Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Dywinacja › Tarot v
1 2 3 Dalej »

Niezrozumienie z talią

[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
Niezrozumienie z talią
Autor Wiadomość
Serpens Offline
Użytkownik

Liczba postów: 2
Reputacja: 0
Znak Zodiaku: Ryby
Praktykowany rodzaj magii:
Dopiero poznaję magię

Podziękowania: 4
Podziękowano 0 razy w 0 postach
Smutek  Niezrozumienie z talią
Mam problem z talią podczas wszystkich rozkładów. Dopiero zaczynam moja przygodę z tarotem więc nie wiem co się dzieje.
Od niedawna czuję, że to co pokazuje mi tarot nie rezonuje ze mną; karty jakoś się nie kleją, nie rozumiem o co chodzi i mam wrażenie, że karty które aktualnie "wychodzą" nie powinny takie być. 
Jako strażnika talii wybrałam arcykapłankę, jest to karta dla mnie ważna, z którą czuje przyciąganie. Podczas wcześniejszych rozkładów i tasowania często ja widziałam, tzn. Była gdzies z przodu albo z tyłu talii, jak wybierałam karty ze środka albo je oglądałam to zawsze na nią trafiałam. Zawsze ją gdzieś widziałam. Nawet kiedy chciałam już schować tarota i ustawić ją ponownie na szczycie talii z łatwością ją znajdowałam. Teraz nie widzę jej, nie mogę jej znaleźć, podczas tasowania jest zupełnie niewidoczna. Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie, ale z tego co tu czytałam to strażnik to ważny element.
Karty oczyszczałam, robię to regularnie nad płomieniem białej świecy lub w dymie z palo santo.
Nie wiem czy to co tu opisałam to nie są moje urojenia czy faktycznie coś jest nie tak. I tak jak wcześniej napisałam dopiero się uczę.
25-09-2023, 02:55
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Opiuek Niedostępny
꧁stworzenie 22'☠️꧂

Liczba postów: 245
Znak Zodiaku: Siekiera
Vibhava🌹💀🌹 tanha

Podziękowania: 8
Podziękowano 32 razy w 29 postach
RE: Niezrozumienie z talią
(25-09-2023, 02:55)Serpens napisał(a):  
Karty oczyszczałam, robię to regularnie nad płomieniem białej świecy lub w dymie z palo santo.

Może właśnie dlatego?Mieszkasz w Polsce a używasz drzewa z Ameryki,kradniesz kulturę rdzennych Amerykanów
używasz drzewa które aby trafić do Twoich rąk musi najpierw przejść proces maltretowania go w podróży do naszego kraju,przyczyniasz się do wyniszczania tego drzewa i środowiska naturalnego wokół niego.

Czemu nie weźmiesz szałwi lekarskiej(nie,nie białej),sosny,brzozy etc?
Mało mamy ziół w Polsce?Czy po prostu zagłaniczne jest łepsze bo amełykanskye?

Mam reakcję alergiczną na wszechświat
(drugie imię śmierci to wszechobecność)Człowiek powstaje jako proch, a odchodzi jako fetor.Robactwo—braci ślepa—jeślim wam nie wstrętny, Wyjdźcie na me spotkanie! Radosny i chętny Do was idę! Smakosze, synowie zgnilizny, Przez mózg mój suńcie raźno—nie szczędźcie tych łupów—Jeno wskażcie, jak łacniej targnąć stare blizny Tego cielska bez duszy—trupa pośród trupów!"[...]wszystko co uszczęśliwia zwykłych śmiertelników, przyprawia o wymioty"
25-09-2023, 07:07
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Rekni Niedostępny
Użytkownik

Liczba postów: 32
Reputacja: 1
Znak Zodiaku: Bliźnięta
Magia naturalna

Podziękowania: 5
Podziękowano 8 razy w 4 postach
Próbowałaś oczyszczać karty solą?
25-09-2023, 13:31
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali: Serpens
tuk Offline
MiD

Liczba postów: 93
Znak Zodiaku: S/ryby L/lew CH/wół?
-energii/wody/czarna/intuicja

Podziękowania: 20
Podziękowano 10 razy w 10 postach
(25-09-2023, 02:55)Serpens napisał(a): Mam problem z talią podczas wszystkich rozkładów. Dopiero zaczynam moja przygodę z tarotem więc nie wiem co się dzieje.
Od niedawna czuję, że to co pokazuje mi tarot nie rezonuje ze mną; karty jakoś się nie kleją, nie rozumiem o co chodzi i mam wrażenie, że karty które aktualnie "wychodzą" nie powinny takie być. 
Jako strażnika talii wybrałam arcykapłankę, jest to karta dla mnie ważna, z którą czuje przyciąganie. Podczas wcześniejszych rozkładów i tasowania często ja widziałam, tzn. Była gdzies z przodu albo z tyłu talii, jak wybierałam karty ze środka albo je oglądałam to zawsze na nią trafiałam. Zawsze ją gdzieś widziałam. Nawet kiedy chciałam już schować tarota i ustawić ją ponownie na szczycie talii z łatwością ją znajdowałam. Teraz nie widzę jej, nie mogę jej znaleźć, podczas tasowania jest zupełnie niewidoczna. Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie, ale z tego co tu czytałam to strażnik to ważny element.
Nie wiem czy to co tu opisałam to nie są moje urojenia czy faktycznie coś jest nie tak. I tak jak wcześniej napisałam dopiero się uczę.
ja podziele się zdaniem z opioukiem , jakoś brzoza mi przyszła na myśl a szczególnie żywica brzozowa gdzie wiem , że jest to ciężki do pozyskania materiał ale cos mi tak mówi ... ale ja się nie znam
25-09-2023, 14:00
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Adrianna Niedostępny
Pingwiniara

Liczba postów: 624
Reputacja: 15
Znak Zodiaku: Byk
Magia pingwinów

Podziękowania: 118
Podziękowano 114 razy w 65 postach
Posprawdzaj jakie duchy ci podpowiadaja w czytaniu kart, bo moze przypaletal sie jakis niefajny i miesza w kotle :)
27-09-2023, 15:09
Znajdź Posty Odpowiedz
Olimpia Niedostępny
...

