Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Rozwój duchowy › Dusza v
1 2 Dalej »

Co dzieje się ze zwierzętami po śmierci?

Strony (3): « Wstecz 1 2 3 Dalej »
[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
Co dzieje się ze zwierzętami po śmierci?
Autor Wiadomość
Właśnie stoję za Tobą Offline
Tu byłem - Chaosol

Liczba postów: 73
Reputacja: 3
Znak Zodiaku:
Praktykowany rodzaj magii:
Grimuaryczna

Podziękowania: 2
Podziękowano 8 razy w 6 postach
RE: Co dzieje się ze zwierzętami po śmierci?
Skwituje to prosto - dlatego właśnie nie snuję swoich subiektywnych wywodów na ten temat i nie przedstawiam ich jako faktów. Emocjonalny jedyny wywód jaki tu widzę to Twój. Nie jestem również zobowiązany do tego by bawić się w czyjegokolwiek edukatora, szczególnie tematów, na które nikt nie ma odpowiedzi. W innym wypadku nie prowadziłbym swoich wywodów na jakimś forum, tylko na tedx lub przed naukowym panelem. Co do tej sytuacji, o ile jest prawdą, to przykre, ale ma dowieść konkretnie co, z pominięciem wiadomego faktu niedotlenienia mózgu?

Oczekujesz solidnej krytyki? Wobec przepraszam czego, subiektywnego i emocjonalnego wywodu, za którym nie stoi najmniejszy udowodniony fakt? Tu nawet nie ma co punktować. I nie jestem Twoim koleżką.
26-08-2021, 14:13
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Wysoki Mag Offline
Zbanowani

Liczba postów: 297
Znak Zodiaku:
Wysoka Magia

Podziękowania: 11
Podziękowano 38 razy w 24 postach
Jeżeli nie masz nic solidnego do powiedzenia to po co zaczynasz?

Gadać, żeby gadać?

Sama krytyka bez sensownej propozycji rozwiązania jest sztuką dla sztuki!

Wiesz po co mnie zaczepiłeś?

Czy tego też nie wiesz?

Ja Ciebie nie zaczepiałem!

Szkoda mi czasu na przepychanki, masz świadomość toku bieżących zdarzeń i skutków swoich słów?

Prowokujesz konflikt pozamerytoryczny - ad personam, nie zdziwię się jak oboje z Twojej winy dostaniemy ostrzeżenie od Moderatora!

Ja jestem nauczony odpowiadać każdemu bez względu na poziom jego głupoty czy tez mądrości.

Jak tak bardzo chcesz się ze mną pozderzać, to załóż do tego nowy wątek, może się skuszę!

W jednym masz racje, że nie jesteśmy na forum naukowym, ale dotyczącym magii, która kieruje się logiką paradoksu i zastanawia mnie co Ty tutaj robisz? Sceptycyzm materialistyczny nijak się ma do magii - na razie taki właśnie reprezentujesz poziom!
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-08-2021, 15:41 {2} przez Wysoki Mag.)
26-08-2021, 15:30
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Evander Offline
Wikkid Wizzy

Liczba postów: 1,122
Reputacja: 74
Znak Zodiaku:

Podziękowania: 93
Podziękowano 370 razy w 220 postach
Amorte!

(26-08-2021, 15:30)Wysoki Mag napisał(a): Prowokujesz konflikt pozamerytoryczny - ad personam, nie zdziwię się jak oboje z Twojej winy dostaniemy ostrzeżenie od Moderatora!
Nie martwcie się o to. Moderatorów uprasza się o zignorowanie tej dyskusji, będę nadzorował ją osobiście.

Jako nekromanta badający tamtą stronę chętnie poczytam, co rytualiści myślą, że tam jest.
Nawet sobie popcorn przyniosłem, panowie koledzy, zapraszam do dyskusji!

Everything that has a (born) beginning has an end (in death).

