Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Magia › Magia Chaosu v
1 2 3 Dalej »

Sigile - Podstawy Sigilizacji

Strony (6): « Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »
[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
Sigile - Podstawy Sigilizacji
Autor Wiadomość
Evander Offline
Wikkid Wizzy

Liczba postów: 1,052
Reputacja: 73
Znak Zodiaku:
Praktykowany rodzaj magii:

Podziękowania: 93
Podziękowano 364 razy w 214 postach
RE: Sigile - Podstawy Sigilizacji
Amorte,

(13-04-2022, 19:23)Zefir napisał(a):
Cytat:- skąd taki pomysł, że podświadomość nie rozumie logiki?
przecież podświadomość rozumie tylko obrazy i emocje.
W końcu układanie afirmacji polega na CZUCIU tego, co chcemy by podświadomość zrozumiała.
Tak samo nie powiemy "nie znoszę jabłek", ponieważ o nich mimo wszystko mówimy.
Poza tym podświadomość czasami podpowiada, że coś jest nie tak a w rzeczywistości nic się nie dzieje (np. pójść do jakiegoś miejsca gdzie nikogo w tej chwili nie ma)
tak samo np. szef jest zdenerwowany to nie powie nam słowami "ej nie chodźmy tam bo się zdenerwował bo kasia nasrała mu na krzesło, jak pójdziemy to nam dojebie"
bo nie rozumie słów.
tylko szepnie "ej jest tam źle"
Podświadomość zawiera całe twoje doczesne ego.
Cała twoja osobowość jest w podświadomości właśnie - świadomość jest bardzo pasywna sama z siebie.
Podświadomość to taki ogranicznik informacji dopływających do twojej świadomości - decyduje które z postrzeganych bodźców świadomie odbierzesz, ale także - co sobie o nich pomyślisz.

Może podświadomość sama z siebie nie jest taka super na dowodzeniu twierdzeń matematycznych, ale twoje zrozumienie świata także siedzi w podświadomości, więc nie zakładałbym, że ona czegoś "nie rozumie".

Cytat:
Cytat:Powód ostatniego jest taki, że w wizualizacji projektujesz zmianę na rzeczywistość, czyli stan docelowy, jaki chcesz osiągnąć.
Projektowanie "chcę mieć BMW" nie ma sensu - chcesz chcieć? To będziesz dalej chciał.
Projektowanie "posiadam BMW i korzystam z niego wedle uznania" ma o wiele większy sens, bo oznacza stabilną sytuację docelową.
Tak, ale podświadomość nie zważa na to w jaki sposób osiągniemy cel. Idzie linią najmniejszego oporu.
Równie dobrze to BMW może jakiś cygan pod dom podrzucić i też cel jest osiągnięty.
A tobie robi to różnicę? Chciałeś, to masz. Poza tym, to nie podświadomość realizuje twój cel.

Cytat:
Cytat:Nie wiem ludzie, o co wam chodzi z tym ASCII. To przykład z czasów, gdy internet ledwo raczkował i nosiło się go wiadrami w Polsce. Kilka znaków tekstowych zastępowało wtedy ogromne, kilkudziesięcio kilobajtowe obrazki.
Po prostu zrozumiałem, że musimy ten sigil narysować w ASCII.
A nie zrozumiałem bo nie widziałem ŻADNEGO obrazka w ASCII dziesiątki lat. (chociaż pamiętam jak w cdaction chyba z 1999 dorzucili w bonusach jakieś dupy w ASCII).
Sigil można namalować czymkolwiek, gdziekolwiek.

Chodzi o sam proces i skupienie na celu, następnie uwalnianie go. Samo rysowanie to czynność czysto techniczna. Skupienie się na celu, porządna wizualizacja i przekazanie jej do wyższych płaszczyzn przynosi sukces.

Cytat:
Cytat:- ?
sry, źle sprecyzowałem
miałem na myśli czy w sigilu możemy ułożyć afirmację, czy musimy jakiś cel do spełnienia.
Np.:

Czy możemy utworzyć afirmację typu:
każda moja postać w grze ma 1000 lvl.
?
Próbuj.

Cytat:w końcu nie jest to cel konkretnie ustalony - tych postaci możemy mieć setki. Tylko kwestia tego czy to w tern sposób działa.

