki temat", ale aby "taki temat pojawił się na forum"!)
Zwizualizujcie sobie, jak wchodzicie pewnego dnia na forum i widzicie taki temat autorstwa Evandera w nowych tematach, czy też w nieprzeczytanych postach - gdziekolwiek.
Następnie zwizualizujcie sobie wasze odczucia - ciekawość, poczucie satysfakcji, zadowolenie z obecności takiego tematu na forum.
Im silniejsze emocje, tym skuteczniejsza będzie ta wizualizacja, ale podczas pierwszej świecy/dnia, nie wizualizujcie nic ponad obecność takiego tematu na forum - nie klikajcie w link, nie czytajcie tego tematu itd.

Świeca druga - Eihwaz
Błękit, czy raczej fiolet w tym wypadku odnosi się do kolorów wyższych czakr i do zdobywania wiedzy i mądrości, magicznej wiedzy i mądrości.
Przy tej świecy zwizualizujcie sobie krótko runę i obraz z dnia poprzedniego, jak temat się pojawił i jak odczuwacie emocje z tego powodu.
Następnie zwizualizujcie sobie runę Eihwaz z fioletowej energii w waszym umyśle, a następnie - że czytacie ten temat.
Możecie kliknąć w link, przewijać po temacie, czytać zadowolone komentarze - natomiast nie skupiajcie się na samej treści tych technik.
To znowu - bardzo istotne. Zamiast szczegółów zawartych w treści skupcie się na odczuwaniu zadowolenia z obecności tego tematu, z satysfakcji podczas jego czytania, z radości wręcz i niecierpliwości na myśl o tym, kiedy będziecie mogli sami wypróbować którąś z tych technik (pomińcie pokusę zaznaczenia jej skuteczności dla was).
Im silniejsze emocje, tym skuteczniejsza będzie ta wizualizacja, pamiętajcie.

Świeca trzecia - Fehu
Kolor złoty świecy i runy w naszym wypadku będzie symbolizował posiadanie tej skutecznej techniki i ewentualne korzyści (magiczne, finansowe lub inne osobiste) z jej posiadania i stosowania.

Przy tej świecy zwizualizujcie sobie krótko intencje z dni poprzednich: jak na forum pojawia się temat, jak go czytacie. Pamiętajcie o wizualizacji run i emocjach.
Następnie zwizualizujcie sobie runę Fehu ze złotej energii w waszym umyśle. Odczujcie satysfakcję i radość z posiadanej wiedzy, z tego, że ona jest, została zdobyta i zamieszczona na forum i że wy mogliście ją poznać - w czasie przeszłym, dokonanym.
Możecie zwizualizować sobie pozytywne komentarze od bliżej nieokreślonych ludzi, którym udało się je zastosować z powodzeniem, ba, nawet nowe zdjęcia z odzyskaną bujną fryzurą w temacie ze zdjęciami użytkowników.

I ponownie - to bardzo istotne - nie wizualizujcie sobie samych siebie wykonujących te magiczne działania, z przyczyn wspomnianych wcześniej.
Wizualizujcie bliżej nieokreślonych "innych", a wy sami skupcie się na radości z posiadania tej wiedzy i ewentualnie - ewentualnie! - przygotowaniach do próby zastosowania jej w praktyce.

Każdego dnia/przy każdej świecy wykonajcie najpierw pełną wizualizację danej intencji przed zapaleniem świec, trzymając małą świeczkę w dłoni, następnie rozpalcie świece i kontynuujcie wizualizację aż mała świeczka się wypali - ostrożnie przyduście wtedy płomień dużej świecy (nie zdmuchujcie - przydusić płomień można oprawą od drugiego podgrzewacza!) i odstawcie spodek w miejsce, gdzie nikt nie będzie go oglądał.

Kiedy będziecie kończyć proces przy ostatniej świecy, przed uwolnieniem energii zwizualizujcie sobie jeszcze raz całość intencji - od świecy pierwszej do ostatniej, zwizualizujcie sobie wszystkie cztery runy (niebieskie Laguz, fioletowe Eihwaz, Złote Fehu i na samym dole fioletowe Dagaz), tak jak są wyryte na dnie podgrzewacza, czyli głównej świecy.
Dopiero wtedy spalcie sigil rytuału i uwolnijcie energię, niech śmiga po planach przyczynowych.

Postawcie spodek/miseczkę w spokojnym miejscu, aby świeca główna dopaliła się bez przeszkód.

Przygotowanie do rytuału:
Nie zamieszczam jeszcze sigila, bo wpierw muszę go narysować, zresztą i tak wyślę go zainteresowanym chętnym na PW w przeddzień mojego wykonywania rytuału (planuję to na tydzień z majówką, ale wy nie musicie wtedy tego robić).
To nie jest magiczne działanie na już, dzisiaj, teraz, dlatego czas na przygotowanie do tego jest istotny.

Poświęćcie ten tydzień przed rytuałem na zebranie własnych pomocy do niego. Poświęćcie ten tydzień na rozmyślanie o rytuale, o intencji, o radości z sukcesu. Pobłogosławcie, jeśli możecie, akcesoria wykorzystywane w rytuale intencją powodzenia waszych działań. Nie musicie trzy razy dziennie błogosławić każdej świeczki, wystarczy raz dziennie, gdy będziecie akurat mieli chwilę i będziecie w dobrym nastroju wziąć np. świecę z dnia pierwszego i na szybko zwizualizować intencję.