"Zaprawdę, Moc jest krewną konieczności,
 i przychodzi, gdy człowiek jej pragnie" - Pitagoras
26-08-2021, 15:44
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali: Merid♡ , Adrianna , tupajda , Zefir
Wysoki Mag Offline
Zbanowani

Znak Zodiaku:
Wysoka Magia

Czołem Evander! Jak zwykle na wysokości zadania i z pełną torbą humoru! Ja nie mam nic przeciwko, ja mam zawsze silniki odpalone - "Komu by tu przy... argumentem"!  Tylko nie wiem czy mój adwersarz to wytrzyma!

Evander - Waść zacznij (nie kończ) wstydu oszczędź, jestem pewien że będziesz miał dużo do powiedzenia na temat Zaświata.

Nasz Kolega - Właśnie stoję za tobą, który nie lubi jak go nazywają Koleżką, jeżeli go to uraziło to jak najuprzejmiej przepraszam! Nie powinien mieć nic specjalnie do powiedzenia po stwierdzeniu, że w trakcie śmierci klinicznej zachodzi niedotlenienie mózgu, bo moje pytanie jest takie do Niego, czy to oznacza, że żadne inne procesy wówczas nie zachodzą, oczywiście również niematerialne?
26-08-2021, 16:45
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Evander Offline
Wikkid Wizzy

Liczba postów: 1,122
Reputacja: 74
Znak Zodiaku:

Podziękowania: 93
Podziękowano 370 razy w 220 postach
Amorte!

Dużo, czy mało, esej o naturze naszej rzeczywistości i sztuce umierania napiszę kiedy indziej, może jako moje życiowe Opus Magnum.

Do tego czasu scena jest wasza!

Everything that has a (born) beginning has an end (in death).

"Zaprawdę, Moc jest krewną konieczności,
 i przychodzi, gdy człowiek jej pragnie" - Pitagoras
26-08-2021, 18:22
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Tu byłem - Chaosol

Znak Zodiaku:
Grimuaryczna

Ale co ja miałbym rozwiązywać? By móc krytykować, to najpierw należy mieć co. Ja jedynie wskazałem, że wszelkie stwierdzenia w tym temacie są jedynie życzeniowym myśleniem za którym nie idzie kompletnie nic na płaszczyźnie faktów. Dla mnie karuzelą absurdu jest sam fakt, że ktoś realnie się kłóci na temat tego co jest po śmierci. Nikogo nie zaczepiam również, mam nawet gdzieś to kim kto jest. Stwierdzam jasny fakt, nie ma jakichkolwiek mierzalnych dowodów na nic w tym temacie. A odzywam się, bo reaguje alergicznie na przedstawianie swoich wywodów jako prawd i wzajemne głaskanie się po głowie, by każdy poczuł się wtedy lepiej nawet jak rzeczy jakie powtarza to wyssana bzdura, której nie potrafi niczym udowodnić poza swoim słowem. Ja nie boję się również moderatora ani administracji, bo jedyną osobą która tu używa ad persona to Ty, o czym świadczy choćby ilość wykrzykników i pytajników na jedno zdanie. Polecam meliske.
26-08-2021, 18:45
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Zefir Offline
maskotka forum

Liczba postów: 332
Reputacja: 2
Znak Zodiaku: Lew
magia spontaniczna

Podziękowania: 60
Podziękowano 67 razy w 51 postach
(26-08-2021, 13:05)Wysoki Mag napisał(a): Gdybyś poczytał rewelacje osób po śmierci klinicznej, to byś wiedział, że wielu z nich pomimo odczuwania błogości w Zaświecie, powrócili dzięki sile woli z uwagi na rożne okoliczności, między innymi przyglądając się swoim bliskim i traktując ich rozpacz jako przyczynek do rozumienia, że mają jeszcze swoje zadania w tym świecie, poczuciu obowiązku wobec bliskich, to ich zablokowało.

Przypomniało mi się coś, co mnie zastanawia

Moja partnerka kiedyś się rozwiodła, jej mąż to głównie chlał, czasami ją bił i chodził na prostytutki (możliwe) - w każdym razie miał niskie wibracje.

