Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Rozwój duchowy › Dusza v
1 2 Dalej »

Ciekawość

[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
Ciekawość
Autor Wiadomość
Mistiko Offline
Użytkownik

Liczba postów: 71
Reputacja: 0
Znak Zodiaku: Lew
Praktykowany rodzaj magii:
Sekret to moje drugie imię

Podziękowania: 1
Podziękowano 4 razy w 4 postach
RE: Ciekawość
To o czym piszesz nazywa się "obudzenie wewnętrznego dziecka". Każdy z nas ma w sobie coś z dziecka. Każdy nim był.
Budząc w nas "wewnętrzne dziecko" pobudzamy ciekawość, cieszymy z małych rzeczy - piękne kwiaty, ułożenie terenu, ścieżka w lesie lub na łące, promienie słoneczne przebijające się prez gałęzie drzew tworzące piękny efekt.
Rozbudza się ciekawość, pierwsza fascynacja jakbyśmy zobaczyli coś pierwszy raz.
Natomiast ta ciekawość, fascynacja nie ma za wiele wspólnego z racjonalnym, materialistycznym myśleniem. Ktoś myślał w sposób materialistyczny to tak będzie myślał dopóki nie zajdzie wewnętrzna potrzeba zmiany lub impuls do zmiany od innej osoby. Zawsze musi być nawet najmniejsza chęć zmiany, krytycznego spojrzenia na siebie.
Aktualnie, ludzie szczególnie w dużych miastach podążają tylko za pieniędzmi, karierą. Nie liczą się uczucia, nie liczy ktoś inny tylko "JA" i "JA" i JA" i czubek własnego nosa. Ciągły pośpiech. Nie mają kontaktu z naturą. Potrzebują od razu dużej dawki efektów, powiadomień, ciaglego wyjmowania smartfonika/mobilnego komputera, noszenia go jak relikwie.
I to się to liczy? To jest ważne? Czy jest ważniejsze coś innego?
Warto czasami ograniczyc pewne czynności i postarać się uspokoić, pomyśleć.
Wymieniasz "próbowanie nowych rzeczy". To jest rozwój. Nie tylko wykonywanie rutynowych czynności.
Bardzo dobrze, że poruszasz ten temat.
07-09-2024, 11:43
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:

Wiadomości w tym wątku
Ciekawość - przez Aqeen - 29-08-2024, 18:44
RE: Ciekawość - przez Santiago - 29-08-2024, 19:47
RE: Ciekawość - przez Aqeen - 29-08-2024, 21:05
RE: Ciekawość - przez Mistiko - 07-09-2024, 11:43

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.