Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Magia › Pytania i problemy v
« Wstecz 1 … 12 13 14 15 16 … 23 Dalej »

Link energetyczny - pytania praktyczne

Strony (5): « Wstecz 1 2 3 4 5 Dalej »
[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
Link energetyczny - pytania praktyczne
Autor Wiadomość
Evander Offline
Wikkid Wizzy

Liczba postów: 1,107
Reputacja: 74
Znak Zodiaku:
Praktykowany rodzaj magii:

Podziękowania: 93
Podziękowano 368 razy w 218 postach
RE: Link energetyczny - pytania praktyczne
Amorte,

(26-11-2014, 14:40)Ismena napisał(a): A mnie się chce... poczytałam, pomyślałam i podzielę się. :D Evander ma sporo racji, ale myślę, że Xao i Tygrys również. Nikt nie ma patentu na racje. Zaczynając od Evandera - według mnie NIC, czego nie ma w ciele eterycznym, nie znajdzie odzwierciedlenia w ciele fizycznym. Już dawno zastanawiałam się nad tym - czy choroba oddziałuje na czakry, czy na odwrót? Dziś myślę, że wzajemnie oddziałują na siebie.
Już o tym napisałem. To czakry są tworem wtórnym pomiędzy świadomością i ciałem fizycznym.
Każda zmiana w ciele fizycznym wywołana w skutek mechaniczny znajdzie swoje odbicie w ciele energetycznym.

Cytat:Jednak skłaniam się ku temu, że przyczyna tkwi w ciele eterycznym. Nasze emocje i przeżycia z nimi związane jak najbardziej mają wpływ na energię czakr > ciało fizyczne (choroby). Wiem, bo przetestowałam na sobie... niestety.
Uważam również, że najlepsze wyniki leczenia różnych schorzeń dałoby leczenie złożone - leki farmakologiczne (podejście naukowe) + bioenergoterapia (wzmocnienie energii) + terapia (psycholog). Odnośnie "hormonów i emocji", nie do końca się zgodzę.
Cytat:Oczywiście masz racje z bakteriami, bo bakterie atakują środowisko, jeżeli maja podatny grunt. Natomiast prawidłowa praca czakr nie pozwala na taka ingerencje , bo system immunologiczny jest wstanie błyskawicznie to zniszczyć.
A ja uważam, że ty i Tygrys powinniście byli słuchać uważnie na lekcjach biologii w liceum, zamiast zrywać się z zajęć i palić zioło za budynkiem szkoły.

Wyjaśnię to krótko:
Liczbowo, prawie 90% wszystkich żywych komórek w twoim organizmie, to bakterie. Jest ich kilkaset gatunków.
Tak naprawdę, twoje ciało jest bardziej kolonią bakterii, niż istotą ludzką.

Ale złudzenie człowieczeństwa jest podtrzymywane przez różnicę w masie - te 90% komórek stanowi raptem 3% masy ciała...

Wiele z tych bakterii to bakterie symbiotyczne, których obecność jest niezbędna twojemu organizmowi do prawidłowego funkcjonowania.

Cytat:Proszę mi powiedzieć Evander - skoro uważasz, że emocje to tylko sprawa hormonów... to jak wyjaśnisz mi emocje zwane "wzruszeniem"? Wyobraź sobie, że spotykasz bardzo dawno nie widzianą osobę, już na jej widok z odległości iluś metrów możesz się wzruszyć, prawda? A przecież nie masz w tym momencie bliskiej styczności z nią, żeby wywołać reakcję hormonalną. Powodów do wzruszeń innego rodzaju "sytuacyjnych" może być przecież wiele.
Gdzie jest pytanie?
Wszystko co postrzegamy jest tylko ułamkiem rzeczywistości.
Jednak ludzkie ego wartościuje każdy kawałek informacji - z punktu widzenia chociażby lokalnego wszechświata nie ma znaczenia, czy wzięłaś do reki kawałek surowej baraniny, czy dłoń ukochanej osoby.
Chemicznie nawet te dwa obiekty są do siebie bardzo zbliżone składem.