Czy po prostu sigil służy do osiągnięcia celu.
że chcemy (przepraszam - MAMY) BMW z 1980 i go po prostu gdzieś kupiliśmy i go mamy.
Sigil to graficzne wspomaganie procesu kreatywnej wizualizacji w osiąganiu pożądanej zmiany.
Odnoszę wrażenie, że te terminy ci się mieszają - afirmacja, sigilizacja, wizualizacja.
One leżą obok siebie, czy też korzystają z tego samego zestawu narzędzi, ale wcale nie muszą służyć temu samemu celowi.

Cytat:
Cytat:Ogólnie to "Posiadam BMW z 1980 i korzystam z niego wedle uznania, dopóki nie przefarbuję włosów na zielono" i masz wbudowane ograniczenie dla projektowanej zmiany.
tak, to jest sprecyowanie. wg tego przykładu to jest warunek (gdzie mamy bmę, ale po przefarbowaniu włosów np. szlag ją trafia).

A mam na myśli, że jak sprecyzujemy, że ją mamy, to jak już ją kupimy to czy podświadomość będzie już wiedziała, że cel jest osiągnięty i nie musi dalej jej przyciągać.
Raczej tak. Z doświadczenia, jak chciałem pracę za 6,5 tyś wiele lat temu, to dostałem całą jedną ofertę pracy za te pieniądze w takim obszarze rynku jaki chciałem.
Podobnie z przywoływaniem ludzi - przychodzili w pojedynczych egzemplarzach.

A zatem cel jest uznawany za spełniony po pierwszym zaistnieniu pożądanego rezultatu, na to by wychodziło.

Everything that has a (born) beginning has an end (in death).

"Zaprawdę, Moc jest krewną konieczności,
 i przychodzi, gdy człowiek jej pragnie" - Pitagoras
14-04-2022, 09:42
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Zefir Offline
maskotka forum

Liczba postów: 332
Reputacja: 2
Znak Zodiaku: Lew
magia spontaniczna

Podziękowania: 60
Podziękowano 67 razy w 51 postach
Pomińmy kwestię podświadomości, z tego względu, że w różnych źródłach jest inaczej a w jeszcze innych inaczej i wszędzie jest sens. Chyba, że mylę definicje.
Cytat: A tobie robi to różnicę? Chciałeś, to masz. Poza tym, to nie podświadomość realizuje twój cel.
Robi.
Wolałbyś dostać pieniądze z ubezpieczenia, czy np. rodzina się zrzuca?

Cytat:Sigil można namalować czymkolwiek, gdziekolwiek.

Chodzi o sam proces i skupienie na celu, następnie uwalnianie go. Samo rysowanie to czynność czysto techniczna. Skupienie się na celu, porządna wizualizacja i przekazanie jej do wyższych płaszczyzn przynosi sukces.
ok, ale przecież mówimy, że sigil należy narysować, "zasiać" i o nim zapomnieć. Nie mówiliśmy, że trzeba wizualizować itd. a to, że trafi to do wyższych płaszczyzn, to raczej już tam jest, tylko kwestia tego by to się zmaterializowało i poukładało na płaszczyźnie materialnej.
Chyba, że jest inaczej. Muszę wizualizować?

Cytat:Sigil to graficzne wspomaganie procesu kreatywnej wizualizacji w osiąganiu pożądanej zmiany.
Odnoszę wrażenie, że te terminy ci się mieszają - afirmacja, sigilizacja, wizualizacja.
One leżą obok siebie, czy też korzystają z tego samego zestawu narzędzi, ale wcale nie muszą służyć temu samemu celowi.
odróżniam je, tylko po prostu nie rozumiem jeszcze sigilizacji.

Cytat:Raczej tak. Z doświadczenia, jak chciałem pracę za 6,5 tyś wiele lat temu, to dostałem całą jedną ofertę pracy za te pieniądze w takim obszarze rynku jaki chciałem.
czyli rozumiem, że musiałbym życzenie/wolę sprecyzować mniej więcej w ten sposób:
mam pracę jako (ktoś tam), (tu nigdzie indziej), zarabiam (tyle i tyle) ?

w sumie jakbym napisał, że chce pracować np. w czyjejś kancelarii to równie dobrze mógłbym czyścić kible. dlatego życzenia trzeba precyzować. nie wiem jak tu.

Cytat: Podobnie z przywoływaniem ludzi - przychodzili w pojedynczych egzemplarzach.

nie rozumiem.

jeśli wpiszę sigil typu
Przyciągam babcie
to jak to mniej więcej jest?

czy w sensie, że przychodzą te babcie tylko zazwyczaj po coś?

