Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Magia › Pytania i problemy v
« Wstecz 1 … 12 13 14 15 16 … 23 Dalej »

Link energetyczny - pytania praktyczne

Strony (5): « Wstecz 1 2 3 4 5 Dalej »
[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
Link energetyczny - pytania praktyczne
Autor Wiadomość
xao Offline
Wtajemniczony

Liczba postów: 277
Reputacja: 23
Znak Zodiaku:
Praktykowany rodzaj magii:

Podziękowania: 0
Podziękowano 9 razy w 4 postach
RE: Link energetyczny - pytania praktyczne
Cytat:W dziewiczej formie ta czakra jest koloru złoto żółta, ( jasnowidze widza ja jako pomarańczową ) po części się zgadza i jeżeli miałaś stosunek z facetem który spal z prostytutka twoja czakra zabarwia się na kolor brązowy, po następnym stosunku czakra przyjmuje barwę kruczo czarna a gdy z prostytucja się jest na co dzień to czakra kruczo - czarna otrzymuje nalot ciemno zielonego.
Skąd taki pomysł?
25-11-2014, 21:14
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Tygrys Offline
Użytkownik

Liczba postów: 74
Reputacja: 1
Znak Zodiaku:

Podziękowano 0 razy w 0 postach
(25-11-2014, 21:14)xao napisał(a):
Cytat:W dziewiczej formie ta czakra jest koloru złoto żółta, ( jasnowidze widza ja jako pomarańczową ) po części się zgadza i jeżeli miałaś stosunek z facetem który spal z prostytutka twoja czakra zabarwia się na kolor brązowy, po następnym stosunku czakra przyjmuje barwę kruczo czarna a gdy z prostytucja się jest na co dzień to czakra kruczo - czarna otrzymuje nalot ciemno zielonego.
Skąd taki pomysł?
To nie pomysł tylko czysta prawda, nie musisz wierzyć, ja natomiast wiem i tym się różnimy.

Fałsz, obłuda i zakłamanie jest to szybka droga do sukcesu, ale zarazem "epitafium" dla duszy.
25-11-2014, 21:20
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Nenufa-ry7 Offline
Użytkownik

Liczba postów: 42
Reputacja: 0
Znak Zodiaku: Skorpion

Ej, ja wysyłam pozytywną energię! Pozytywna różową energię! I podczas tego wysyłania raczej myślę o tych dobrych relacjach, które się sknociły rok temu.
Mam problem z wybaczeniem (bo nie chodzi o bzdurę bynajmniej, dzięki tej osobie miałam m.in. bardzo czarne myśli w ósmym miesiącu ciąży) konkretnego świństwa, które zrobiła wobec mnie ta osoba. I wobec mojego (naszego) dziecka również. Chyba nikt nie byłby wobec tego obojętny.
Ale mimo wszystko chce dobrych relacji, dlatego między innymi stosuje tę metodę, aby sprawy ruszyły z miejsca.
25-11-2014, 21:27
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Evander Offline
Wikkid Wizzy

Liczba postów: 1,107
Reputacja: 74
Znak Zodiaku:

Podziękowania: 93
Podziękowano 368 razy w 218 postach
Amorte,

(25-11-2014, 21:20)Tygrys napisał(a):
Skąd taki pomysł?
To nie pomysł tylko czysta prawda, nie musisz wierzyć, ja natomiast wiem i tym się różnimy.

Skąd wiesz?
Twierdzisz różne dziwne rzeczy, które często rozmijają się z praktyką.

Podziel się swoim doświadczeniem...

Everything that has a (born) beginning has an end (in death).