Liczba postów: 5,282
Reputacja: 97
Znak Zodiaku: Wodniś ^^
Magia Naturalna

Podziękowania: 680
Podziękowano 606 razy w 578 postach
(25-09-2023, 07:07)Opiuek napisał(a):
(25-09-2023, 02:55)Serpens napisał(a):  

Może właśnie dlatego?Mieszkasz w Polsce a używasz drzewa z Ameryki,kradniesz kulturę rdzennych Amerykanów
używasz drzewa które aby trafić do Twoich rąk musi najpierw przejść proces maltretowania go w podróży do naszego kraju,przyczyniasz się do wyniszczania tego drzewa i środowiska naturalnego wokół niego.

Czemu nie weźmiesz szałwi lekarskiej(nie,nie białej),sosny,brzozy etc?
Mało mamy ziół w Polsce?Czy po prostu zagłaniczne jest łepsze bo amełykanskye?

Nikt nic nikomu nie kradnie. Różne zioła i drzewa rosną w różnych częściach świata i niektóre nie mają sobie równych mocą w porównaniu do lokalnych. Polacy także mają swoje rośliny, które są silniejsze od pozostałych i również ludzie z różnych stron świata zamawiają je u nas.

Ja także używam Paolo Santo oraz Białej Szałwii. Tak się składa że są to jedne z najczystszych ziół/żywic. Nie to co to przydrożna polska Szałwia szara od spalin, zanieczyszczeń i smogu. Polskie rośliny zbiera się w lesie jak najdalej od cywilizacji. Nie każdy ma taką możliwość.

Jeśli chodzi o karty... wbrew temu co niektórzy sądzą, karty serio mają własną wolę. Po prostu odstaw je na jakiś czas, widać w tym momencie nie powinnaś wróżyć i tyle. Mojej mamie jak chce wróżyć też karty ostatnio odmawiają odpowiedzi i mają rację. 😅 Odpowiedzi czasem mogą zaszkodzić wtedy nie są udzielane.
27-09-2023, 20:17
Znajdź Posty Odpowiedz
Opiuek Niedostępny
꧁stworzenie 22'☠️꧂

Liczba postów: 245
Znak Zodiaku: Siekiera
Vibhava🌹💀🌹 tanha

Podziękowania: 8
Podziękowano 32 razy w 29 postach
No ależ oczywiiiścież że przecież naturalnież,azaliż.
http://witchcraft.com.pl/showthread.php?tid=11748

w ogóle to powinniśmy całą Amazonię przesadzić do Polski :)
magija bezwyobraźniowa, lewijossa 100%

Mam reakcję alergiczną na wszechświat
(drugie imię śmierci to wszechobecność)Człowiek powstaje jako proch, a odchodzi jako fetor.Robactwo—braci ślepa—jeślim wam nie wstrętny, Wyjdźcie na me spotkanie! Radosny i chętny Do was idę! Smakosze, synowie zgnilizny, Przez mózg mój suńcie raźno—nie szczędźcie tych łupów—Jeno wskażcie, jak łacniej targnąć stare blizny Tego cielska bez duszy—trupa pośród trupów!"[...]wszystko co uszczęśliwia zwykłych śmiertelników, przyprawia o wymioty"
27-09-2023, 20:32
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Serpens Offline
Użytkownik

Liczba postów: 2
Znak Zodiaku: Ryby
Dopiero poznaję magię

Podziękowania: 4
Podziękowano 0 razy w 0 postach
(27-09-2023, 15:09)Adrianna napisał(a): Posprawdzaj jakie duchy ci podpowiadaja w czytaniu kart, bo moze przypaletal sie jakis niefajny i miesza w kotle :)
Jak mogę to sprawdzić? Jest tu na forum jakiś wątek o tym? I dzięki za odpowiedź, w życiu bym o tym nie pomyślała😬
29-09-2023, 20:10
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Adrianna Niedostępny
Pingwiniara

Liczba postów: 624
Reputacja: 15
Znak Zodiaku: Byk
Magia pingwinów

Podziękowania: 118
Podziękowano 114 razy w 65 postach
Lekko się spóźniłam z odpowiedzią XD ale dla potomnych odpowiem

No najlepiej porozmawiać z duchem, można przez karty, można nie. Poprosić jakiegoś innego naszego ducho-ziomeczka, żeby powiedział kto to, jeśli nie chce się ujawnić.

Prawdopodobnie są to po prostu sylfy, jeżeli nie masz żadnego kultu ani współpracy z konkretnym duchem zawiązanej na czytanie kart. Sylfy mają to do siebie, że lubią niestety trochę utrudniać czasem :D
10-02-2025, 11:28
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali: Olimpia

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.