Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Magia › Pytania i problemy v
« Wstecz 1 … 14 15 16 17 18 … 23 Dalej »

Atak paniki - prośba

Strony (3): « Wstecz 1 2 3 Dalej »
[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
Atak paniki - prośba
Autor Wiadomość
Isaac Offline
Użytkownik

Liczba postów: 57
Reputacja: 1
Znak Zodiaku: Wodnik
Praktykowany rodzaj magii:
Magia naturalna, Energetyka

Podziękowania: 0
Podziękowano 0 razy w 0 postach
RE: Atak paniki - prośba
Nigdy nie zwracałem szczególnej uwagi na to, co wtedy widzę i słyszę, bo przecież człowiek podczas takiego ataku myśli, że umiera i czuje się tak, jakby miał za chwilę umrzeć. Ja wtedy myślę o rodzinie, że mama się załamie, jak coś mi się stanie, itp. I całe życie mi przelatuje przed oczami, tak jak przed śmiercią. Mogę dodać pulsowanie gorąca, które zaczyna się w brzuchu i rozchodzi w górę i w dół. Dźwięki odpadają na pewno, a obraz trochę chwiejny. Zawroty głowy, tak jakbym miał zaraz upaść i stracić przytomność. I totalny brak sił. Strach i lęk (atak paniki) osiąga swój punkt szczytowy, po czym odchodzi, a ja czuję się świetnie, jak gdyby nigdy nic się nie wydarzyło. A po pogotowie dzwonię właśnie w tym punkcie szczytowym, hehe. Jak już zadzwonię, to jestem ciut spokojniejszy, że może jeszcze mnie zdążą uratować, a jak słyszę, że wysiadają ratownicy z samochodu, to już wiem, że mnie uratują i uspokajam się. Trochę to śmieszne, ale do śmiechu mi nie było. :D
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-07-2014, 08:07 {2} przez Blackadder.)
25-07-2014, 08:27
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Absinth Offline
Diabła Bard

Liczba postów: 314
Reputacja: 29
Znak Zodiaku:
czerwono-zielona w żółte paski

Podziękowano 3 razy w 0 postach
Twoje ataki są podobne do moich, ;) jest jeden szczegół, nie czuje paniki (może dla tego że jestem mało emocjonalnym człowiekiem i śmierć mnie nie rusza zbytnio). Opisze Ci moje.

Zaczynają się od dziwnego przeskoku hmmmm fal mózgowych(?), odczuwam taki jakby pstryk i dźwięk w głowie, który brzmi zawsze jak ,,tuuuuuuuuuuuuuu',' zmienia się na ,, tuuuuuuoooooooiiiiiiiiiiii'' i wtedy, zaczynają mi drżeć ręce i nogi, robi mi się gorąco, momentami pot leje się ze mnie, serce uderza mocniej (ale nie przyspiesza tętno), jednocześnie czuje że mam dużo siły i totalny jej brak (ciężko to opisać, mógłbym biec parę km, nie męcząc się, ale zwykłe wstanie z miejsca, jest ciężkie, a chodzenie trudne z braku siły) no i obraz... te małe ,, świecące'' punkciki.... wraz z zmianą dźwięków na wyższe (tuuoooiiii) robią się jaśniejsze i trochę większe, drgając z większą częstotliwością.

To chyba tyle z objawów. Zdarza się to raz na 2-4 tygodni a ostatnimi czasy już rzadziej. Nie badałem się na nic, bo nie odczuwam potrzeby, wątpię by to było coś groźnego dla zdrowia, bo najzwyczajniej na świecie bym to czuł.

Pozdrawiam :)

Mam ,,inne'' poczucie humoru, jeżeli go nie rozumiesz nie martw się, ja również czasem mam z tym problem. ;) 

,,W dzień, gdy naj­silniej­sza światła moc, magia się uk­ry­wa, bo jest sową. Nig­dy, nig­dy się nie do­wiesz, jak wiel­ki to ptak, gdy w twym ser­cu gniaz­do wi­je, wi­je wróbel.''
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-07-2014, 08:05 {2} przez Blackadder.)
25-07-2014, 10:23
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Atria Offline
Luperkal

Liczba postów: 231
Reputacja: 7
Znak Zodiaku: aquarius

Zaczynasz odlatywać, omdlewać, czy tylko czujesz się wyzuty z sił, ale zachowujesz pełną świadomość?

- Kiedy stoisz na krawędzi wszystkiego, co znasz i rozumiesz, i masz zrobić krok w ciemność tego, co nieznane, wiara pozwala ci mieć pewność, że stanie się jedna z dwóch rzeczy.
- Jakich, panie? - zapytał Aksymand.
- Albo staniesz na stałym lądzie, albo nauczysz się latać - zaśmiał się Horus i skoczył.
Graham McNeill Fałszywi Bogowie
31-07-2014, 22:14
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
szerakles Offline
Zbanowani

Liczba postów: 12
Znak Zodiaku:

Hmm... może za dużo pijesz i to przez to.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-07-2014, 23:10 {2} przez Tetram.)
31-07-2014, 23:05
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
wena Offline
Leniwa Szumowina

Liczba postów: 341
Reputacja: 13
Znak Zodiaku: Baran
.............................