Cytat:A zatem cel jest uznawany za spełniony po pierwszym zaistnieniu pożądanego rezultatu, na to by wychodziło.

tak, myślałem o tym i to jest myślę oczywiste
np. mówimy, że MAMY bmw jakieś tam i kiedy już je np. kupimy -to już cel staje się nieistotny bo spełniony.

tylko bardziej mnie zastanawia sama afirmacja w formie sigila, np.:
przyciągam pieniądze

to przecież teoretycznie nie jest sprecyzowane czy konkretna kwota, tylko po prostu przyciągam kropka.
14-04-2022, 10:06
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Evander Offline
Wikkid Wizzy

Znak Zodiaku:

Amorte,

(14-04-2022, 10:06)Zefir napisał(a): Pomińmy kwestię podświadomości, z tego względu, że w różnych źródłach jest inaczej a w jeszcze innych inaczej i wszędzie jest sens. Chyba, że mylę definicje.
Cytat:A tobie robi to różnicę? Chciałeś, to masz. Poza tym, to nie podświadomość realizuje twój cel.
Robi.
Wolałbyś dostać pieniądze z ubezpieczenia, czy np. rodzina się zrzuca?
Zależy jak bardzo zdesperowany bym był.

Może inaczej. Jeśli nie sprecyzowałeś, że posiadasz legalnie zdobyte bmw, to może się zdarzyć, że zostawi ci cygan pod blokiem.
Precyzuj życzenia, ale bardziej zakresami a nie krok po kroku.

Cytat:
Cytat:Sigil można namalować czymkolwiek, gdziekolwiek.

ok, ale przecież mówimy, że sigil należy narysować, "zasiać" i o nim zapomnieć. Nie mówiliśmy, że trzeba wizualizować itd. a to, że trafi to do wyższych płaszczyzn, to raczej już tam jest, tylko kwestia tego by to się zmaterializowało i poukładało na płaszczyźnie materialnej.
Chyba, że jest inaczej. Muszę wizualizować?
Kiedy pracujesz nad formułką powinieneś zwizualizować sobie najpierw co ta formułka przedstawia, zanim ją zsigilizujesz. W sensie, powinieneś dobrze rozumieć, czym jest stan docelowy, wizualizacja pomaga w tym. To "skupienie na celu sigila" w sumie wiele się od wizualizacji nie różni.

Generalnie wizualizacja stanu docelowego w umyśle to coś, co pomaga w działaniach magicznych oraz na planie materialnym. Jeśli chcemy odbyć podróż, dobrze wiedzieć, dokąd się zmierza i to jest właśnie ten punkt, gdzie wizualizacja celu się przydaje.

Cytat:
Cytat:Raczej tak. Z doświadczenia, jak chciałem pracę za 6,5 tyś wiele lat temu, to dostałem całą jedną ofertę pracy za te pieniądze w takim obszarze rynku jaki chciałem.
czyli rozumiem, że musiałbym życzenie/wolę sprecyzować mniej więcej w ten sposób:
mam pracę jako (ktoś tam), (tu nigdzie indziej), zarabiam (tyle i tyle) ?

w sumie jakbym napisał, że chce pracować np. w czyjejś kancelarii to równie dobrze mógłbym czyścić kible. dlatego życzenia trzeba precyzować. nie wiem jak tu.
No tak. ja wizualizowałem stanowisko, mniej więcej zakres obowiązków, branżę i hajsy.

Cytat:
Cytat:Podobnie z przywoływaniem ludzi - przychodzili w pojedynczych egzemplarzach.
nie rozumiem.

jeśli wpiszę sigil typu
Przyciągam babcie
to jak to mniej więcej jest?

czy w sensie, że przychodzą te babcie tylko zazwyczaj po coś?
Przywołaniem Ideału, z innego mojego tematu. Jak przywoływałem osobę spełniającą jakieś tam cechy, to przychodziła jedna a nie kilka po kolei.

Cytat:
Cytat:A zatem cel jest uznawany za spełniony po pierwszym zaistnieniu pożądanego rezultatu, na to by wychodziło.
tak, myślałem o tym i to jest myślę oczywiste
np. mówimy, że MAMY bmw jakieś tam i kiedy już je np. kupimy -to już cel staje się nieistotny bo spełniony.

tylko bardziej mnie zastanawia sama afirmacja w formie sigila, np.:
przyciągam pieniądze

to przecież teoretycznie nie jest sprecyzowane czy konkretna kwota, tylko po prostu przyciągam kropka.
Dlatego wiele działań kreatywnej wizualizacji i sigilizacji ludziom nie wychodzi.
Stany docelowe jakie chcą osiągnąć są albo zbyt nieprecyzyjne, albo zbyt precyzyjne, albo nierealne dla ich sfery dostępności.