To iluzoryczny obraz świata jaki masz w swojej głowie nadaje tej ręce wartość większą niż kawałkowi baraniny i uruchamia u ciebie wydzielanie odpowiedniej kombinacji hormonów. Co z kolei wpływa na ciśnienie krwi w twoim organizmie, bicie serca, rozszerzenie źrenic itd.

Przy odpowiedniej praktyce tantrycznej albo wkodowaniu sobie odpowiednich sugestii mogłabyś doświadczać całej gamy uczuć na widok dowolnego obiektu, np. doniczki z kaktusem.

Cytat:*** Jako "specjalistka" od rozmów abstrakcyjnych :D (dziś np. dyskutowałam z kimś na temat, co jest bardziej złożone, a co bardziej "doskonałe"... czakra czy Wszechświat), chce Wam zadać niby proste pytanie: CO PORUSZA CZAKRA (czakra to wir, więc co ją napędza)? Myślę, że odpowiedź na to pytanie wyjawi różnice w Waszym pojmowaniu pewnych spraw. :)
Wir i postacie wirowe są jednym z najbardziej rozpowszechnionym wzorem rozkładu energii i materii we wszechświecie.

Wiruje spływająca woda, wiruje kurz na wietrze, wiruje *cała galaktyka*.
https://www.youtube.com/watch?v=C4V-ooITrws

Pierwszą czakrę napędza kundalini, gdyż czakra podstawy tę właśnie energię kundalini kieruje do wyższych czakr - ponieważ kręci się pierwsza czakra, ruch energii odbywa się dalej w sposób naturalny - wirowy - co powoduje obrót czakr wyżej.

Cytat:Odnosząc się do powyższego. To jest prawda - jeśli sam czegoś nie masz w sobie, to nie możesz ofiarować tego drugiemu człowiekowi.
Ale możesz zabrać to jednej osobie i dać drugiej.

Cytat: Odnośnie przykładu z prostytucją - ja już kiedyś czytałam i słyszałam podobną opinię dawno temu, ale tym razem pofatygowałam się i zasięgnęłam opinii dwóch bioeneroterapeutów. Obydwaj potwierdzili w zasadzie słowa Tygrysa. Ponoć faktycznie, po dłuższych kontaktach seksualnych z osobą, która ma wiele partnerek (partnerów) czakra przyjmuje takie ciemne "brudne" barwy. Z tego co zrozumiałam poprzez seks "przejmuje się" po części energię tej osoby i jej partnerów. A przy okazji wirusy tez. ;)
Tyle, że ja mam opinię wyrobioną na podstawie własnych skanów a nie słów zazdrosnych o seks bioenergoterapeutów.

Więcej - chodziłem do łóżka z kobietą, która przede mną miała tych partnerów kilkunastu i do tej pory wspominam ją jako osobę z najbardziej aktywną i czystą czakrą seksualną jaką w życiu widziałem(jak również, była najlepsza w łóżku).

Więc wasze sugestie dotyczące zachowania czystości w seksie w celu zachowania czystości czakr na podstawie własnej praktyki mogę wyrzucić do kosza.

W seksie z wieloma partnerami trzeba przede wszystkim zachować ROZSĄDEK i się zabezpieczać!

A zresztą... może na forum znajdzie się jakaś kapłanka Lilith, która ostatecznie rozwieje wątpliwości?

Podsumuję to tak.
Przywiązywanie takiej wagi do czystości czakr uważam za czyste pierdolenie niepoparte praktyką.
Ja byłem w stanie siłą woli i magią przełamać bardzo dużo pomimo *bardzo* zanieczyszczonych czakr w pewnych okresach mojego życia i po prostu wiem po swoich bliznach, że się da. Że czyste czakry ułatwiają ale nie są warunkiem koniecznym do osiągnięcia sukcesu magicznego.

Jest ważne! Ale są ważniejsze rzeczy, *siła woli* jest chyba najważniejsza ze wszystkiego.