Podziękowania: 5
Podziękowano 10 razy w 11 postach
Zwalcz strach przed śmiercią, każdy go posiada, nie musisz do końca go zwalczyć, ale pogódź się z nią. Wyobraź sobie, jak byś umierał, to czy byś był zadowolony z życia, jakie przeżyłeś, czy nie. zadaj sobie to pytanie. Może te stany są spowodowane przez ciebie samego. Podświadomie może ci czegoś brakuje i owe ataki paniki mają za zadanie ci dać lekcje. Ja zawsze we wszystkim doszukuje się jakieś siły wyższej. XD Pamiętaj kiedyś w końcu umrzesz jak każdy z nas, ci co znajda nieśmiertelność pewnie nie.

Alkohol nie ma nic z tym wspólnego dobra może coś ma, jak się pije denaturat i czysty spirytus. XD

Ja raz tak miałem, potem się z tego śmiałem XD i mi minęło. XD Serce zaczęło wariować i się zdziwiłem, bo o mało się na ziemię nie przewróciłem, ale nie myślałem ze umieram. Raczej przeklinałem w myślach ciało, że szwankuje mi coś.

"Pamiętaj: w co umysł może uwierzyć, to umysł może osiągnąć...." = Napoleon Hill

----------------------------

[Obrazek: tumblr_omilcy7mzi1ue04pxo1_250.gif]
31-07-2014, 23:27
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Isaac Offline
Użytkownik

(31-07-2014, 22:14)Atria napisał(a): Zaczynasz odlatywać, omdlewać, czy tylko czujesz się wyzuty z sił, ale zachowujesz pełną świadomość?
Tak, nagle tracę siły, że nie mogę ustać na nogach i muszę usiąść. Mam wrażenie, jakbym miał za chwilę stracić przytomność, no i zawroty głowy, ale to skutki paniki, w którą wpadam, hiperwentylacji i ogólnie lęku, który przychodzi nagle. Teraz jak już wiem, że nic fizycznego mi nie jest i problem leży bardziej w psychice, to nie obawiam się śmierci, ale codziennie przychodzi jakiś wewnętrzny niepokój i lęk "przed niczym" i zaczyna mi się wkręcać coś w głowie - trudno mi to opisać - też jakby coś mi siedziało w głowie i robiło bałagan... To się zaczyna zawsze, kiedy zaczynam pracę, tylko jakoś to pokonuję. Między innymi modlę się do archanioła Gabriela o siłę i odwagę do walki, z tym do Uriela o czysty umysł, i do Rafaela o zdrowie psychiczne, i pomaga. :D

Nie wiem czemu zawsze jak jestem w pracy... w domu czuję się bardzo dobrze.
Dodam, że w pracy też mam dziwne akcje: Pracuję w tej fabryce 4 miesiące mam swoją maszynę którą operuję i na mojej zmianie robiłem najwięcej materiału niż inne zmiany - wiadomo na początku chciałem pokazać że jestem dobrym pracownikiem żeby dostać kontrakt no i udało mi się, :) co trochę wkurzyło ludzi pracujących na tej maszynie z innych zmian i zaczęli mi przestawiać ustawienia żeby mnie spowolnić - nie znałem dobrze maszyny, to udało im się, ale teraz wiem już, co i jak więc próżne ich starania. Ale... ale znowu coś, maszyna ma sensor - czujnik ruchu - który zatrzymuje maszynę jak ktoś przekroczy granicę bezpiecznej przestrzeni. I Sensor ten cały czas mi zatrzymuje maszynę utrudniając pracę a czasami uniemożliwiając całkowicie. Zielona lampka mówi, że jest wszystko ok, a czerwona, że ktoś jest za blisko maszyny. To właśnie miga na czerwono tak, jakby np. mucha przeleciała (co jest niemożliwe). Najlepsze jest to, że tylko na mojej zmianie tak się dzieję. Wezwałem mechanika, że może ktoś coś przestawił, a ja nie wiem, ale powiedział że to jest niemożliwe bo sensor jest sterowany przez komputer i nie ma nikt na niego wpływu nie ma żadnych guzików sterujących do niego ani nie można go wyłączyć - on włącza się automatycznie razem z maszyną. Znajomi się śmieją i szefostwo, że duchy zatrzymują mi maszynę, i że u mnie tam straszy... Mechanik nagrał nawet na telefon filmik dla menadżera głównego bo nikt nie wierzył na początku, że sensor mi stopuje maszynę, myśleli że ściemniam... Tym bardziej że na dziennej zmianie problemu nie ma. Zagadka do tej pory nie rozwiązana poprosiłem też o pomoc anioła stróża i problem się zmniejszył, bo czasami jest bez problemowo. Kiedy doszły do tego te dziwne lęki, nie wiadomo skąd, to pomyślałem że byt się przyczepił albo ktoś coś nasłał na mnie.

