Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Magia › Magia Naturalna › Magia Ziemi › Magia Roślin i Magia Drzew v
1 2 3 4 Dalej »

Sojusz z Drzewem

Strony (2): 1 2 Dalej »
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
Sojusz z Drzewem
Autor Wiadomość
Olimpia Niedostępny
...

Liczba postów: 5,278
Reputacja: 97
Znak Zodiaku: Wodniś ^^
Praktykowany rodzaj magii:
Magia Naturalna

Podziękowania: 675
Podziękowano 598 razy w 576 postach
Sojusz z Drzewem
Sojusz nawiązujemy późnym wieczorem (22-23 godz.), jeśli nie masz wybranego drzewa z, którym chcesz nawiązać duchową relację, należy wtedy go poszukać. Musimy być pewni, że to właście z tym drzewem chcemy nawiązać współpracę.

Jak już znalazłeś drzewo to teraz usiądź pod nim, pomedytuj chwilę nad jego energią i zestruj się z nim, potem połącz się z drzewem empatycznie, wyjaśnij drzewu co chcesz zrobić i dlaczego, że nie masz w intecji nikogo skrzywdzić, i poproś drzewo o pomoc, jeśli nawiąże z Tobą kontakt to poczujesz to poprzez to empatycznie połączenie, będzie to bardzo intensywne i piękne uczucie.

Najlepiej jak zapytacie drzewo czy będzie waszą siostrą/bratem, jeśli to bardzo bardzo stare drzewo, można poprosić go aby przyjął nas jako swoje dziecko. Aby wasza więź z owym drzewem była maksymalnie mocna, dobrze jest odkopać choć kawałek korzenia drzewa i niech nakapie na niego kilka kropel naszej krwi - to jest bardzo intymny gest.

Aby to się udało, trzeba jednak traktować drzewa i całą Naturę, jak równych sobie, więź nie zostanie nawiązana jeśli nie masz szacunku do Natury, albo taktujesz tylko jak przysłowiową dziwkę (na raz do pomocy), a drzewo będzie wiedziało ! zajrzy w Twoją duszę i zdecyduje. Przyjaciół/rodziny się nie zostawia, to także kwestia współpracy, dawania i brania.

Po tym na koniec dajemy ofiarę drzewu, np. wodę, albo jakiś środek który wyjdzie mu na zdrowie, najlepiej jeśli ofiara będzie najwyższej wartości na jaką was aktualnie stać, i nie może być na zasadzie ''daję aby dostać'', bo to nie wyjdzie. Dawajcie, ale nie oczekujcie nic w zamian.

Normalność to wymysł.
Skupiają się w stado i "normalność" tworzą na podstawie wypadkowej średniej reakcji i poglądów innych Owiec w stadzie.
Boją się uwolnienia Woli ponad Formę.
Są niewolnikami Formy (Materii i spraw materialnych).

-----------
Różnica pomiędzy mną a resztą jest taka, że ja sie nie boje być nie akceptowana.
12-01-2015, 13:37
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Morias Offline
Użytkownik

Liczba postów: 27
Reputacja: 0
Znak Zodiaku:

Podziękowania: 2
Podziękowano 0 razy w 1 postach
RE: Sojusz z Drzewem
Polecam do tego zrobienie amuletu z owego drzewa (oczywiście nie zrywając żadnej części z niego ). Ja np. mam wisiorek z wypalonymi runami. Pomaga ustanowić kontakt być blisko strzeże i daje energię. Magia natury to potęga o której wielu się nawet nie śni, a samo drzewo może być cudownym przyjacielem. :)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-01-2015, 07:49 {2} przez Olimpia.)
13-01-2015, 03:54
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
~Ismena
Gość