A twierdzenie, że czyste czakry chronią przed chorobami zalatuje mi znachorstwem na podobieństwo wygrzewania dzieci w piecach chlebowych i chyba powinienem zasugerować Olimpii dodanie do regulaminu punktu "zabrania się narażania życia i zdrowia użytkowników forum na uszczerbek poprzez sugerowanie zaprzestania konwencjonalnych metod leczenia na rzecz metod wyłącznie magicznych".

Wniosek końcowy jest taki, że dobrze jest od czasu do czasu poczytać coś więcej niż tylko program telewizyjny.

Everything that has a (born) beginning has an end (in death).

"Zaprawdę, Moc jest krewną konieczności,
 i przychodzi, gdy człowiek jej pragnie" - Pitagoras
26-11-2014, 20:57
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
~Ismena
Gość

Podziękowania:
Podziękowano razy w postach
(26-11-2014, 20:57)Evander napisał(a): A ja uważam, że ty i Tygrys powinniście byli słuchać uważnie na lekcjach biologii w liceum, zamiast zrywać się z zajęć i palić zioło za budynkiem szkoły.

Wyjaśnię to krótko:
Liczbowo, prawie 90% wszystkich żywych komórek w twoim organizmie, to bakterie. Jest ich kilkaset gatunków.
Tak naprawdę, twoje ciało jest bardziej kolonią bakterii, niż istotą ludzką.

Wiruje spływająca woda, wiruje kurz na wietrze, wiruje *cała galaktyka*.
https://www.youtube.com/watch?v=C4V-ooITrws

Pierwszą czakrę napędza kundalini, gdyż czakra podstawy tę właśnie energię kundalini kieruje do wyższych czakr - ponieważ kręci się pierwsza czakra, ruch energii odbywa się dalej w sposób naturalny - wirowy - co powoduje obrót czakr wyżej.
Evander :D nie chodziłam na wagary palić zioło. Wiem, co to bakterie. Nie będę się sprzeczać o "czystość seksualną" ludzi. Na pewno nie mam takiego doświadczenie jak Wy Panowie, przynajmniej w ilości partnerów. ;) Natomiast chce jeszcze dopytać - skoro pierwszą czakrę napędza Kundalini (o tym wiedziałam), to co napędza Kundalini?

Edit by Neaxx
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-11-2014, 21:35 {2} przez Neaxx.)
26-11-2014, 21:27
Odpowiedz
Podziękowali:
Evander Offline
Wikkid Wizzy

Znak Zodiaku:

Amorte,

Kundalini nic nie napędza. Kundalini jest siłą życiową, przemierzającą wszechświat, jak dajmy na to promieniowanie podczerwone. Jest cechą naszego wszechświata.

Kundalini odpowiada za kształtowanie się układu energetycznego w ciele zarodka -> to jest właśnie ta siła.

Kto wie? Może lokalnym źródłem kundalini jest reakcja termojądrowa wewnątrz gwiazd?
Nigdy nie szukałem *pierwotnego źródła* kundalini - dzięki za cenną uwagę.
Dorzucę to do karmicznej listy "do zrobienia" na następne wcielenia.

26-11-2014, 21:40
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
~Ismena
Gość

Podziękowania:
Evander, widzisz... bo mi właśnie chodziło o tą kluczową sprawę. Może mało precyzyjnie się wyraziłam wcześniej. Jak przemyślisz, to podziel się na forum. Ciekawi mnie to.

Edit by Neaxx
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-11-2014, 23:52 {2} przez Neaxx.)
26-11-2014, 21:58
Odpowiedz
Podziękowali:
Evander Offline
Wikkid Wizzy

Znak Zodiaku:

Amorte,

Dobrze. Odezwę się za kilka wcieleń.

Utrzymajcie forum przy życiu do jakiegoś 2200 roku.