(31-07-2014, 23:05)szerakles napisał(a): Hmm... może za dużo pijesz i to przez to.
raczej zdecydowanie za rzadko. :D
02-08-2014, 00:14
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Evander Offline
Wikkid Wizzy

Liczba postów: 1,062
Reputacja: 74
Znak Zodiaku:

Podziękowania: 93
Podziękowano 365 razy w 215 postach
Amorte,

Jesteś przepracowany i masz ogromne niedobory potasu w organizmie.

Weź urlop jeśli możesz i przez tydzień bierz potas w dużych ilościach (lekarz przepisuje takie tabletki, niestety zapomniałem ich nazwy), do tego suplementuj dietę magnezem i wapniem.

Aha i odradzam typowo polaczkowe podejście do pracy i wyrabianie ponad normę, aby się pokazać.
Szanuj czas, zdrowie i tempo pracy kolegów z zespołu - inaczej sensor będzie ci zatrzymywał maszynę, bo ktoś np. poświeci laserem kieszonkowym.

Everything that has a (born) beginning has an end (in death).

"Zaprawdę, Moc jest krewną konieczności,
 i przychodzi, gdy człowiek jej pragnie" - Pitagoras
02-08-2014, 11:39
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Evander Offline
Wikkid Wizzy

Liczba postów: 1,062
Reputacja: 74
Znak Zodiaku:

Podziękowania: 93
Podziękowano 365 razy w 215 postach
Amorte,

Black, wyobraź sobie, że pracujesz w fabryce robiącej zbiorniki na wodę do domów.
Pracownik w jednym miejscu linii produkcyjnej spawa zbiornik na godzinę.
Nagle przychodzi kolejny, który spawa ten sam zbiornik w pół godziny.

Uważasz, że to dobre, słuszne i właściwe, że koleś się przepracowuje, żeby się wykazać?
To teraz popatrz na to z szerszej perspektywy.

Jesteś właścicielem fabryki. Zależy ci na wydajności ale również na bezpieczeństwie pracy - przepracowany pracownik jest niebezpieczny, bo może spowodować wypadek lub awarię, co wtedy zmniejszy produkcyjność, bo fabryka stanie.
Nagle pojawia się taki człowiek jak wyżej. Co zrobisz z dodatkowym zbiornikiem na godzinę, jeżeli reszta linii produkcyjnej nie nadąża z wykańczaniem ich?
Gdzie zmagazynujesz dodatkową produkcję? Komu ją sprzedasz?

Podwojenie wydajności kosztem zdrowia pracownika bez ostrzeżenia, to podwójny problem, bo gdzieś tę produkcję trzeba trzymać, a to kosztuje, jakoś trzeba ją transportować, a to kosztuje.
Dodatkowo komuś trzeba ją sprzedać, a fabryki najczęściej podpisują kontrakty na określone ilości czegoś.

Tak więc, takie wykazywanie się jak powyżej kosztem własnego zdrowia i rozpierdalania organizacji pracy wszystkim dookoła jest jak najbardziej polaczkowe.

Everything that has a (born) beginning has an end (in death).

"Zaprawdę, Moc jest krewną konieczności,
 i przychodzi, gdy człowiek jej pragnie" - Pitagoras
02-08-2014, 20:24
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Isaac Offline
Użytkownik

Słuchajcie jesteście trochę w błędzie, bo nie znacie sytuacji. To nie jest tak, że ja zapierdalam na maksa, żeby się pokazać, pracuje dobrze i tak, żeby się nie "spocić" za bardzo i tyle. Tak, żebym coś robił a nie stał... A, że z innej zmiany, bo robią kilka lat mniej to nie moja wina. Teraz doszła trzecia zmiana - moja zmiana. Jest duże zamówienie miałem szkolenie i tak jak mnie nauczono tak pracuję. Nie mogę też stać i się opierdalać, bo jestem zatrudniony przez agencje za granicą (a od poniedziałku juz na kontrakcie) i na moje miejsce jest ze sto osób i trzeba się trochę wykazać. Od kąd pracuję tam to już przewinęło się ze 30 osób przyjętych a po kilku dniach zwolnionych. Tym bardziej, że nie jest to ciężka praca, a jak najbardziej przyjemna i szukają pracowników z głową na karku, a nie z dupą do wyjebania.
02-08-2014, 21:07
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
~Ismena
Gość

Podziękowania:
Podziękowano razy w postach
(02-08-2014, 11:39)Evander napisał(a): Amorte,

Jesteś przepracowany i masz ogromne niedobory potasu w organizmie.

Weź urlop jeśli możesz i przez tydzień bierz potas w dużych ilościach (lekarz przepisuje takie tabletki, niestety zapomniałem ich nazwy), do tego suplementuj dietę magnezem i wapniem.

Te tabletki z potasem nazywaja sie - KATELIN. Dobrze jednak przed ich braniem zbadac poziom potasu we krwi, bo potas znajduje sie tez w pomidorach i bananach. Tabletki bierze sie przy niedoborze, jego nadmiar powoduje silne problemy z sercem, a nawet zagraza zyciu.
02-08-2014, 21:12
Odpowiedz
Podziękowali:
Strony (3): « Wstecz 1 2 3 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.