Sigilizacja to jakieś tam narzędzie do tworzenia myślokształtu, który potem gdzieś leci z tą energią i stara się zrealizować cel jego powstania. "Przyciągam pieniądze" to zdanie, które nic nie znaczy bez dokładnej wizualizacji w tle za nim.
Albo bardziej sensownego napisania formułki i skupienia na celu w trakcie. Lepiej jest skupić się na początek na czymś sensownym, konkretnym, w miarę małym i realnym do osiągnięcia, zanim zacznie się przywoływać smoki i jednorożce.

14-04-2022, 11:03
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali: Zefir , Merid♡ , Alice , tupajda
Zefir Offline
maskotka forum

magia spontaniczna

Cytat: No tak. ja wizualizowałem stanowisko, mniej więcej zakres obowiązków, branżę i hajsy.

Tak, ale czy wpisywałeś to w oświadczeniu woli? Czy wpisałeś po prostu, że praca, a wizualizowałeś, że to i tamto?

Tak jak na przykładzie bmy - jeśli napiszę, że ją mam a wizualizuję, że ma silnik 3.0 skrzynię automatyczną, drewniane wnętrze skórzane fotele - to tak działa? czy wszystko wpisać hurtem w oświadczeniu woli?

Cytat:Przywołaniem Ideału, z innego mojego tematu. Jak przywoływałem osobę spełniającą jakieś tam cechy, to przychodziła jedna a nie kilka po kolei.
W sumie o to też miałem zapytać, ale rozmawiamy na razie o sigilu, także:
co się stanie (w sensie teoretycznie/praktycznie), jeśli:
- złożę sigil na konkretną osobę, że chcę z nią zjeść obiad? (tylko to, a pytam w sensie czy to w ogóle się spełni, jeśli nie chcę szkód, nie wyrządzę, a teoretycznie manipuluję tą osobą - bo może ona tego nie chcieć).
- złożę sigil, że z tą osobą coś robię (wiadomo co)
- złożę sigil, że z tą osobą jestem w związku (wg jednego z tematów na forum, był opisany rytuał gdzie było napisane, że jest to CZARNA MAGIA, ponieważ 1. jest to manipulowanie drugą osobą , 2. że wg tamtego rytuału może zakochać się na zabój (dosłownie) i gdy ją zostawimy może popełnić samobójstwo;
rzecz polega na tym, ze zależałoby mi, że jak mi się nie spodoba to by w każdej chwili można było się rozstać w zgodzie - czy sigil w ten sposób działa, czy lepiej odpuścić?)

a, i tak w ogóle - warto dopisać w oświadczeniu woli, że "bez szkód dla nikogo"? czy rozumiem, że o co nie poproszę to dostanę to bez szkód?
17-04-2022, 10:02
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Evander Offline
Wikkid Wizzy

Znak Zodiaku:

Amorte,

(17-04-2022, 10:02)Zefir napisał(a):
Cytat:No tak. ja wizualizowałem stanowisko, mniej więcej zakres obowiązków, branżę i hajsy.

Tak, ale czy wpisywałeś to w oświadczeniu woli? Czy wpisałeś po prostu, że praca, a wizualizowałeś, że to i tamto?

Tak jak na przykładzie bmy - jeśli napiszę, że ją mam a wizualizuję, że ma silnik 3.0 skrzynię automatyczną, drewniane wnętrze skórzane fotele - to tak działa? czy wszystko wpisać hurtem w oświadczeniu woli?
Zefirze, w wybieraniu "szczegółów implementacji" swojego życzenia postaraj się kierować zdrowym rozsądkiem.
Kreatywna wizualizacja wspomagana sigilami potrafi ci ściągnąć beemkę, jeżeli ta będzie w twojej sferze dostępności. Jeżeli w twojej sferze nie ma legalnego bmw z 1980, igła, z dużym silnikiem i automatem oraz skórą na siedzeniach, bo Niemiec gonił do granicy i dogonił, to jej nie dostaniesz.
Jeśli w twojej sferze znajduje się bmw też legalne, ale odwijane ze słupa, to lepiej będzie jak osobno wycelujesz w auto a osobno w bajery.