Nie błogosławcie świecy głównej po oczyszczeniu!.

Pamiętajcie też, aby w tym tygodniu przygotowań, również przed samym rozpoczęciem rytuału oraz po zakończeniu danego dnia wykonywać MROP.

Przygotowania są istotne, bo o ile ja zamierzam wykonać rytuał w określonych dniach, wy nie musicie - możecie, ale nie musicie - ważniejsze jest, abyście odpowiednio się do niego przygotowali, znaleźli czas i spokój i wykonali go będąc w dobrej kondycji psychicznej i fizycznej. Oczywiście im szybciej tym lepiej ale dokładność co do sekundy nie ma tutaj większego znaczenia.

I w sumie tyle. Zapraszam chętnych do udziału, jeśli coś jest niejasne i ktoś ma pytania - zachęcam do pytania tutaj, chętnie doprecyzuję szczegóły.
25-04-2021, 17:00
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali: Poseidon
Olimpia Niedostępny
...

Liczba postów: 5,278
Reputacja: 97
Znak Zodiaku: Wodniś ^^
Magia Naturalna

Podziękowania: 675
Podziękowano 597 razy w 576 postach
RE: Propozycja wspólnego przywołania ideału
Ja wezmę udział i zachęcam też Was.
To świetny sposób żeby wspomóc proces, naukę jak i żeby zyskać cenne doświadczenie magiczne.

Normalność to wymysł.
Skupiają się w stado i "normalność" tworzą na podstawie wypadkowej średniej reakcji i poglądów innych Owiec w stadzie.
Boją się uwolnienia Woli ponad Formę.
Są niewolnikami Formy (Materii i spraw materialnych).

-----------
Różnica pomiędzy mną a resztą jest taka, że ja sie nie boje być nie akceptowana.
27-04-2021, 09:49
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali: Evander
tupajda Offline
Wtajemniczony

Liczba postów: 1,019
Reputacja: 19
Znak Zodiaku:

Podziękowania: 227
Podziękowano 212 razy w 147 postach
Olimpio, lepiej spytaj się Evandera jak duży odzew ma na priv

--
Wystarczy być sobą.
27-04-2021, 12:50
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Nightmare Offline
Śniąca

Liczba postów: 266
Reputacja: 4
Znak Zodiaku: Niedźwiedź
Świadome Śnienie

Podziękowania: 8
Podziękowano 14 razy w 9 postach
Przydałaby się depilacja całego ciała. Kobiety kochałby Cię za to. XD No cóż szybszy odrost włosów na głowie - to jakiś początek. ^^"
29-04-2021, 12:28
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Evander Offline
Wikkid Wizzy

Liczba postów: 1,039
Reputacja: 73
Znak Zodiaku:

Podziękowania: 93
Podziękowano 356 razy w 211 postach
Amorte,

(29-04-2021, 12:28)Nightmare napisał(a): Przydałaby się depilacja całego ciała. Kobiety kochałby Cię za to. XD No cóż szybszy odrost włosów na głowie - to jakiś początek. ^^"
Jestem pewien, że dałoby się przekształcić każdą technikę na porost włosów w jej odwrotność na depilację.
Nie żartuję teraz - technika wpływu na ekspresję genów/cykl komórek z pomocą magii ma o wiele więcej potencjalnych zastosowań niż tylko bujna fryzura.

W sumie miałem to zaproponować jako kolejne z cyklu przywołań, jeśli to wyjdzie - ale skoro już teraz poruszasz ten temat, to zapraszam do udziału w tym zaproponowanym przywołaniu - od czegoś trzeba zacząć, jeśli ustrzelimy to, kolejne będą łatwiejsze.

Everything that has a (born) beginning has an end (in death).

"Zaprawdę, Moc jest krewną konieczności,
 i przychodzi, gdy człowiek jej pragnie" - Pitagoras
29-04-2021, 14:12
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Poseidon Offline
Użytkownik

Liczba postów: 66
Reputacja: 2
Znak Zodiaku:

Podziękowania: 6
Podziękowano 12 razy w 8 postach
Technika modyfikowania swojego ciała miałaby naprawdę szeroki zakres zastosowania, zaczniemy od włosów, potem możemy modyfikować swoją wagę, odchudzać się ( to by chyba kobiety wolały od depilacji :D ), wyostrzyć wzrok, w efekcie odłożyć okulary, ....

Jest w tym cholernie ogromy potencjał,
ale najtrudniejszy pierwszy krok, mam nadzieje, że jak nawiecej nas weźmie udział i się uda ;)
29-04-2021, 22:04
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Nightmare Offline
Śniąca

Liczba postów: 266
Reputacja: 4
Znak Zodiaku: Niedźwiedź
Świadome Śnienie

Podziękowania: 8
Podziękowano 14 razy w 9 postach
Może się skusze Evander. Dobrze mówisz Sabre. Ja i tak jestem zdania, że lepsza depilacja. Nie mam problemu z wagą i nigdy nie miałam ale na starość przydałoby się. No i te okulary zrzucić. :|
29-04-2021, 22:43
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.