Podziękowania:
Podziękowano razy w postach
Owszem Morias. Drzewo jest przyjacielem pod warunkiem, ze jest zdrowe (nie ma na nim huby, nie jest suche) i nie rosnie na bagiennym terenie (woda stojaca). Nalezy wybrac sobie na intuicje gatunek drzewa, oprzec sie o nie plecami, albo stanac przodem- oprzec dlonie i czolo o pien, zamknac oczy i skupic sie na przeplywie energii. Powinno wystarczyc 15 minut do pol godziny. Jest spory wybor drzew mocy wedle uznania- swierk, lipa, dab, sosna, brzoza. Odradzam olche i osike, one raczej zabieraja energie i ktos poczuje sie wyczerpany, zamiast doladowany energia.
13-01-2015, 18:53
Odpowiedz
Podziękowali:
Olimpia Niedostępny
...

Magia Naturalna

Więc jeśli ktoś jest chory np. ma raka i depresje to nie należy się z nim przyjaźnić? Albo zostawić przyjaciela z powodu choroby?

Normalność to wymysł.
Skupiają się w stado i "normalność" tworzą na podstawie wypadkowej średniej reakcji i poglądów innych Owiec w stadzie.

-----------
Różnica pomiędzy mną a resztą jest taka, że ja sie nie boje być nie akceptowana.
13-01-2015, 19:22
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
KaoSphere Offline
Outsider

Liczba postów: 31
Reputacja: 7
Znak Zodiaku:
.

Podziękowania: 0
Podziękowano 2 razy w 1 postach
Osobiście skłaniam się do teorii, że taki chory przyjaciel może jeszcze piękniej odpłacić za tą przyjaźń niż ten któremu nic nie brakuje. :)
18-01-2015, 13:11
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
~Ismena
Gość

Podziękowania:
Caleb mam na myśli wymianę energii, na tym się skupiłam. Jedne drzewa działają wspomagająco a inne nie. A "przyjaźnić" się możesz z kim chcesz, nawet z kamieniem na drodze.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-01-2015, 15:29 {2} przez Animal.)
18-01-2015, 13:40
Odpowiedz
Podziękowali:
Olimpia Niedostępny
...

Magia Naturalna

Masz na myśli wymianę energii, a mówisz "Drzewo jest przyjacielem pod
warunkiem, że jest zdrowe (nie ma na nim huby,
nie jest suche) i nie rosnie na bagiennym terenie
(woda stojaca)."

Albo jedno albo drugie. Współpraca to nie zawsze przyjaźń. Przeczysz sobie w tym momencie.

Każde drzewo działo wspagająco, a to że niektóre mają skaze? No to trzeba im pomóc!

A wymiana energii jest wskazana. :) Drzewa chorują przez ludzi, a nie same z siebie - nikt tak nie pieprzy środowiska jak człowiek. To tak samo jak byś potrzebowała nerki a ja Ci jej nie dam, bo może mi się przyda. To bardzo egoistyczne podejście.

Poza tym człowiek z tej negatywnej energii może się oczyścić, nie musi jej wcale przyjmować, może ją tylko odbierać tzn. wyczuwać, a i tak to robimy i od ludzi niewiarygodne świństwa się łapie nie mając o tym pojęcia.

Zawsze najpierw choruje ciało eteryczne a potem fizyczne.

Normalność to wymysł.

-----------
18-01-2015, 13:54
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
~Ismena
Gość

Podziękowania:
(18-01-2015, 13:54)Olimpia napisał(a): Masz na myśli wymianę energii, a mówisz "Drzewo jest przyjacielem pod
warunkiem, że jest zdrowe (nie ma na nim huby,
nie jest suche) i nie rosnie na bagiennym terenie
(woda stojaca)."
Tak Oli, takie drzewa jak wymieniłam nie maja pozytywnej energii, udowodnione. Miejsce w którym rośnie drzewo i jego stan (wynikający z rożnych przyczyn) ma wpływ na jego energie. Ot i wszystko na ten temat. *** Każdy sobie wybiera wedle uznania. Nie łączyłabym tego z ludzka przyjaźnią, mowie o dwóch odrębnych kwestiach. Ale skoro już poruszyłaś temat ludzi, to sama wiesz chyba najlepiej, ze niektóre "przyjaźnie" z toksycznymi osobami kończą się złe.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-01-2015, 15:28 {2} przez Animal.)
18-01-2015, 14:06
Odpowiedz
Podziękowali:
Olimpia Niedostępny
...

