Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Magia › Pytania i problemy v
« Wstecz 1 … 7 8 9 10 11 … 23 Dalej »

Co czujecie

Strony (2): « Wstecz 1 2
[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
Co czujecie
Autor Wiadomość
Olimpia Niedostępny
...

Liczba postów: 5,284
Reputacja: 97
Znak Zodiaku: Wodniś ^^
Praktykowany rodzaj magii:
Magia Naturalna

Podziękowania: 680
Podziękowano 608 razy w 579 postach
RE: Co czujecie
Wszyscy oprócz Ciebie czujemy dokładnie to samo, naprawdę powody dla których Ty czujesz inaczej może być mnóstwo - co nie oznacza, że masz prawo mówić, że wszyscy oprócz Ciebie się mylą (wiem, że tego nie powiedziałaś, ale tak to można odebrać).

Dowolny byt może sobie wejść w cokolwiek... a więc również w ten pierścień, a skoro sprawdza się pierścień to wszystko co jest ''w nim'', a więc także byt. Nie wykluczone, że jakiś jest... ba! Na pewno jakiś jest, każdy przedmiot ma jakiegoś ''swojego'' byta typu dewa czy egregor (dłuższy temat).

Normalność to wymysł.
Skupiają się w stado i "normalność" tworzą na podstawie wypadkowej średniej reakcji i poglądów innych Owiec w stadzie.
Boją się uwolnienia Woli ponad Formę.
Są niewolnikami Formy (Materii i spraw materialnych).

-----------
Różnica pomiędzy mną a resztą jest taka, że ja sie nie boje być nie akceptowana.
10-01-2016, 23:11
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Sea Offline
Użytkownik

Liczba postów: 186
Reputacja: 7
Znak Zodiaku: Koziorożec

Podziękowania: -2
Podziękowano 2 razy w 2 postach
Ja czuję ciężką, mroczną energię. Dużo jej tam ...

Gdy czegoś bardzo pragniesz, to nawet drut kolczasty zdaje się mówić; podejdź bliżej.
11-01-2016, 19:40
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Irbis Offline
Obserwator

Liczba postów: 322
Reputacja: 11
Znak Zodiaku: Pogranicze Baran-Byk
Nauki ścisłe, goetyka

Podziękowania: 55
Podziękowano 84 razy w 85 postach
Pierścień z początku był jak kawałek metalu. Więc się zgodzę po części z Uneberis- nie miał praktycznie żadnej mocy, ale z czasem się to zmieniło.

Pierścień mógł się dodatkowo na energetyzować w jednym miejscu w lesie. Jest tam coś na wzór miejsca mocy, panuje tam odmienna energia, a przez jakiś czas pierścień był tam przechowywany i sam rytuał zapieczętowania go wykonałem również w tym miejscu w lesie.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-01-2016, 22:29 {2} przez Irbis.)
11-01-2016, 22:28
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Irbis Offline
Obserwator

Nauki ścisłe, goetyka

Nie, na początku trzymałem go w domu przez długi czas, jak się zaczęły dziać dziwne sytuacje, a oczyszczanie pierścienia już nic nie dawało, to przez 2 tygodnie siedział sobie w szkatułce w lesie, abym mógł spokojnie spać.

Nie wiem czy obiekty znajdujące się w tym miejscu mają znaczenie, ale w tym kawałku lasu znajdują się "duże kamienie", coś jakby głazy narzutowe. W miejscu panuje jakby cisza, ptaki rzadko tam śpiewają, gdy się przechodzi nocą obok tego lasku to ma się wrażenie bycia obserwowanym (to nie tylko moje odczucia), mech na skałach przybiera coś na wzór twarzy ludzkich (wiem, że coś takiego można się dopatrywać wszędzie, ale tam było to bardzo zauważalne). Niestety po formacie straciłem wszystkie zdjęcia z tego miejsca, ale w weekend mogę tam podejść i zrobić jakieś nowe, jeżeli ktoś chce zobaczyć.
11-01-2016, 23:09
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Irbis Offline
Obserwator

Nauki ścisłe, goetyka

Tylko, że pierścień już z tamtego miejsca do mnie do domu nie wrócił. Zdjęcie zrobiłem przed przeniesieniem go do tego lasu. W lesie siedział ok. 2 tygodni, potem go zapieczętowałem i z skrzynką drewnianą puściłem w nurt rzeki (chociaż, niektórzy wierzą, że się nie powinno wrzucać nic do rzeki, bo to wraca).
11-01-2016, 23:42
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Olimpia Niedostępny
...

Liczba postów: 5,284
Reputacja: 97
Znak Zodiaku: Wodniś ^^
Magia Naturalna

Podziękowania: 680
Podziękowano 608 razy w 579 postach
(11-01-2016, 22:28)Irbis napisał(a): Pierścień z początku był jak kawałek metalu. Więc się zgodzę po części z Uneberis- nie miał praktycznie żadnej mocy, ale z czasem się to zmieniło.

Jak byłeś mały to z pewnością wyglądałeś inaczej... jednak dziś jesteś dorosły i wątpię aby ktokolwiek patrząc na Ciebie widział Cię jako małe dziecko. Kiedy patrzysz na przedmiot to widzisz JAK TERAZ wygląda, a nie jak kiedyś wyglądał.

Tak jak powiedziałam: to że ktoś ma inne odczucia nie oznacza, że się myli (np. dzięki zdolności psychometrii można zobaczyć przedmiot od strony przeszłości), ale nie ma prawa sądzić, że każdy się myli tylko ona/on nie.

Pytanie było: co (obecnie) czujemy od tego przedmiotu. Dostałeś odpowiedzi co obecnie czujemy od tego przedmiotu. A to, że jakiś przedmiot na początku jest słaby energetycznie to tak oczywista sprawa, jak to że banan jest żółty a jabłko okrągłe. A może jednak ziemia jest płaska?

Normalność to wymysł.
Skupiają się w stado i "normalność" tworzą na podstawie wypadkowej średniej reakcji i poglądów innych Owiec w stadzie.
Boją się uwolnienia Woli ponad Formę.
Są niewolnikami Formy (Materii i spraw materialnych).

-----------
Różnica pomiędzy mną a resztą jest taka, że ja sie nie boje być nie akceptowana.
12-01-2016, 11:27
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Strony (2): « Wstecz 1 2

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.