26-11-2014, 22:25
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Oth Offline
Wtajemniczony

Liczba postów: 467
Reputacja: 37
Znak Zodiaku:

Podziękowania: 24
Podziękowano 66 razy w 87 postach
Cytat:Czytaj uważnie. Czakry są związane z
hormonami, czyli 7 czakr- 7 rodzajów
hormonów i jeżeli czakry pracują prawidłowo!!!
To żadne wirusy ani bakterie nic nie mogą
zrobić ciału. Energia czakr i wydzielina
hormonów nie pozwolą na żaden uszczerbek
ciału.
A jak ktoś pracuje z systemem pięcioczakrowym lub jedenastoczakrowym, to ma 5 lub 11 rodzajów hormonów? Othlol

Cytat:co napędza Kundalini?
Kundalini to ta sama energia, która spływa na Wszechświat, lecz kierująca życie w górę, aby człowiek po wygnaniu z Edenu ponownie mógł wspiąć się po Drzewie Życia. Na najwyższym poziomie nie ma góry i dołu, lecz w ograniczonym czasem i przestrzenią postrzeganiu Monada objawia się w postaci energii zstępującej i wstępującej. Oddzielamy się od Boga, aby za nim zatęsknić i do niego wrócić.

jakzostacmagiem.wordpress.com
28-11-2014, 01:55
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
~Ismena
Gość

Podziękowania:
Oth, ale dla mnie to dalej jest niejasne. Przecież Kundalinii samo w sobie nie jest energią tworzącą, lecz wznoszącą, więc skąd czerpie energię? Rozmawialiśmy na czacie, że przecież zdarzają się blokady u czakry podstawy, za to inne mogą być super rozwinięte jednocześnie. Wiec... nie ma to związku z Kundalini w pełni. Padła taka propozycja, że energia czakr bierze się ze Świadomości, a z tą z kolei są związane emocje. Podano taki przykład - matka podczas wypadku, w wyniku silnych emocji jest w stanie podnieść nawet samochód, żeby wyciągnąć dziecko. Wiec... emocje przekładają się na energię, a ta z kolei na siłę fizyczną. Jak to wyjaśnicie?

Edit by Neaxx
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-11-2014, 17:08 {2} przez Neaxx.)
28-11-2014, 09:34
Odpowiedz
Podziękowali:
tupajda Offline
Wtajemniczony

Liczba postów: 1,070
Reputacja: 19
Znak Zodiaku:

Podziękowania: 243
Podziękowano 217 razy w 151 postach
(28-11-2014, 09:34)Ismena napisał(a): Padla taka propozycja, ze energia czakr bierze sie ze Swiadomosci, a z ta z kolei sa zwiazane emocje. Podano taki przyklad- matka podczas wypadku, w wyniku silnych emocji jest w stanie podniesc nawet samochod, zeby wyciagnac dziecko. Wiec... emocje przekladaja sie na energie, a ta z kolei na sile fizyczna. Jak to wyjasnicie?

Matka w wyniku silnych emocji "oderwała się od rzeczywistości". Cały świat przestał dla niej mieć znaczenie i całą siłę woli skupiła na ratowaniu dziecka. Za pomocą siły woli kierujemy energią. Energię wytwarzamy sami, wydatkując ja na różne sposoby, choćby na to by interpretować świat który nas otacza.
28-11-2014, 10:11
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
~Ismena
Gość

Podziękowania:
Tak Tupajda, ale auta nie podniesiesz sama "siłą woli," tylko mięśniami prawda? Siła fizyczna.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-11-2014, 17:09 {2} przez Neaxx.)
28-11-2014, 10:57
Odpowiedz
Podziękowali:
Tygrys Offline
Użytkownik

Liczba postów: 74
Reputacja: 1
Znak Zodiaku:

Podziękowania: 0
Podziękowano 0 razy w 0 postach
Z chwilą zagrożenia zwiększa się siła fizyczna, to fakt. Ale nie przesadzajmy! Chyba, że jesteśmy wspomagani przez byty niewidoczne.

Fałsz, obłuda i zakłamanie jest to szybka droga do sukcesu, ale zarazem "epitafium" dla duszy.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-11-2014, 17:09 {2} przez Neaxx.)
28-11-2014, 12:52
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Strony (5): « Wstecz 1 2 3 4 5 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.