"Zaprawdę, Moc jest krewną konieczności,
 i przychodzi, gdy człowiek jej pragnie" - Pitagoras
25-11-2014, 21:30
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
xao Offline
Wtajemniczony

Liczba postów: 277
Reputacja: 23
Znak Zodiaku:

Podziękowano 9 razy w 4 postach
(25-11-2014, 21:20)Tygrys napisał(a):
Skąd taki pomysł?
Nawet nie wiem co na to odpisać. Spytałem tylko "skąd taki pomysł", a ty piszesz coś takiego... Cały zamysł for internetowych to wymiany poglądów, doświadczeń i wiedzy (przynajmniej w przypadku for ezoterycznych, magicznych) - to tak dla przypomnienia. Spytałem, bo po prostu nie rozumiem, czemu miałoby się tak dziać. Energia nie rozumie "moralności" ludzkiej, więc czemu miałaby się w jakiś sposób zatruwać z takich powodów o jakich piszesz? Rozumiem gdyby to była kobieta zmuszana do prostytucji... W ten sposób może przekazać jakieś negatywne energie, ale żeby przechodziły dalej i to w takim stopniu? Raczej nie. Dlatego pytam, może któryś z nas dowie się czegoś owego.

Nenufa-ry7 - tak się zastanawiam, czy ćwiczenia z Wtajemniczenia do hermetyzmu by ci nie pomogły. Mówię o ćwiczeniach uszlachetniania charakteru, czyli pozbywaniu się cech i pasji, które są według nas negatywne. Mogłabyś się pozbyć w ten sposób żalu. Poczytaj.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-11-2014, 21:36 {2} przez xao.)
25-11-2014, 21:34
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Tygrys Offline
Użytkownik

Znak Zodiaku:

(25-11-2014, 21:27)Nenufa-ry7 napisał(a): Ej, ja wysyłam pozytywną energię! Pozytywna różową energię! I podczas tego wysyłania raczej myślę o tych dobrych relacjach, które się sknociły rok temu.
Mam problem z wybaczeniem (bo nie chodzi o bzdurę bynajmniej, dzięki tej osobie miałam m.in. bardzo czarne myśli w ósmym miesiącu ciąży) konkretnego świństwa, które zrobiła wobec mnie ta osoba. I wobec mojego (naszego) dziecka również. Chyba nikt nie byłby wobec tego obojętny.
Ale mimo wszystko chce dobrych relacji, dlatego między innymi stosuje tę metodę, aby sprawy ruszyły z miejsca.
Czy nie możesz prostej sprawy zrozumieć, że wysyłasz taką energię jaki jest twój charakter?! Jeżeli chcesz mieć efekty to zrób tak jak Ci już napisałem, innej drogi na skróty niema. Jak możesz wysyłać różową energię, jeżeli twoje serduszko jest zabrudzone?? Pomyśl.

(25-11-2014, 21:30)Evander napisał(a): Skąd wiesz?
Twierdzisz różne dziwne rzeczy, które często rozmijają się z praktyką.
Podziel się swoim doświadczeniem...
Spytaj się o coś, jeżeli będę w stanie Ci odpowiedzieć chętnie to zrobię.

Edit by Neaxx

Fałsz, obłuda i zakłamanie jest to szybka droga do sukcesu, ale zarazem "epitafium" dla duszy.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-11-2014, 13:36 {2} przez Neaxx.)
25-11-2014, 21:35
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Evander Offline
Wikkid Wizzy

Znak Zodiaku:

Amorte,

Cytat:Jak możesz wysyłać różową energie jeżeli twoje serduszko jest zabrudzone?? Pomyśl
... np. za pomocą filtrów zmieniających wzorzec energii... albo pobierając ją od kogoś innego i nadając swój ślad energetyczny... albo z innego naturalnego źródła promieniującego taką energią...

Cytat:Spytaj się o coś , jeżeli będę w stanie Ci odpowiedzieć chętnie to zrobię.
Właśnie o to spytałem.

Moje skany ludzi zadających się z prostytutkami i rżnącymi się na prawo i lewo nie wskazują na żadne zmiany kolorów energii czakry seksualnej tak długo, jak długo ktoś nie zarazi się chorobą weneryczną.