Sfera dostępności zależy od twoich warunków społeczno-ekonomicznych, zamożności, znajomości, rynku wokół ciebie. Innymi słowy, takie bmw musi istnieć i być dla ciebie dostępne, sigil nie zmaterializuje nic z powietrza.

Dlatego moja wzmianka na końcu, aby zacząć pomału i budować sobie stopniowo sferę dostępności.
Może najpierw przywołaj sobie zioma, który np. zna dobrze kogoś obracającego takimi autkami, a następnie samo autko.

Cytat:
Cytat:Przywołaniem Ideału, z innego mojego tematu. Jak przywoływałem osobę spełniającą jakieś tam cechy, to przychodziła jedna a nie kilka po kolei.
W sumie o to też miałem zapytać, ale rozmawiamy na razie o sigilu, także:
co się stanie (w sensie teoretycznie/praktycznie), jeśli:
- złożę sigil na konkretną osobę, że chcę z nią zjeść obiad? (tylko to, a pytam w sensie czy to w ogóle się spełni, jeśli nie chcę szkód, nie wyrządzę, a teoretycznie manipuluję tą osobą - bo może ona tego nie chcieć).
Spróbuj.

Cytat:- złożę sigil, że z tą osobą coś robię (wiadomo co)
Spróbuj.

Cytat:- złożę sigil, że z tą osobą jestem w związku (wg jednego z tematów na forum, był opisany rytuał gdzie było napisane, że jest to CZARNA MAGIA, ponieważ 1. jest to manipulowanie drugą osobą , 2. że wg tamtego rytuału może zakochać się na zabój (dosłownie) i gdy ją zostawimy może popełnić samobójstwo;
rzecz polega na tym, ze zależałoby mi, że jak mi się nie spodoba to by w każdej chwili można było się rozstać w zgodzie - czy sigil w ten sposób działa, czy lepiej odpuścić?)
Warto byłoby się zabezpieczyć, jak w przykładzie wcześniejszym, odnośnie przefarbowania włosów.
Bo tak, ktoś może się do ciebie przyssać, jak świetnie gotujesz i robisz dobrze i nie chcieć sobie pójść.

Co do tej czarnej magii to bym się tym tak nie przejmował zbytnio.

Cytat:a, i tak w ogóle - warto dopisać w oświadczeniu woli, że "bez szkód dla nikogo"? czy rozumiem, że o co nie poproszę to dostanę to bez szkód?
Tego typu zabezpieczenia używa się, jeżeli istnieje ryzyko, że pożądany stan może zmasakrować kogoś z naszego bliskiego otoczenia.
Słynny przykład, nawet tutaj z forum, to ktoś, kto chciał na szybko parę stów bo potrzebował - i dostał. Z ubezpieczenia. A temu samemu człowiekowi mówiło się wcześniej, żeby dodawał taki ogranicznik, bo może np. dostać pieniądze za złamanie nogi i tak właśnie było w jego przypadku.

Oczywiście, jak robisz przywołanie spadku, no to z założenia muszą zginąć ci, którzy ten majątek mają i ewentualnie inni mogący się o ten spadek ubiegać, zanim przyjdzie on do ciebie.

17-04-2022, 19:52
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali: Zefir
Zefir Offline
maskotka forum

magia spontaniczna

Cytat:Warto byłoby się zabezpieczyć, jak w przykładzie wcześniejszym, odnośnie przefarbowania włosów.
Bo tak, ktoś może się do ciebie przyssać, jak świetnie gotujesz i robisz dobrze i nie chcieć sobie pójść.
czyli?

Cytat: Co do tej czarnej magii to bym się tym tak nie przejmował zbytnio.
ale że jak to? tzn. teoretycznie, że "nie ma czarnej magii", "nie ma podziału", "magia jest jedna" (różne źródła), czy nie przejmować się obciążeniem karmy? czy jak.
17-04-2022, 20:39
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Merid♡ Offline
W♡l♡cz♡a!

Liczba postów: 971
Reputacja: 13
Znak Zodiaku:

Podziękowania: 186
Podziękowano 90 razy w 58 postach
Cytat:czyli?
Tak jak Evander cały czas mówi.
"jesteśmy razem w związku dopóki nie przefarbuje włosów na zielono, wtedy mnie zostawi".
Czy coś w ten deseń. To może być cokolwiek, tatuaż, albo kolczyk w brodzie xd

Cytat:ale że jak to? tzn. teoretycznie, że "nie ma czarnej magii", "nie ma podziału", "magia jest jedna" (różne źródła), czy nie przejmować się obciążeniem karmy? czy jak.
Tak :P
Nie bój się. Działaj.