Magia Naturalna

Oczywiście, że takie drzewo ma zanieczyszczoną energię, ale zanieczyszczoną - korzenie drzewa może sięgać nawet kilka metrów w ziemi, i na ogół jest połączone z różnymi drzewami, nawet tymi bardzo oddalonymi od siebie, co za tym idzie... to drzewo, ma wsparcie od ziemi i innych drzew, ŻADNE drzewo nie jest ''złe'', oczywiście może być chore i przez to miec zanieczyszczoną energię, ale co z tego? Codziennie mijam ludzi z nie zbyt przyjemną energią, taką energię mają także dobrzy ludzie ale którzy są bardzo chorzy... I dlatego Twoim zdaniem należy unikać drzewa jak by miało tyfus? xD Takie drzewo nie jest toksyczne, jest chore, zupełnie tak jak chora może być matka czy kuzyn, i ich choroba też będzie dotkać Twojego pola energetycznego.

Człowiek ma także w sobie dużą moc uzdrawiania, poza tym można się codzienie oczyszczać. :) Jednak mimo wszsytko nie zauważyłam u siebie żadnych negatywnych skutków obcowania z takimi drzewami. Wręcz przeciwnie!

Wdzęcznie drzewo, da Ci to co ma dobrego - nie jest to na ogół dużo, np. mały kop pozytywnej energii, czy znalezione 10 zł kiedy wracasz od drzewa, ale jednak. :) Poza tym to daje niesamowitą satysfakcje.

Tak więc, gdzie to jest udowodnione? Moje doświadczenia mówią co innego, więc owe dowody się mylą. Choć... z drugiej strony, to w drzewie mogą mieszkać niezbyt przyjemne istoty - wtedy to naprawdę lepiej od takiego drzewa trzymać się z daleka, i wówczas faktycznie drzewo może być toksyczne,a nawet niebezpieczne... pfu, nie drzewo, tylko istoty, z tym, że ludzie nie wiedząc iż drzewo jest zamieszkane, zwalają na to widzą powierzchownie, czyli drzewo. Istoty zamieszkujące jakieś drzewo/kamień, bardzo pilnują swojego terytorium...

Jednak jak już się z drzewem połączy to się będzie wiedziało dokładnie co i jak. :) Ja najbardziej lubię zajmować tymi chorymi drzewami, jak i tymi chorymi zwierzętami. :) Ludźmi nieznoszę. Ja wogóle nieznosze ludzi. xDD Więc, żadna niespodzianka.

PS: Wydaje mi się, że nie zrozumiałaś moich wcześniejszych postów. xD W skrócie chodzi o to, że napisałaś że drzewo nie może być przyjacielem jak jest chore, a Tobie chodziło o to, że nie powinno się między takim wymieniać energii. A ja mówię, że przyjaźń a współpraca w tym wypadku nie zawsze idą w parze.

Normalność to wymysł.

-----------
18-01-2015, 22:41
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Raven Offline
Użytkownik

Liczba postów: 228
Reputacja: 8
Znak Zodiaku: Skorpion
Demonologia/Nekromancja

Podziękowania: 0
Podziękowano 2 razy w 2 postach
Czasami można dogadać się nawet z istotą mieszkającą w drzewie. Wiem z doświadczenia.
Masz wtedy dwóch przyjaciół. ^^

Kiedy tonie twoje dziecko, to musisz skakać do wody i je ratować, a nie inwokować rusałki
19-01-2015, 17:54
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Strony (2): 1 2 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.