25-11-2014, 21:40
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Tygrys Offline
Użytkownik

Znak Zodiaku:

Cytat:Nawet nie wiem co na to odpisać. Spytałem tylko "skąd taki pomysł", a ty piszesz coś takiego... Cały zamysł for internetowych to wymiany poglądów, doświadczeń i wiedzy (przynajmniej w przypadku for ezoterycznych, magicznych) - to tak dla przypomnienia. Spytałem, bo po prostu nie rozumiem, czemu miałoby się tak dziać. Energia nie rozumie "moralności" ludzkiej, więc czemu miałaby się w jakiś sposób zatruwać z takich powodów o jakich piszesz? Rozumiem gdyby to była kobieta zmuszana do prostytucji... W ten sposób może przekazać jakieś negatywne energie, ale żeby przechodziły dalej i to w takim stopniu? Raczej nie. Dlatego pytam, może któryś z nas dowie się czegoś owego.

Już kiedyś pisałem, że jakby wszystkie czakry pracowały prawidłowo, nikt by nie chorował, żaden wirusy czy bakterie nie mogły by człowiekowi zaszkodzić. Czakry są powiązane z ciałem fizycznym i psychicznym, i dlatego ulegają zmianom, nasz stosunek do otoczenia i sposób przezywania życia ma ogromny wpływ na czakry, a tym samym na zdrowie. To nie jest mój wymysł, tylko rzeczywistość. Nasza aura bez przerwy się zmienia pod wpływem emocji lub przeżyć, a to jest wynik pracy naszych czakr. Wszystko jest proste.

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-11-2014, 14:38 {2} przez Neaxx.)
25-11-2014, 21:49
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Nenufa-ry7 Offline
Użytkownik

Liczba postów: 42
Reputacja: 0
Znak Zodiaku: Skorpion

Bardzo dziękuję za podpowiedzi.
Co do hermetyzmu - poczytam sobie, bardzo chętnie. Zawsze jestem otwarta na nowe rozwiązania. W razie czego będę pytać i pytać. :)

Tygrys - Twoje słowa dały mi do myślenia. Na pewno się zastanowię. Jedną mam w życiu tak trudna relację i dlatego mi doskwiera.
Bardzo dziękuję wszystkim za wyczerpujące odpowiedzi.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-11-2014, 14:39 {2} przez Neaxx.)
25-11-2014, 21:51
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Evander Offline
Wikkid Wizzy

Znak Zodiaku:

Amorte,

Naczytałeś się dziwnych treści mistyków.

Choroby bakteryjne nie są wynikiem nieprawidłowej pracy czakr - jest dokładnie na odwrót.
To w skutek choroby zmienia się równowaga energetyczna ciała, tak samo jak w trakcie wysiłku, głodu itd.

Bakterie są zwykłymi, żyjącymi istotami, dla których wór mięsny zwany ciałem jest jedynie potencjalnym środowiskiem do życia i źródłem pokarmu - choroby są najczęściej powodowane przez toksyczne produkty metabolizmu bakterii.

Czakry i cały ten układ energetyczny jest integralną częścią ciała fizycznego. Czasami zdarza mi się mówić, że uważam ciało energetyczne i ciało fizyczne za jeden twór.

Oczywiście, że ZEWNĘTRZNE ingerowanie w czakry poprawia równowagę energetyczną (stąd też - metody Nenufy mają rację bytu), tak samo jak ZEWNĘTRZNA ingerencja w organizm poprawia jego funkcjonowanie (jak na przykład nastawienie kości lub zaszycie rany).

Nasz stosunek do otoczenia jest wynikiem naszej percepcji rzeczywistości - tak samo jak emocje (emocje są czysto biologiczne) - gdyż nasze emocje wpływają na naszą gospodarkę hormonalną -> metabolizm -> rezultat jest widzialny w aurze i pracy czakr.

Ten układ działa w obie strony, ale ma swoje ograniczenia - masz moją gwarancję, że odpowiednia ilość odpowiedniej bakterii wstrzyknięta ci w odpowiednie miejsce zjadła by cię dosyć skutecznie, niezależnie od równowagi energetycznej twojego organizmu.

... nie chce mi się.

25-11-2014, 21:58
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Strony (5): « Wstecz 1 2 3 4 5 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.