Jednej nocy kiedy chciał zasnąć to zaczął wrzeszczeć, szamotać się i przybiegł cały blady z podartym podkoszulkiem - mówił, że zaatakował go jakiś niski człowiek.

Jej dziadek był niski.

I mnie zastanawia - możliwe to, że tak się wk*****ł, że aż zszedł na tę gęstość by go ukarać?
26-08-2021, 18:50
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali: Olimpia
Tu byłem - Chaosol

Znak Zodiaku:
Grimuaryczna

Większość ludzi ma "niskie wibracje", wysokie im nie służą.
26-08-2021, 18:56
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Wysoki Mag Offline
Zbanowani

Znak Zodiaku:
Wysoka Magia

Na alergię trzeba się leczyć, bo takie reakcje to patologia! Jeżeli moje znaki zapytania, albo wykrzykniki wywołują u kogoś stan nerwicy to niech nie czyta, to nie mój problem!

Ponieważ nie ma żadnych mierzalnych dowodów w tym temacie, jak co niektórzy twierdzą, to jakakolwiek krytyka jest bzdurą, jest tylko i wyłącznie opinią prywatną i można ją jedynie przyjąć, albo nie!

Zaświat to jest kwestia wiary, istnieje rzeczywistość widzialna i niewidzialna, to czego nie można zobaczyć przy pomocy zmysłów można zobaczyć przy pomocy nad zmysłów o czym mówili, Laotse, Krishna, Mojżesz, Budda, Jezus, Mahomet oraz wielu innych proroków, którzy po to się urodzili, żeby zaświadczyć o istnieniu niewidzialnego. 

Słuszne jest dążenie człowieka do nadprzyrodzonego i magia też to wyjaśnia, czego nie widać, a można to doświadczyć jedynie indywidualnie. Magii jak i Zaświata nie da się pojąć przy pomocy tego ziemskiego ciasnego intelektu, trzeba zdobyć się na odwagę wejścia w zupełnie inny stan umysłu, którego nie da się niczym zmierzyć.

Pomijanie czegoś co jest, a tego nie widać jest oczywistością jej lekceważenia.

Magia zajmuje się początkami i sięga do najgłębszych przyczyn, mimo iż trafia na poważne przeszkody i różne ideologie konkurencyjne w postaci materializmu, czy idealizmu, jest tak naprawdę jedyną i najbardziej realną  wiedzą praktyczną oraz sztuką życia. Ponieważ zawiera zarówno wiedzę o materii oraz antymaterii i łączy je w węźle tych dwóch skrajności, dając zrównoważenie, niespotykaną siłę magicznego myślenia i działania.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-08-2021, 20:36 {2} przez Wysoki Mag.)
26-08-2021, 20:22
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Tu byłem - Chaosol

Znak Zodiaku:
Grimuaryczna

To tak nie działa. Najpierw udowodnij po tym gadaj. Dlatego nie piszę po forach takich bzdur, których nie mogę udowodnić. Tyle i aż tyle. Jeżeli wywalasz publicznie swoją prywatną opinię to licz się z tym że ktoś powie "ale niby dlaczego". To nie moim wtedy a Twoim obowiązkiem jest jej obrobienie lub nie. Jeśli nie potrafisz to jest niczym nie podpartym wywodem co najwyżej. Ostatecznie żaden z ww panów o niczym również nie zaświadczył poza tym że gadał o różnych konceptach filozoficznych.
Tego typu fora karmią się głównie na wszystkim co spływa z każdej strony. Jeśli jakakolwiek jakość miałaby wejść na nie to z pewnością nie będzie się karmić pustymi wywodami, których nawet autor nie potrafi obronić. Innymi słowy wprowadzasz swoją i tylko swoją wizję świata jako pewnik dla każdego potencjalnego czytelnika, samemu ostatecznie i tak nie dając nic.
26-08-2021, 20:53
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali: tupajda , Merid♡
Strony (3): « Wstecz 1 2 3 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.