"Zrób mi tę przyjemność. Uwielbiaj mnie mimo wszystko."
17-04-2022, 21:28
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali: Zefir
Zefir Offline
maskotka forum

magia spontaniczna

Dobra, to tak z grubsza:

1. napisać życzenie w czasie teraźniejszym, czy przyszłym?
Czy to bez różnicy?

Przykładowo:
Wezmę ślub z Zofią
Zofia to moja żona
?
(btw. precyzować, czy wystarczy narysować to np. na jej zdjęciu?
jeśli nie mam - sprecyzować? np. napisać nazwisko, stanowisko itp.?)

Mam postać na 1000 lvl
Wbiję 1000 lvl na tej postaci
?

Mam BMW z 1980
Jeżdżę BMW z 1980
?

2. rozumiem, że usuwam spacje, powtarzające się litery, samogłoski itd. ?
3. dobra, tworzę monogram, czy rozrysowuje jak leci, czy jak?
mogę to zrobić na komputerze, wklepać w podświadomość i usunąć?
(btw. czy kiedy przestraszę się czegoś, to też działa?)
gdzieś czytałem, żeby to później spalić.
I w sumie - jak to narysować w ascii? monogram czy na przykładzie cycków, to co chcę, tylko używając tych liter? (w ogóle musimy to robić w ascii?)
i- mogę tam wpisywać np. liczby, znak €, $ itp.?
nie np. Spółka ma 80% wzrostu czegoś tam
tylko Spółka ma znacznie duży wzrost ?
4. i tyle?
5. jak wizualizować kiedy wpierdalają mi się myśli typu "ktoś tam umrze", "nie będę miał ręki" (czuję tę myśl tak jakby była naprawdę) itp.? Myślę, że podświadomość podpowiada, że coś np. nie ma sensu.

znalazłem jakiś generator i wygenerował mi to:
https://i.imgur.com/8u6w24Z.png
kompletnie nie czaję na podstawie czego tak narysował.
wszystko jedno jak ja to narysuję? (nwm, kółka na przykład?)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-04-2022, 18:04 {2} przez Zefir.)
19-04-2022, 17:56
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
tupajda Offline
Wtajemniczony

Liczba postów: 1,038
Reputacja: 19
Znak Zodiaku:

Podziękowania: 237
Podziękowano 215 razy w 149 postach
Na przykładzie BMW jest różnica:
Mam BMW-popsute?
Jeżdżę BMW-kradzione?

--
Wystarczy być sobą.
19-04-2022, 18:24
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
tupajda Offline
Wtajemniczony

Liczba postów: 1,038
Reputacja: 19
Znak Zodiaku:

Podziękowania: 237
Podziękowano 215 razy w 149 postach
Teraz nie z komórki, to troszkę treściwiej.

(19-04-2022, 17:56)Zefir napisał(a): Dobra, to tak z grubsza:

1. napisać życzenie w czasie teraźniejszym, czy przyszłym?

Czy to bez różnicy?
W czasie teraźniejszym, poczytaj sobie o NLP - może być pomocne w poukładaniu sobie tematu w głowie.

(19-04-2022, 17:56)Zefir napisał(a): 2. rozumiem, że usuwam spacje, powtarzające się litery, samogłoski itd. ?
tak

(19-04-2022, 17:56)Zefir napisał(a): 3. dobra, tworzę monogram, czy rozrysowuje jak leci, czy jak?
mogę to zrobić na komputerze, wklepać w podświadomość i usunąć?
Tworzysz jak ci wygodniej. Robisz, wprowadzasz do podświadomości i dajesz świadomości o tym zapomnieć - całą robotę zostawiasz podświadmomości.

(19-04-2022, 17:56)Zefir napisał(a): 5. jak wizualizować kiedy wpierdalają mi się myśli typu "ktoś tam umrze", "nie będę miał ręki" (czuję tę myśl tak jakby była naprawdę) itp.? Myślę, że podświadomość podpowiada, że coś np. nie ma sensu.
Praca nad sobą, kontrola umysłu, medytacja do oczyszczenia myśli. Masz zbyt duży śmietnik w głowie, najpierw uporządkuj swój umysł.

--
Wystarczy być sobą.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-04-2022, 09:28 {2} przez tupajda.)
20-04-2022, 09:27
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Strony (6): « Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.